A Fidesz vezeti a pártversenyt az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtt – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét kedden ismertették az MTI-vel.

Kiszámolta a Fidesz: Toronymagasan vezet a Fidesz

Az elemzés szerint a Fidesz-KDNP "toronymagasan" vezet, a kormánypártok szavazóinak kötődése azonban meggyengült. Mint írták, "most vasárnap" a magyarok 51 százaléka ugyan vélelmezhetően a Fideszre szavazna, de közülük minden tizedik (a választók 5 százaléka) ebben már nem biztos, a kormánypártot csak valószínűleg és nem biztosan támogatná.

A Fidesz-szavazók részleges elbizonytalanodása nem jelent elfordulást vagy más pártra való szavazást. A jelenség oka a szankciók és a háború okozta infláció és reálbércsökkenés lehet

- olvasható a dokumentumban, amely megállapítja, hogy a kormánypárt mostani eredménye több mint 40 százalékponttal nagyobb a legerősebb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció (10 százalék) támogatottságánál és közel kétszerese a 2022-ben közösen induló baloldali pártok mostani eredményének (összesen 27 százalék).

A Mi Hazánk Mozgalom támogatottsága 9 százalékos, a Momentum pedig a szavazatok 8 százalékát kapná meg, és ugyancsak 8 százalékot szerezne "a baloldalt balról kritizáló" Kétfarkú Kutya Párt is – közölték.

A felmérés szerint "érdemes felfigyelni az új pártokra": Jakab Péter pártja a szavazatok 3, a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett párt pedig a 2 százalékát szerezhetné meg. Két-két százalékot szerezne az MSZP és az LMP, míg a Párbeszéd támogatottsága jelenleg nulla százalékos, vagyis a választásokon való önálló indulás jelenleg "mindegyikük számára végzetes lenne" – mutatott rá a Nézőpont.

A közvélemény-kutatás szeptember 4-6. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint – tudatta az intézet.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Szeretnétek csak aljas szemetek , nagyon érik a halálotok patkányok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Szeretnétek csak aljas szemetek , nagyon érik a halálotok patkányok
Kovács Máté
basod ki a faszt erdekel szarok rajuk
mocsok ner basod
rakitics41
Ha nem a FIDESZ számol, akkor sincs különbség!Az emberek nem hiszik el ,hogy lehet ezt jobban is csinálni, és inkább lemondóan tudomásul veszik ezt a helyzetet.
csak úgy....
gyözike volt az a gyöngy hajú lány..., mert mi köll a buta magyarnak ,0rbán és gyözi a kettö hadovás!
Péter2
A 2 db többgenerációs bevándorló roma család sarjai ,idegenek ! Milyen el elfuserált ország , hogy nem találnak törzsgyökeres magyarokat az ország vezetésére, a " magyarok " vagy már ilyen kevésen vagyunk európai magyarok ? Mivé lett ez az ország , hogy Ázsiai származásúak bitorolják az országot .
SÍva
@csak úgy...: Nem jól idéztél! Zöld hajú lány volt az!
SÍva
@Maccska: Hát amíg ők számolják a szavazatokat ...
SÍva
@Maccska: Kedves Maccska! Arra az évre gondoltam amikor "leállt" a rendszer és elkezdték a rendőrök azonnali felrendelését a fővárosba! Erre emlékszel? Épp a szavazás napja volt! Így már rémlik? Lehet, hogy az agresszív hozzászólásaiddal elriaszthatsz másokat de engem nem igazán érdekel! Az én emlékezetem nem olyan rövid mint sok más emberé és használom azt a keveset ami a fejemben van! Szóval engem nem tudsz meggyőzni a fidesz és a te igazságodról!
ómió
Szóval, még mindig van "szűk 2/3-a"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.