Az államfő kitért arra is, hogy eközben templomokat rombolnak „Nyugat-Európában és mindenhol a nyugati világban”.

Novák Katalin hálát adott Istennek, amiért a kormány 35 milliárdból egyházi óvodákat épített

MTI/Bruzák Noémi

Hálás vagyok azért, hogy van kinek építeni. Azért, hogy egyre több olyan szülő van, aki szeretné, hogy a gyermeke hitben erősödve, hittel felvértezve, keresztény értékei ismeretében lépjen majd ki úgynevezett nagybetűs életbe

– mondta Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramját lezáró istentiszteleten és ünnepségen, Kunszentmiklóson. Hozzátette, hogy a református óvodaprogramnak köszönhetően 24 magyarországi településen most először tudják helyben református óvodába íratni gyermekeiket a szülők.

66 egyházi óvoda épült közpénzből, amire – mint a program honlapjáról kiderül – 35 milliárd forint vissza nem terítendő támogatást biztosított közpénzből az Orbán-kormány.

A köztársasági elnök a rendezvényen mégsem az adófizetők felé fejezte ki háláját, amikor így fogalmazott:

Most is felfelé kell tekinteni és Istennek hálát adni, hiszen övé az ország, a hatalom és a dicsőség.

A köztársasági elnök hálát adott azért is, hogy tizenhárom év alatt 1300 református templom újult meg a Kárpát-medencében és 55 új templom épült, miközben „Nyugat-Európában és mindenhol a nyugati világban azt láthatjuk, hogy templomokat rombolnak le”. Novák szerint meghatározó, hogy milyen értékrenddel találkozik a kisgyermek az óvodában. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár az épületek már állnak, a munka java csak most következik.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
És ismét hálás volt, hogy nem pedagógusi bérből kell tengődnie.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Íme a politikai pedofília tökélye. Kiötlője és végrehajtója ki lenne más, mint a röhejes fidesz néven futó magyar fasiszta párt. Lassan nácit is írhatok, bár ezt már tényleg jobb lenne elkerülni.
Katalin, isten malmai néha gyorsabban, máskor lassabban, de őrölnek. Biztos vagy te abban, hogy keresztényi szellemben élsz?
infinity
Hülye magyarok - buták vagytok, mint az atom!
jáger laszló
Mo köze az 1házi óvodáknak az istenhez!!
Ennek a kormányhoz van köze!!
Ne keverjük már a szezont a fazonnak Kató!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
infinity
Ne keverjük már keszont a faszommal!
Langyos vagy @jáger laszló: Kiköpöm a langyosakat!
justhpeter
@jáger laszló: Sem Istenhez, sem a kormányhoz magában nincs köze ennek. A kersztényüldöző kormány kifizeti az őket támogató "bevett egyházakat" a támogatásért. Röviden: erkölcsi hullák üzlete. A Nemzet Háziszárnyasa pedig ez alkalommal sem goldolta végig mit beszélt. Mert hát mit mondhat egyebet az, akit ez a kormány választott ? A Háziszárnyas megszólalása maximum arra volt jó, hogy a fideSS szavazótábora bevegye a storit. Bveszi ? Beeeeeeeeee !!!
Béla333
Novák általában hálát ad mindennek:

"Novák Katalin 2010-ben: Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből"
444.hu/2022/01/05/novak-katalin-2010-ben-halas-vagyok-a-sorsnak-hogy-nem-korhazi-apolonokent-vagy-pedagoguskent-elunk-rohejes-jovedelembol
Nessy
És hány állami óvoda építését támogatta ?
infinity
Most akkor mindenkibe beleálok?
Mert tele van a faszom veletek?
Hülye magyarok?
Nessy
Tisztelt Novák Katalin! Ne Istennek adjon hálát! Ezt az adófizetők, mindenféle vallású, esetleg ateista ember által befizetett adónkból építette a kormány, miközben milliókkal támogatja a kegyenc egyházakat pluszban!
Sakk Matt
És ismét hálás volt, hogy nem pedagógusi bérből kell tengődnie.
infinity
Mégha tudnátok valamit a világról. a világ folyásáról, de nem ti tudtok semmit!
Sakk Matt
Bazmeg, Katyi..a lóvét Isten adta vagy az adófizetők?!

