Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nem ad vízumot Szöllősi Györgynek, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, Orbán Viktor kedvenc propagandistájának.

Kezdődik: elzavarta az USA Orbán kedvenc propagandistáját

Oroszországba nyugodtan beutazhat. Forrás: Hír TV

Szöllősi Facebook bejegyzésben sírta el bánatát.

Azt állítja, hogy a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére nyitotta volna meg a jubileumi 25. Árpád-kupát pénteken, de az út a magyar külügyminisztérium diplomatavízum iránti kérelme ellenére meghiúsult.

A magára nagykövetként hivatkozó fideszes sportújságíró szerint „mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat. Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a

megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságíró családot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről.

Amely, úgy látszik, tőlem, a magyar sportújságírótól félti az amerikai demokráciát, miközben a hidegháborús időket idéző, finoman fogalmazva is zavarba ejtő döntést hoz egy szövetségesének a polgárával, diplomatájával szemben.”

Szöllősit Orbánék 2017-ben a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetének nevezték ki, ezért utazgathat világszerte magyar diplomata útlevéllel. Ami ezek szerint mára kevesebbet ér, mint egy USA által kiadott turistavízum.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborodással értesült róla, hogy az amerikai nagykövetség megtagadta a beutazást Szöllősi Györgytől, a Nemzeti Sport főszerkesztőjétől, szervezetünk elnökségi tagjától – írja a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében a szervezet.

Fotó: Hír TV

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakukkmadár
Nagyon meglepő, hogy nem szívesen látják hivatalos minőségében a NER küldöttet egy olyan országból, ahol a főgenyó ellenségként állítja be az USA-t, és a főgenyó-főszócsöve pedig demens hülyének titulálja az amerikai elnököt. Én sem engedném be őket a házamba. Right?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Őrnagy: ,,Az amerikai nagykövetség a Szöllősi-ügyről: azért nem kapott diplomatavízumot, mert nem kormányhivatalnok,,
jáger laszló
Ne sírj Gyuri
Nem oda Amerika
De utazhatsz ezen kívül Kínába,Moszkvába,Japánba,Abu Dzaniba... amikor csak akarsz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
A Nemzeti Sport főszerkesztőjét efftársiasan már "Orbán kedvenc propagandistájának" kell hazudni!?
Menőmanó
Elég, hogy itt kavarják a sz@rt, más ország nem kér a fasiszta propagandából.
Aki Én
@Őrnagy: 20:47 szerinted.
De az számít?
@ómió: De hát az, te buta balfasz. Vagy mindenki csak az és csak akkor, ha te hazudod meg, buta suttyó?
namihami
Most jó lenni minisztériumi takarítónéninek vagy portásbácsinak! Az Orbán kormány nagyon megkönnyíti az Amerikába történő beutazásukat! Elég a diplomata útlevelükre hivatkozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.