Ahogy ma reggel mi is megírtuk, Orbán Viktor az ellenzéki pártelnök testvérének luxusvillájában nyaralt az Adrián. Ezen tényen nagyon kiakadt a Momentum Ungár Péterre. Kele János, a Momentum elnökségi tagja az oldalán felszólította az LMP társelnökét, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral". Hadházy is magyarázatot várt Ungártól. Most Ungár Péter is megszólalt az ügyben.

Péntek reggel került napvilágra az a videó, amelyen Orbán Viktor kormányfő épp kilibben az adriai tenger habjaiból. A felvételt a Gulyáságyú Média kapta meg egyik olvasójától. A lap szerint a felvétel augusztus 11-én dél körül készült a horvátországi Opatijában. (Orbán úszás utáni videóját ITT nézhet meg.)

Megszólalt Ungár arról, hogy Orbán a testvére villájában nyaralt: "Úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy az anyám szoros viszonyt ápol a kormányfővel, a családom pedig tehetős"

Orbán Viktor az Adrián nyaralt. Fotó: Gulyáságyú Média

A Gulyáságyú Média hozzáteszi, hogy a csobbanás után Orbán egy olyan 350 négyzetméteres villába sétált vissza, ami az LMP-s Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. Ő vezető tisztségviselője a BIF Nyrt.-nek is, ami az állammal is szokott üzletelni. A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna.

A felvétel miatt kiakadt a Momentum Ungár Péterre

Kele János, a Momentum elnökségi tagja az oldalán felszólította az LMP társelnökét, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral.

A Momentum után Hadházy Ákos is magyarázatot várt Ungártól

A Gulyáságyúhoz eljutott bizarr videóval egyáltalán nem az a legnagyobb baj, hogy hazudott a miniszterelnök, amikor azt mondta, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt a kormány nem nyaralt. Hazudott ennél már sokkal nagyobbakat, sokszor. Az sem kérdés, hogy a propaganda által megtévesztett szavazói kiábrándulnak-e belőle. Nem fognak, hiszen nem is fogják látni. Szerintem ebből a videóból egyetlen érdekes kérdés adódik: az ellenzéki oldalon lesz-e annak következménye, hogy a miniszterelnök egy olyan, elvileg ellenzéki pártelnök családjának luxus villájában nyaralt, akiknek az állam évente milliárdos bérleti díjat fizet a Földművelésügyi Minisztérium épületéért

- írta közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Ungár Péter reagált az ügyre

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban. Ezért ma újra meg lehet állapítani, hogy én úgy vagyok ellenzéki politikus, sőt egy ellenzéki párt egyik vezetője, hogy édesanyám Schmidt Mária, aki történetesen nemcsak fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a családom pedig tehetős” – reagált Facebook-oldalán Ungár Péter, az LMP-társelnöke arra a hírre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a testvére ingatlanjában nyaralt Horvátországban. Szerinte úgy helyes, hogy ha a miniszterelnök nyaralni megy, kivesz egy szép szállodai szobát, és kifizeti.

Megszólalt Ungár arról, hogy Orbán a testvére villájában nyaralt: "Úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy az anyám szoros viszonyt ápol a kormányfővel, a családom pedig tehetős"

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ungár Péter hozzátette:

Szedjük kétfelé a dolgot, mert egy ilyen helyzetben valóban vannak kötelességeim, mint közszereplő. Kötelességem volt válaszolni a cikket közlő Gulyás Balázs kérdéseire, és ezt meg is tettem. Azt is el kell mondanom, hogy szerintem úgy helyes, ha a miniszterelnök nyaralni megy, akkor kivesz egy szép szállodai szobát és kifizeti. És a dolog mögött felsejlő ördögi összeesküvés miatt azt is el kell mondanom, hogy a családunk tulajdonában álló cég bevételének töredéke származik állami forrásból. A mi vagyonunk szinte teljességében édesapám teljesítményének az eredménye. Ha egy ilyen arányú állami bevételtől NER-cég egy cég, akkor a Partizán állítása szerint szinte minden magyar vállalkozás az.

Ha ezeket tisztáztuk, akkor egy dologról azonban érdemes még beszélni, amiben csak látszólag fontos a személyem. Rólam már az előző és az azelőtti ciklusban is oknyomozó cikkek tucatjai derítették ki, hogy úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy édesanyám a Fidesz felső köreihez tartozik. Ezek a cikkek nyilván azt akarták mondani, hogy valójában nem vagyok ellenzéki politikus, csak a négy kétharmadot összehozó Orbán Viktor úgy döntött, hogy a főtanácsadója fiát fogja beépíteni titkosügynöknek az ellenzék soraiba, biztos nem tűnik fel senkinek. De az ellenzéki nyilvánosság se most jött le a falvédőről, és kiszúrta a trükköt. És én tényleg teljesen függetlenül kérdezem, hogy úgy általában mit ér el az ellenzéki politika azzal, ha megüzenjünk mindenkinek, hogy akinek a családja fideszes, arra mi mindig gyanakvással fogunk nézni? Miért lesz nekünk jobb, ha tényleg egy teljesen zárt szektává alakulunk, akinek csak az lehet a tagja, akire a Momentum azt mondja, hogy na ő magunkfajta? A saját hibáinkkal való szembenézésen túl mire megyünk azzal, ha a gazdasági és gondoskodási válság és az akkumulátorgyarmatosítás közepén újra azzal foglalkozunk, hogy az én anyám Schmidt Mária, és mi mindent tökéletesen csinálunk egyébként politikailag, csak békaemberek eltérítenek minket újra és újra? Komolyan azt gondoljuk, hogy a nagykép szempontjából bármilyen más eredményhez vezet majd, ha a következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak? Egyáltalán miért gondolja a Momentum, hogy az fontos, hogy ők kiket minek tekintenek? Ez érdemben befolyásolja azt a felállást, ami újra és újra kétharmadhoz vezet?

Szerintem a negyedik kétharmad után akkor követjük el a legnagyobb hibát, ha bármit ugyanúgy csinálunk mint korábban. Leleplezni újra és újra, hogy édesanyám fideszes, nem a politika megújítása, csak tetszelgés a meglévő tábor előtt. De az igazi előrelépés az lenne, ha békaemberek üldözése, összeesküvések gyártása helyett végre olyan dolgokról beszélnénk, ami érdekel bárkit saját magunkon kívül. Mi, az LMP-ben ezt fogjuk tenni a következő időszakban, még akkor is, ha tudjuk, hogy emiatt egyre gyakrabban fog újra és újra kiderülni, hogy kicsoda az édesanyám.

Forrás: Telex

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Homok-dűne...,de nem bír A miniszterelnök nem nyaralt. Az Atlantisziakkal tárgyalt. A fideszes farhát kommandó most egy ideig erre a képre veri!
twitter.com/MartinSzucsi/status/1700092454387454295/photo/1
jesz
a jólnevelt fiatalember szégyelte a felszólalását úgy befejezni, hogy: -nyaljátok ki a családom összes seggét!
Peller Anikó
Ezt most mentegetőzésként mondta? Ó te szegény, az elempé sosem volt ellenzéki.
ómió
Efftársi szagban polgári illat!? Hát ez, "antagonisztikus"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.