#krvnydt
infinity
Élőben közvetítek, ahogy megjelennek nálam a rendőrök. Egyből szétfejtem az elsőt, aki engedély nélkül próbál bejutni hozzám!
nemkati
És azt lehet tudni, hogy hány szülő akarja egyházi óvodába íratni a gyerekét?
Nyírfa
Kérdés kérdés hátán. Kéne válaszolni, Kati.
izéke
Több nap mint templom,avagy minden gyerek( ne lakjon jól) saját templommal dicsekedhessen,ahol orbánnak hálát adva dögölhet éhen családostól.
Menőmanó
NER ribanc, és ki a Qrva anyád akarja egyházi intézménybe járatni a gyerekét? Senki. Csak rákényszerítitek, mert nincs másik ahova vihetné.
És a Qrva egyházi iskolák 10- szer annyi támogatást kapnak. Miért? Ez milyen demokrácia bazmeg? Nem lehet választani csak azt amit ti akartok? Rohadjatok meg!
human
Isten? Orbán? Tudja valaki követni, hogy mikor kire gondolnak valójában? Mert nekem úgy tűnik, hogy pénzosztáskor nem Istennek hálásak az atyafiak,hanem Orbánnak. Méghozzá tövig.
Menőmanó
Az üldözött ateistákat ki védi meg bassza meg?
Ezek olyan üldözött keresztényeket védenek, akikre ők kényszerítik rá a vallást. Ilyen a mesébe sincs. Mint mikor a rabló meg akar védeni attól, hogy kiraboljanak.
Peller Anikó
@Menőmanó: Jó ez a sok pápista ovoda, mert kiskorában még fogékonyak a gyerekek a hülyítésre. Az orbanisztáni gyerek annál jobb minél hülyébb. Mire felnő csak meg kell mutatni neki hova tegye az ikszet, aztán meg az ujját. A kakasra.
Nessy
@human: Vannak egyházak, melyek Isten szolgái helyett Orbán szolgái lettek, nem kevés Júdáspénzért, ami mi fizetünk! Aki viszont valóban a szegényeket, elesetteket, rászorulókat támogatja, segíti, azt a nagggggyon keresztény, a világ keresztényeit védelmező Orbán ellehetetleníti. Farizeus, valójában Mammont imádó fazonok!
Peller Anikó
@Nessy: Csakhogy az állam dolga lenne a rászorulók támogatása, nem a vallási felekezeteké. De nálunk csak a focisták a rászorulók, azok viszont nagyon. Nagyon.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: Te nyalod a geci seggét te suttyó! Novák Katalin és te istened 0rbán! Nálatok is épült szerencsére, és nagyon népszerű??? Tényleg? Mi a fasz olyan népszerű "nálad" a vakhit talán? Ez a jó út szerinted te félkegyelmű!
Ki beszélt itt genderről ? Ki tenyészti az ilyen egysejtűeket mint te? Hol a telephelyed?
namihami
A perselyből a legegyszerűbb visszakérni! Azon nincs lakat!
human
@Nessy: És pont ezek a farizeus egyházak értetlenkednek, hogy miért fogynak a pap növendékek és miért fogynak a hívők. Hát azért mert önként és dalolva szolgálnak egy rendszer mi teljesen hitelteleníti az egyházukat. Talán még ők is tudják ezt, de a pénz szaga, hát az elbódítja őket.
Nessy
@human: Tudod, az átkosban nem volt szabad pártnap a szentmisén szentbeszéd helyett!Egyetlen párttitkárnak, vagy politikusnak sem jutott eszébe a szószékről szónokolni a pap helyett! Arról nem beszélve, hogy nap közben bármikor betérhettél egy templomba, ha egy kis áhitatra,csendre vágytál. Na, ezt ma ne próbáld meg! Minden zárva!
kakukkmadár
Drága Veresné, és én kinek adjak hálát, hogy az unokám 4 hónapra kap időpontot a szemészhez? Kinek lehetek hálás, hogy gyakorlatilag ma Budapesten NEM bírálják el a gyámhatósági fellebbezéseket? Kihez fohászkodhatok, ha a rendvédelmi szervek SEMMIT nem tesznek a gyermekek elleni bűncselekmények gyanújakor? Melyik egyháznak lehetek hálás, ha az unokáim 18 évesen úgy pattanak meg ebből az országból, mintha '56 ősze lenne? Ki fog itt tanítani, gyógyítani, buszt vagy vonatot vezetni pár év múlva, a református papság? Nekem felnőtt emberként leégne az arcomról a bőr, ha ezt a mérhetetlen sok sületlenséget, amit a szájába rágnak, nyilvánosan hangoztatnom kellene. Persze, tudom, jó ha az ember nem pedagógus bérből tengődik...
ómió
Pedig "haladóink" efftársiakat vártak volna!
Peller Anikó
@tahóóu: Fél órát késtél a munkahelyedről tahóóóuuu mijau, ó ezért bérlevonás jár. Legközelebb deresre vonás.
izéke
@Philip Marlowe: na mi van te pedofil? Te vagy az ügyeletes sértődős kormányfelszopó? Inkább edd tovább a lótrágyádat :))))
kereső
Ennek jegyében Erdő Péter egyházfi tiszteletét tette Kötcsén- a "polgári"=a nemzethy arisztokrácia piknikjén.
kereső
Istennek nincs egy likas kétfillére, kuncogó krajcára sem. Ahogyan a kormányoknak sincsen. Pénzük a magyar adófizető állampolgároknak van. Nováknak nekik kellett volna hálálkodni, hogy támogatták 35 milliárddal az egyházak népbutitó tevékenységét- ha akarták, ha nem.
telegdilaci
@Sakk Matt:Miért kell ennyire erőltetni az egyházi oktatási intézményeket,az Állami helyett,ráadásul mindegyiket a Magyar adófizetők adóforintjaiból tartják fenn,és érthetetlen okból az egyházi intézményekben tanulók nagyobb összegű fej kvótát kapnak mint az Államiak!
kereső
@nemkati: 20:10 Eszi-nem eszi, nem kap mást. Városokban talán még van választási lehetőség- de a falvakban nincsen. És az új törvény szerint a falvak ünkormányzatai egyre többen adják az egyháznak a tulajdonukban lévő oktatási intézmények- óvodák, iskolák épületetit, ingóságokkal együtt. Ami eddig az önkormányzat- a település vagyona volt- az most már huss- az egyházaké, a vatikáné.
nemkati
@kereső: A kormány úgy gondolja, hogy most nyomatni kell ezt az egyházi dolgot, de igazán nem sokan vannak köztük meggyőződéses vallásosak, ez a népszerűség növelését célozza. Az elmúlt 100 évben felére csökkent a vallásos emberek száma az országban, de Európa szerte is, ezért nem jogos újabb templomok építése, régiek milliárdokból felújítása, egyházi óvodák, iskolák létrehozása. Az óvoda még hagyján, de az iskolákban nem biztos, hogy ugyanazt, ugyanúgy tanítják, a gyerekeket ugyanolyan szellemben nevelik, mint az államiban. És még a pedofil papok is betehetik oda a lábukat.
Ha meg a szülőnek van választási lehetősége, hogy önkormányzati vagy egyházi óvodába, iskolába írassa-e a gyerekét, akkor szempont az is, hogy mivel az egyházakhoz dől a pénz, az oktatókat is rendesen megfizetik, van is elég dadus meg tanár, szemben az állami, önkormányzatival, hát az egyházit választja. Kérdés, hogy ezzel mennyire jár jól a gyerek.
kereső
@nemkati: Volt eddig-megfelelő létszámú tanár, és óvoda pedagógus. Ma már nincsen ott sem. Elmentek , elmennek a nyugdijas korúak- és nincs utánpótlás, hiába a magasabb fizetés mint az államiban.
Toller Béla
Köszönük, de nem tolom le a nadrágunkat ! Nem kell bennünket, adófizetőket Istennek szólítania, nem kérjük ezt !
nemkati
@kereső: Filip tegnap 20:55-kor azt állította, hogy náluk (ezt nem tudom, hol van) "Nálunk is épült szerencsére, és nagyon népszerű! Mindenki előszőr ide szeretné beiratni a csemetéjét!
Hatalmas igény volna még több férőhelyre!"

