Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel az elmúlt időszakban folyamatosan hibás döntéseket hozott.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek az Európai Unió helyzetéről szóló hangzatos kijelentései ellenére "az a véleményünk, hogy az elmúlt időszakban Brüsszel folyamatosan hibás, rossz döntéseket hozott, amelyek károsak az Európai Unióra nézve, és ártanak az európai embereknek is

- jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

Hidvéghi Balázs tombol és "ideológiai dzsiháddal" riogat

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A képviselő szerint az ilyen rossz döntések közé tartoznak az elhibázott brüsszeli szankciók, amelyek nem hozták el a várt eredményeket: valódi segítséget nem jelentenek, nem hozták közelebb az ukrajnai háború végét, ellenben jelentősen rontják az európai gazdasági helyzetet, a versenyképességet, erősítik az inflációt, áremelkedéseket okoznak és bizonytalanságot. Ezt pedig nem lehet európai érdeknek és sikernek tekinteni – húzta alá.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy

Brüsszel folyamatos, erősödő ideológiai támadásokat, "ideológiai dzsihádot" indított konzervatív, nemzeti alapon álló, kereszténydemokrata politikát folytató kormányok és tagállamok ellen, amiben "ludas" az Európai Bizottság és az uniós parlament egy jelentős része is.

"Magyarországot azért támadják, mert egyrészt nemet mondunk a szankciókra, merjük bírálni ezeket. Nemet mondunk ezenkívül az illegális migrációra, és meg is mutatjuk, hogy ezt meg lehet állítani, elutasítjuk az LMBTQ-propagandát, megvédjük tőle a gyermekeinket és a szülők jogát arra, hogy saját maguk dönthessenek a gyermekeik neveléséről e téren" – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a támadások az utóbbi időben már zsarolásokkal is járnak, Brüsszel jogosan járó uniós forrásokat tart vissza Magyarországtól, "hazugságokkal, mondvacsinált feltételekkel, amelyek mindig változnak". Mindeközben – tette hozzá – minden idők legsúlyosabb brüsszeli korrupciós botrányára derült fény az elmúlt hónapokban. Emlékeztetett: az Európai Parlament egyik alelnökét és több képviselőt a rendőrség letartóztatta, majd szabadon engedte, továbbá a koronavírus elleni vakcinabeszerzésekről botrányos körülmények között döntött az Európai Bizottság és annak elnöke, Ursula von der Leyen.

863 napja várjuk azt, hogy előkerüljenek a vakcinabeszerzéssel kapcsolatos SMS-ek, amelyek eltűntek az elnök telefonjáról. Elfogadhatatlan, hogy átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül születik döntés sok milliárdos üzleti kérdésben

- mondta Hidvéghi Balázs.

Véleménye szerint mindez meggyengítette az Európai Uniót az elmúlt években, bizalmatlanságot, megosztottságot szült a tagállamok között, és az EU hitelessége nemzetközi szinten is csökkent az elmúlt időszakban. Ehhez járultak hozzá a gazdasági problémák, az európai versenyképesség gyengülése, ami az európai embereket, európai cégeket rendkívül negatívan érinti. Mint mondta, Európában változásra van szükség, ami a jövő évi európai parlamenti választásokon kezdődhet el.

"Mi azért dolgozunk, hogy megerősödjenek azok a nemzeti alapon álló, az európai szerződéseket és értékeket tiszteletben tartó politikai erők, amelyek az EU-t szabad tagállamok együttműködéseként képzelik el, továbbá tisztában vannak a realitásokkal, és Európa saját stratégiai érdekeiről képesek közösen dönteni, és azokat képviselni tudják" – hangsúlyozta.

A politikus arról is beszélt, hogy Ursula von der Leyen évértékelő beszédében már voltak azt éreztető jelek, hogy jövőre választások lesznek: az elnök olyan kérdésekben tett gesztusokat, amelyekről azelőtt nem beszélt, például a gazdák védelméről és a mezőgazdaság fontosságáról.

"Ez például jele lehet annak, hogy szavazatokat is keres majd a jövő évi döntéskor, és újra fog indulni" – vélte a képviselő.

Az új menekültügyi paktummal kapcsolatban Hidvéghi Balázs szerint – az Ursula von der Leyen által elmondottakkal ellentétben – nincs a közelben megállapodás. A migráció viszont egyre erősödik, az embercsempészet virágzik. Ez a téma nincs megoldva, és a helyes válaszokat még nem hozta meg Brüsszel – mutatott rá.

Magyarország továbbra is várja, hogy az EU hozzájáruljon a határkerítés építésének a költségeihez, hiszen Magyarország közös határt véd. Több mint egymillió illegális migránst állítottunk meg ezen a határon az elmúlt években. Az a minimum, hogy ezt Brüsszelben is tolerálni és értékelni kell

- emelte ki.

