A budapesti amerikai nagykövetséghez fordult a Telex.

Reagált az amerikai nagykövetség arra, hogy Szöllősi György nem kapott vízumot
Fotó: Hír TV

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Puskás-ügyi nagykövet nem kapott diplomatavízumot az amerikai nagykövetségtőt.

A Telex azt akarta megtudni a nagykövetségtől, hogy mi az oka annak, hogy elutasították Szöllősi vízumkérelmét, illetve az eljárás során figyelembe vették-e, hogy Szöllősi György a vízumkérelemnél Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként hivatkozott magára?

Az amerikai nagykövetség a válaszában hangsúlyozta, hogy nem nyilatkoznak az egyes vízumügyekről, mivel azok az amerikai törvények értelmében bizalmas információnak számítanak.

Azt viszont hozzátették, hogy

az Egyesült Államok törvényei szerint diplomáciai vízumot csak külföldi kormánytisztviselők számára lehet kiadni, és nem adható ki olyan magánszemélyek számára, akiket nem alkalmaznak vagy fizetnek hivatalos kormányzati minőségben való szolgálatra, függetlenül a bemutatott útlevél típusától.

Az Egyesült Államok a közelmúltban felhívta Magyarország kormányának figyelmét arra, hogy a magyar kormány által kiállított diplomata útlevelek bemutatása egyre gyakrabban fordul elő olyan vízumkérelmezőknél, akik esetében nincs egyértelmű utalás arra, hogy a magyar kormányon belül hivatalos szerepet töltenének be – közölte a budapesti amerikai nagykövetség a Telex megkeresésére.

Forrás: Telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Én egyszer azt olvastam igaz magyar külügyestől, hogy minden ország maga dönti el hogy kit enged be és kit nem!Azt nem olvastam, hogy ha egy állam valakire azt mondja hogy diplomata, akkor ő igényelhet és minden vizsgálat nélkül jár neki a diplomata vízum.A fogadó állam szerintem utána járhat annak , hogy az illető tényleg tagja e a diplomáciai testületnek, és ha nem akkor hiába igényel ilyen útlevelet még sem kaphat.Ezért nem kellene megsértődni, követni kellene az általános szabályokat.
Yoda69
Egyatalan milyen funkico az hogy futbal nagykovet? A fideSS azt hitte mert idehaza krealt egy ilyen lufibelyegzo poziciot, akkor azt elismerik barhol is a vilagban? Ezzel jokora ongolt lottek.
kakukkmadár
Szöllősi áldiplomata, te beengednéd a lakásodba azt, aki folyamatosan a kertedbe szarik, és közben az anyádat szidja? Na ugye.
ómió
@Aki Én: Szóval, odaát is ugyanolyan agyatlan szarháziak az efftársaitok, mint itt, hogy a saját efftársi pofáitokat se bírják azonosítani!? Inkább ott is másra hazudjátok magatokat, az efftársi pofátokkal együtt!? Akkor, világszerte azonos a bolsi szarkupacságotok!
Aki Én
@ómió: Ez van balfasz, nem bírják az efftársi pofátokat. Elég látványosan okádik tőletek már a világ is, nem csak a hazai többség.. Gyakorolj, te agyhalott balfasz.

Jesszus ember, te mekkora buta balfasz vagy...
ómió
@Aki Én: Hát, pont ez az, bolsiék elmebetege! Éppen, hogy a tetvesbolsi pofátokat bírják, amelyik a meleg szarig nyal be nekik! Aki meg nem seggnyaló rühesbolsi, mint te is, az "kitiltva"! Tetvesbolsi agyhalottként már ennyit se látsz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.