A kormány jövőre 6, míg a jegybank 3,5 és 5,5 százalék közötti inflációval számol, így az 2024-ben már kezelhető szintet ér el – mondta a miniszter.

Minden alapot nélkülöző vádaskodásnak és indokolatlan sértésnek nevezte Gulyás Gergely a Svédországban készült oktatófilmet
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő érkezik a Kormányinfó sajtótájékoztatóra a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta azt is:

az emberek szeretik és használják is az online árfigyelőt, már átlagosan 4 perc 20 másodpercet töltenek el az oldalon. A honlapot eddig 1,2 millióan látogatták meg.

Az árfigyelő komoly versenyt is indított, hiszen hatvankét kategóriából eddig ötvenötben csökkentek az árak, átlagosan 7 százalékkal. Az élelmiszerinfláció a legmagasabb pontjához képest már több mint a felével csökkent, részben az árfigyelő hatására – hangsúlyozta.

A kötelező akciók be nem tartása miatt eddig több mint 72 millió forintnyi bírságot szabtak ki, tizenhét végleges határozat alapján.

A kormányszóvivő leszögezte:

nem elfogadható, hogy a multik a magyar emberek rovására nyerészkedjenek.

A lengyel kormány hasonló intézkedés bevezetéséről döntött abban az esetben, ha a bizottság nem hosszabbítja meg a korábbi behozatali tilalmat – tette hozzá.

A miniszter, kérdésre minden alapot nélkülöző vádaskodásnak és indokolatlan sértésnek nevezte azt a Svédországban készült oktatófilmet, amely szerint Magyarországon 2010 óta folyamatosan romlik a demokrácia helyzete.

Gulyás Gergely szerint,

ha a filmet az állami iskolákban játsszák le, az azt jelenti, hogy Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat.

Hozzátette: javasolni fogja a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy képviselőik, akik négyévente egy sokkal intenzívebb, kiegyensúlyozottabb és sokszínűbb közélet mellett küzdenek meg a mandátumukért, döntsék el, hogy kívánják-e ezt az országot a NATO-ba.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
Az sem elfogadható, hogy az 0rbán rezsim és a holdudvar a magyar emberek rovására nyerészkedjen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ezodabasz
Az sem elfogadható, hogy az 0rbán rezsim és a holdudvar a magyar emberek rovására nyerészkedjen.
simmering73
2010 óta folyamatosan romlik a demokrácia helyzete. Ez tény, Marhagulyás.
jáger laszló
Szembemegyünk mindenkivel aki él és mozog, mert csak nekünk van igazunk ezen az 1irényú politikai úton!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
"nem elfogadható, hogy a multik a magyar emberek rovására nyerészkedjenek."
Érdekes, hogy a multik ennek ellenére olcsóbbak mint a z echte magyar sarki bolt, ahol Mariska néni nem nyerészkedik, csak drágábban ad mindent, mivel a Lidl-ben szerzi be az áru nagy részét...
Béla333
A helyett hogy kezetcsókolnának a maffiafőnöknek, még képesek és igazat mondanak?
Nem lesz ez így jó!
Nem vált be a hülye maffiózók fenyegetése, nem hunyászkodtak meg a svédek...!!!
kereső
El kellene már dönteni, hogy ki-és mi okozza a vágtató inflációt Magyarországon. A "prüsszeli" elhibázott szankciók, a szomszéd országban a különleges hadművelet- ami nálunk háborús veszélyhelyzetet okoz, vagy az árspekuláns nyerészkedő multik. Mer "magyarázatként" már hallottuk mindhármat- csak éppen a valós indokot nem- a kormány végletesen elqúrt gazdaságpolitikája, az mnb nemtörődömsége- azaz legfőbb feladatának negligálása= az mnb-nek nincs árfolyampolitikája,. Az előző 10 évben amikor évente a gdp 3-5 %-nak megfelelő összegű eu-s támogatás érkezett az országba- annak elkótya-vetyélése olyan beruházásákora amelyek soha-semmiféle gazdasági haszonnal nem járnak, olyan kiszórt támogatások, amelyek nem a magyar gdp-t növelik, olyan adópolitika- amely lenn kifoszt, fenn meg gazdagit, a kormányzati/ a hatalom szintjén szervezett korrupció és lopás. Lehetne folytatni, de minek- az ország jelentős része morálisan olyan mélyen van, hogy már az ezer milliárdoos lopások sem érik az ingerküszöböt- amikor a x@rtenger már a szájáig ér, akkor is "csak a fideSS". Lehet itten álmodozni az egy számjegyű inflációról- lesz is, a magas bázishatásnak köszönhetően, de attól a 100Ft-ért megvásárolt áru mennyisége, csak 22 Ft értékű lesz.
A "túzoltók" meg azon vitatkoznak, hogy ugyan kit engedjenek már oda az égő házhoz oltani. Mer az egyiknek barna ahaja-egyébként is rosszul fogja a fecskendőt, a másik meg ...a házat felgyújtó meg két házzal odébb vigyorog: ugye milyen jó munkát végeztem, felgyújtottam a házat, és szétvertem közben a túzoltóságot is.
kereső
És akkor azt mondja a túzgyujtó, hogy már itten minden házat felgyújtottam- de egy piromániásnak ez nem elég, mert akkor nem tud "élvezkedni"- fel kell gyújtani a nagyobb "otthon" házait is.
Béla333
2023. április 06. – 10:15
"Gulyás Gergely: Találják ki a svédek, hogy mivel lehet megnyerni a bizalmunkat "
telex.hu/belfold/2023/04/06/kormanyinfo-gulyas-gergely-sajtotajekoztato-szentkiralyi-alexandra-dontesek

