A budapesti amerikai nagykövetséghez fordult a Telex.

Reagált az amerikai nagykövetség arra, hogy Szöllősi György nem kapott vízumot
Fotó: Hír TV

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Puskás-ügyi nagykövet nem kapott diplomatavízumot az amerikai nagykövetségtőt.

A Telex azt akarta megtudni a nagykövetségtől, hogy mi az oka annak, hogy elutasították Szöllősi vízumkérelmét, illetve az eljárás során figyelembe vették-e, hogy Szöllősi György a vízumkérelemnél Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként hivatkozott magára?

Az amerikai nagykövetség a válaszában hangsúlyozta, hogy nem nyilatkoznak az egyes vízumügyekről, mivel azok az amerikai törvények értelmében bizalmas információnak számítanak.

Azt viszont hozzátették, hogy

az Egyesült Államok törvényei szerint diplomáciai vízumot csak külföldi kormánytisztviselők számára lehet kiadni, és nem adható ki olyan magánszemélyek számára, akiket nem alkalmaznak vagy fizetnek hivatalos kormányzati minőségben való szolgálatra, függetlenül a bemutatott útlevél típusától.

Az Egyesült Államok a közelmúltban felhívta Magyarország kormányának figyelmét arra, hogy a magyar kormány által kiállított diplomata útlevelek bemutatása egyre gyakrabban fordul elő olyan vízumkérelmezőknél, akik esetében nincs egyértelmű utalás arra, hogy a magyar kormányon belül hivatalos szerepet töltenének be – közölte a budapesti amerikai nagykövetség a Telex megkeresésére.

Forrás: Telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csagyi
Előbb kellett volna a témával érdemben foglalkozni és nem félvállról beszólogatni.
Időben volt figyelmeztető az USA részéről a határidőre. (!)
Na de ki merészel beleszólni a mi becses dolgainkba?
Aztán már nem is "szóltak bele" csak elintézték a témát a saját hatáskörükben, az ő jogállásuk szerint.
Ez ismét jól sikerült ugye fiúk?
Peller Anikó
A magyar kormány által kiállított hamis, áldiplomata útlevelek bemutatása egyre gyakrabban fordul elő vízumkérelmezőknél, akik a magyar kormányban nem szerepelnek, tehát valójában csak kamudiplomaták. Hazugság hazugság hátán, ez most nem jött be.

@Hülyetehén: Itt csak te estél pofára meg a gecikormányod. Megelégelték a geciséget.
csagyi
@KisTehen: Szó sem esett pitizésről ha ezt tudod esetleg értelmezni.
A határidő járt le hogy érdemben döntsenek a fiúk..
Csak 9 millió magyarral b...k ki mert mostantól aki utazni akar az USA-ba annak most már egy halom kérvényt és egy sor eljárással kell szembesülnie. Ne erőlködjél mert megárt a nagyon éles elmédnek.
Aki Én
@csagyi: Ezt a @KisTehen: semmit nem tud értelmezni. Ez itt az egyik legsötétebb példány.
Lendkerék
Erről az esetről nekem a Becstelen Brigantyk náci sztárszínésze, Frederik Zoller (inglouriousbasterds.fandom.com/wiki/Fredrick_Zoller) jutott eszembe (megszemélyesítette Daniel Brühl). A jóképű, snájdig, kellően szerény, de az egész náci Németország által ismert és rajongott közlegényből lett színész legfrissebb filmjét nézte Hitler is abban a francia moziban Goebbels és egy rakás más náci vezető társaságában, amelyiket aztán rájuk gyújtották. Zollert - méltatlan körülmények között - a mozi gépházában lőtte le Shosanna, majd a közönségre gyújtották a nézőteret.

De a "legszebb", amikor a film még fut, a vásznon Zoller tízesével géppisztolyozza le szövetséges katonákat, a közönség ujjong, és akkor mutatják a filmbéli Hitler visszataszító vigyorát, ahogy elégedetten élvezi a hős katona látványát.
Orbán körül is ott vannak, a hétköznapokban a jóravaló seggnyalók, a kritikátlan kiszolgálók, rendes családi életet élnek, és egyszer csak azzal kell szembesülniük, hogy bizony a világ gondolkodó, értelmesebb része bizony nem nekik drukkol. Simán magam elé tudom képzelni Orbán elégedett, visszataszító vigyorát, amikor rátekint a nyájra, és meg van győződve, hogy a dolgok a legjobb irányba mennek, és az örök élet és hatalom titkának birtokában van.

Lehet tippelni, melyik seggnyalója kapja a következő maflást, és kitől.
csak úgy....
Fideszes haverok jutalomútját biztosító propagandatorna lett az amerikai Árpád-kupa, amit Szöllősi György nyitott volna meg, ha megkapja a vízumot
444.hu/2023/09/14/fideszes-haverok-jutalomutjat-biztosito-propagandatorna-lett-az-amerikai-arpad-kupa-amit-szollosi-gyorgy-nyitott-volna-meg-ha-megkapja-a-vizumot
Sámannus
Jóhelyre ment a pofon. Sok tahópénz folyhatott szét az ő kezén is.
vacsi
Ilyen is van, hogy "Puskás-ügyi nagykövet"?! Megáll az eszem!
ómió
Naa! Azért, ha kicsit "jobb efftárs lett volna"...!
CsipkeRózsa
Szöllősi György mit is képzel magáról?:

"„Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről. Amely, úgy látszik, tőlem, a magyar sportújságírótól félti az amerikai demokráciát, miközben a hidegháborús időket idéző, finoman fogalmazva is zavarba ejtő döntést hoz egy szövetségesének a polgárával, diplomatájával szemben.”"
Aki Én
@ómió: Ez van balfasz, nem bírják az efftársi pofátokat. Elég látványosan okádik tőletek már a világ is, nem csak a hazai többség.
ómió
@Aki Én: Már ott is képtelenek a tetvesbolsi efftársaitok az övéiket felismerni, bolsiék fajkreténje!? Akkor, pont olyanok, mint te, meg az agyatlan itteni efftársaid!
Aki Én
@ómió: Ez van balfasz, nem bírják az efftársi pofátokat. Elég látványosan okádik tőletek már a világ is, nem csak a hazai többség.. Gyakorolj, te agyhalott balfasz.

Jesszus ember, te mekkora buta balfasz vagy...
rakitics41
Én egyszer azt olvastam igaz magyar külügyestől, hogy minden ország maga dönti el hogy kit enged be és kit nem!Azt nem olvastam, hogy ha egy állam valakire azt mondja hogy diplomata, akkor ő igényelhet és minden vizsgálat nélkül jár neki a diplomata vízum.A fogadó állam szerintem utána járhat annak , hogy az illető tényleg tagja e a diplomáciai testületnek, és ha nem akkor hiába igényel ilyen útlevelet még sem kaphat.Ezért nem kellene megsértődni, követni kellene az általános szabályokat.
Yoda69
Egyatalan milyen funkico az hogy futbal nagykovet? A fideSS azt hitte mert idehaza krealt egy ilyen lufibelyegzo poziciot, akkor azt elismerik barhol is a vilagban? Ezzel jokora ongolt lottek.
kakukkmadár
Szöllősi áldiplomata, te beengednéd a lakásodba azt, aki folyamatosan a kertedbe szarik, és közben az anyádat szidja? Na ugye.
ómió
@Aki Én: Szóval, odaát is ugyanolyan agyatlan szarháziak az efftársaitok, mint itt, hogy a saját efftársi pofáitokat se bírják azonosítani!? Inkább ott is másra hazudjátok magatokat, az efftársi pofátokkal együtt!? Akkor, világszerte azonos a bolsi szarkupacságotok!
Aki Én
@ómió: Ez van balfasz, nem bírják az efftársi pofátokat. Elég látványosan okádik tőletek már a világ is, nem csak a hazai többség.. Gyakorolj, te agyhalott balfasz.

Jesszus ember, te mekkora buta balfasz vagy...
ómió
@Aki Én: Hát, pont ez az, bolsiék elmebetege! Éppen, hogy a tetvesbolsi pofátokat bírják, amelyik a meleg szarig nyal be nekik! Aki meg nem seggnyaló rühesbolsi, mint te is, az "kitiltva"! Tetvesbolsi agyhalottként már ennyit se látsz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.