Hidvéghi Balázs szerint továbbá Magyarországnak kulcsfontosságú érdeke az unió bővítése, különös tekintettel a nyugat-balkáni régióra. Rámutatott, hogy a brüsszeli elitnek el kell fogadnia a sokszínűséget, tehát azt, hogy különböző tagállamok, különböző hagyományokkal, hangsúlyokkal, a saját kereteikkel csatlakoznak ehhez az uniós együttműködéshez. "Türelemre van szükség, megértésre és partneri viszonyra, nem pedig kioktatásra" – szögezte le.

"Többféle politikai álláspont, többféle értékrend, hagyományok, alkotmányos identitások vannak jelen ebben az unióban. Ha ezt elfogadják, akkor ez működőképes tud lenni, ha nem fogadják el, akkor ez gyengíti az uniót" – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ideológiai dzsihád éppenséggel Magyarországon van az uralkodó párt által. Talán ha megtudhatnánk, hogy egy ilyen primitiv - alapvető dolgokkal sem tisztában lévő miért is képviseli az országot az unió parlamentjében? Hidvégi pontosan az unió alapitóinak célkitúzését kérdőjelezi meg, hazudik az unió alapvető elveiről . Jövőre tegyünk róla, hogy az ilyeneknek ne legyen módja Magyarországot lejáratni az unió parlamentjében. Halgass az eszedre, ne szavazz a fideSS-re!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
puszt
„tehát azt, hogy különböző tagállamok, különböző hagyományokkal, hangsúlyokkal, a saját kereteikkel csatlakoznak ehhez az uniós együttműködéshez." Ez hülye, és hazudik! Egy együttműködés. csoportosulás, szövetség, unió pontosan az egyforma gondolatok, akaratok, elképzelések mentén jön életre! Olyan nincs, h mindenki mást akarva lépjen szövetségre!
Béla333
A maffia kortesbeszédét olvashattuk...!!!
kereső
Ideológiai dzsihád éppenséggel Magyarországon van az uralkodó párt által. Talán ha megtudhatnánk, hogy egy ilyen primitiv - alapvető dolgokkal sem tisztában lévő miért is képviseli az országot az unió parlamentjében? Hidvégi pontosan az unió alapitóinak célkitúzését kérdőjelezi meg, hazudik az unió alapvető elveiről . Jövőre tegyünk róla, hogy az ilyeneknek ne legyen módja Magyarországot lejáratni az unió parlamentjében. Halgass az eszedre, ne szavazz a fideSS-re!
csak úgy....
lehet azt mondani,hogy európában mindenki hülye csak az 0rbán kormány nem, de ennek a valószinüsége egy lehetséges lottó fönyereménnyel vetekszik! :)
namihami
Ha egyszer Magyarországon, Európában, a világon, de főleg az egész Univerzumban kizárólag a Fid...Orbán ismeri a helyes utat!
""Orbán az Isten és a Fidesz az ő...(bocs) Ő prófétája!""
Szegény ember, teljesen elfogy a Nagy Erőlködésbe, hogy minket, a tévelygőket, a Helyes Útra tereljen!
kereső
@namihami: Az éppen nem látszik rajta- nem fogy, hanem napról-napra kerekebb lesz. Mint egy torzó, úgy néz ki még az Armaniban is.
kereső
A fideSS "karaktergyilkolja" az uniót- ráken mindent, amit ő maga csinál. Nem ismerős a módszer???
justhpeter
Az illiberalizmusban tombol a bizonytalanság és a félelem. Lassan, de biztosan mennek a levesbe.
Néro2
Toppantott is hozzá ?
Neeem ?
Pedig akkor az egész EU összecsinálta volna magát tőletek.
Úgyhogy toppantsál Balázska és akkor komoly tényezők lesztek.
Ezek a fing a gatyában Nemzethy lények állandóan hurrikánnak képzelik magukat.
Pedig csak gyagyások.
Havanagi
@sgl: Egytől egyig rohadt geci mindegyik.
Kovács Máté
aszonyja"Elfogadhatatlan, hogy átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül születik döntés sok milliárdos üzleti kérdésben"
basod a jorbán ugyanugy csinalja ithon ezt a csicskak + halgatnak errol basod
kereső
@Kovács Máté: Orbán csak rákeni az unióra amit ő csinál. Gondolod, hogy másik 26 tagállam nem orditana , ha igaz lenne amit a fideSS állit??, hidvégi szájával. Tényleg gondolkozzatok már egy kicsit.
ómió
Pedig, hát, Európa gazdaságának "szundikálása", az maga az "efftársi szüret"!
simmering73
Felszólalni sem engedném ezeket az ótvar fidkányokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok