A kormány jövőre 6, míg a jegybank 3,5 és 5,5 százalék közötti inflációval számol, így az 2024-ben már kezelhető szintet ér el – mondta a miniszter.

Minden alapot nélkülöző vádaskodásnak és indokolatlan sértésnek nevezte Gulyás Gergely a Svédországban készült oktatófilmet
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő érkezik a Kormányinfó sajtótájékoztatóra a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta azt is:

az emberek szeretik és használják is az online árfigyelőt, már átlagosan 4 perc 20 másodpercet töltenek el az oldalon. A honlapot eddig 1,2 millióan látogatták meg.

Az árfigyelő komoly versenyt is indított, hiszen hatvankét kategóriából eddig ötvenötben csökkentek az árak, átlagosan 7 százalékkal. Az élelmiszerinfláció a legmagasabb pontjához képest már több mint a felével csökkent, részben az árfigyelő hatására – hangsúlyozta.

A kötelező akciók be nem tartása miatt eddig több mint 72 millió forintnyi bírságot szabtak ki, tizenhét végleges határozat alapján.

A kormányszóvivő leszögezte:

nem elfogadható, hogy a multik a magyar emberek rovására nyerészkedjenek.

A lengyel kormány hasonló intézkedés bevezetéséről döntött abban az esetben, ha a bizottság nem hosszabbítja meg a korábbi behozatali tilalmat – tette hozzá.

A miniszter, kérdésre minden alapot nélkülöző vádaskodásnak és indokolatlan sértésnek nevezte azt a Svédországban készült oktatófilmet, amely szerint Magyarországon 2010 óta folyamatosan romlik a demokrácia helyzete.

Gulyás Gergely szerint,

ha a filmet az állami iskolákban játsszák le, az azt jelenti, hogy Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat.

Hozzátette: javasolni fogja a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy képviselőik, akik négyévente egy sokkal intenzívebb, kiegyensúlyozottabb és sokszínűbb közélet mellett küzdenek meg a mandátumukért, döntsék el, hogy kívánják-e ezt az országot a NATO-ba.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
Az sem elfogadható, hogy az 0rbán rezsim és a holdudvar a magyar emberek rovására nyerészkedjen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Peller Anikó: :)))))))))))))) Hungaricum: SertésGulyás
kereső
1989-90-ben nem gondoltuk, hogy a demokráciák iskoláiban Magyarország lesz az elrettentő példa - amikor a nebulók a demokráciáról tanulnak. Igen ott tanitják az iskolásokat társadalom ismeretre, hogy mit jelent a demokrácia- nem hittant, és fegyver használatot tanulnak. Orbán büszke lehet- még életében "példa" lett. Elrettentő példa.
Mi meg szégyelhetjük magunkat ismét- olvasva a magyar kormány külügyminiszterének minden alapot nélkülöző, hazug sorait.
Dr. Proktor
Már várom hogy az ispánok és főispánok mikor kapnak korbácsjogot a demokrácia kiteljesedésének érdekében...
A nép, az Isten adta nép, a kétharmad őszinte örömére!
Peller Anikó
@Dr. Proktor: Deresre, kalodára magyar! Előre megyünk hátra.
kereső
@sgl: Na, ehhez képest a "diszvendég" Meloni nem a fideSS szerinti családban él, hiszen nem házasodott össze élettársával, és nem is fog.
Ezt tegnap délután irtam, a sándor palota (novák katalin) cikkhez:
"Még azt is mondta" 2004-2008 között amikor a gyermekeim születtek, családellenes politika volt Magyarországon". Ok , Kata- de akkor miért szültél 3 gyermeket abban az időszakban? Ki-és mivel üldözték családokat 2004-2008 között?
Hogy lehet az, hogy abban az üldözött időszakban többen kötöttek házasságot, és évenként 7-10 ezer több gyermek született, mint a ti csodálatos családtámogatásotok mellett."
Peller Anikó
@kereső: Mert dugni azt szeret. A gyerök meg teröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.