Az államfő kitért arra is, hogy eközben templomokat rombolnak „Nyugat-Európában és mindenhol a nyugati világban”.

Novák Katalin hálát adott Istennek, amiért a kormány 35 milliárdból egyházi óvodákat épített

MTI/Bruzák Noémi

Hálás vagyok azért, hogy van kinek építeni. Azért, hogy egyre több olyan szülő van, aki szeretné, hogy a gyermeke hitben erősödve, hittel felvértezve, keresztény értékei ismeretében lépjen majd ki úgynevezett nagybetűs életbe

– mondta Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramját lezáró istentiszteleten és ünnepségen, Kunszentmiklóson. Hozzátette, hogy a református óvodaprogramnak köszönhetően 24 magyarországi településen most először tudják helyben református óvodába íratni gyermekeiket a szülők.

66 egyházi óvoda épült közpénzből, amire – mint a program honlapjáról kiderül – 35 milliárd forint vissza nem terítendő támogatást biztosított közpénzből az Orbán-kormány.

A köztársasági elnök a rendezvényen mégsem az adófizetők felé fejezte ki háláját, amikor így fogalmazott:

Most is felfelé kell tekinteni és Istennek hálát adni, hiszen övé az ország, a hatalom és a dicsőség.

A köztársasági elnök hálát adott azért is, hogy tizenhárom év alatt 1300 református templom újult meg a Kárpát-medencében és 55 új templom épült, miközben „Nyugat-Európában és mindenhol a nyugati világban azt láthatjuk, hogy templomokat rombolnak le”. Novák szerint meghatározó, hogy milyen értékrenddel találkozik a kisgyermek az óvodában. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár az épületek már állnak, a munka java csak most következik.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
És ismét hálás volt, hogy nem pedagógusi bérből kell tengődnie.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Ez a bejelentés pont olyan, mint mikor Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak...
("A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.".)
Ezodabasz
Az egyházak kezében van sok hívő. A kormány fizet és kezében az egyház. Azóta a papok politizálnak és arra vezetik a sok hívőt amerre a kormány diktálja! (Tisztelet a kivételnek:)
nemkati
@Béla333: Ha mindenhol, akkor nincs értelme felsorolni. Mindenhol, és kész!
Ezodabasz
@nemkati: Hááát, ha valóban van templomrombolás(lehet hogy van!) akkor az sem a véletlen műve!...ahogy a korán égetés sem.
Nyírfa
@Dr. Proktor: 15.27

Ezen most is jót nevettem! :))
balos
@m73: Ott olyanok a vezetők(van egy pár kivétel)akiket azért tettek oda,mert a Wc ben már leszerepeltek!Ott pedig még tudnak kárt okozni a jövő nemzedékének!A hozzá álásuk kimerül a szervilista munkájuk ban és seggek nyalásában az önkormányzati kisispánok fényezésében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.