Nyilván mindenkit megkérdezett.
jáger laszló
A Sándor palotától pár 100 méterre él Kati istene 1 kolostorban de azért nem kéne így benyalni /szopni neki!!??
Önérzet is van a világon!!
Nemdebár!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Szerintem a papok mára olyan kétlábúak,akiket a Jézus kikergetett a templomból,ahol már akkor is a pénz volt az isten!Ennyi kurvát még a Rákóczi tér sem bírt eltartani!Ráadásul a legalapvetőbb emberi tevékenységet az utódok nemzését tagadja a hírdetői a farizeus hozzáállásukkal!
Béla333
"„Nyugat-Európában és mindenhol a nyugati világban azt láthatjuk, hogy templomokat rombolnak le”.

Na! Mesélj Kató!
Dr. Proktor
Ez a bejelentés pont olyan, mint mikor Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak...
("A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.".)
Ezodabasz
Az egyházak kezében van sok hívő. A kormány fizet és kezében az egyház. Azóta a papok politizálnak és arra vezetik a sok hívőt amerre a kormány diktálja! (Tisztelet a kivételnek:)
nemkati
@Béla333: Ha mindenhol, akkor nincs értelme felsorolni. Mindenhol, és kész!
Ezodabasz
@nemkati: Hááát, ha valóban van templomrombolás(lehet hogy van!) akkor az sem a véletlen műve!...ahogy a korán égetés sem.
Nyírfa
@Dr. Proktor: 15.27

Ezen most is jót nevettem! :))
balos
@m73: Ott olyanok a vezetők(van egy pár kivétel)akiket azért tettek oda,mert a Wc ben már leszerepeltek!Ott pedig még tudnak kárt okozni a jövő nemzedékének!A hozzá álásuk kimerül a szervilista munkájuk ban és seggek nyalásában az önkormányzati kisispánok fényezésében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.