Kitalálták! Talán meg kellett volna velük beszélni, hogy a maffia mire is gondolt, mert így a jelek szerint ők nem ugyanarra gondoltak, mint a maffiózók...
Nyírfa
Magyarország szerencséje, hogy a NATO stratégiai megfontolásból bent tart minket a szervezetben, ám a vezérkara valószínűleg ugyanúgy megszavazza a vétó részleges - ezt csak diplomáciai megfontolásból - vagy teljes eltörlését mint azt az EB is napirendre tűzte.
Amennyiben a svédek - miattunk - egyelőre nem lehetnek a NATO tagjai, hát kötnek kölcsönös segítségnyújtási , védelmi szerződéseket az USA-val és annyi NATO-tagállammal, ahányan csak ratifikálják azt.

Végre ébredezik az EU, a magyar kormány ellehetetlenül a kínai beruházások miatt. Is.

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230914/von-der-leyen-a-magyarorszagi-akkumulatorgyarakra-is-celkeresztet-festhetett-639483?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Dr. Proktor
Fizessenek nekünk védelmi pénzt és akkor mi megvédjük őket!
Bevált módszer...
ómió
Jé! Még efftársi "hazugságexportunk" is van Svédországba!? Ott ezt meg "grátisz osztják"? Ők lennének NATO tagok!?
Béla333
"...a videó Gulyás Márton megszólalásával indul, aki kijelenti, hogy Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt. Ezután a narrátor elmondja, hogy a kormány korlátozza a sajtó- és a szólásszabadságot, sőt rendeletben szünteti meg a genderszakokat – amit kommentálva egy korábbi svéd EP-képviselő rámutat, hogy Orbán Viktor átlépett minden határt."
24.hu/kulfold/2023/09/14/szijjarto-peter-level-svedorszagnato-csatlakozas-iskolai-oktatofilm/

Ez teljesen így van, ahogy a filmben mondják!
Béla333
"...a svédországi iskolákban a diákoknak, azt sugallva, hogy a demokrácia az elmúlt években hanyatlásnak indult Magyarországon"
24.hu/kulfold/2023/09/14/szijjarto-peter-level-svedorszagnato-csatlakozas-iskolai-oktatofilm/

Ez így valóban nem pontos, ugyanis nem hanyatlásnak indult itthon a demokrácia, hanem megszünt létezni!
Ezodabasz
@Peller Anikó: :)))))))))))))) Hungaricum: SertésGulyás
kereső
1989-90-ben nem gondoltuk, hogy a demokráciák iskoláiban Magyarország lesz az elrettentő példa - amikor a nebulók a demokráciáról tanulnak. Igen ott tanitják az iskolásokat társadalom ismeretre, hogy mit jelent a demokrácia- nem hittant, és fegyver használatot tanulnak. Orbán büszke lehet- még életében "példa" lett. Elrettentő példa.
Mi meg szégyelhetjük magunkat ismét- olvasva a magyar kormány külügyminiszterének minden alapot nélkülöző, hazug sorait.
Dr. Proktor
Már várom hogy az ispánok és főispánok mikor kapnak korbácsjogot a demokrácia kiteljesedésének érdekében...
A nép, az Isten adta nép, a kétharmad őszinte örömére!
Peller Anikó
@Dr. Proktor: Deresre, kalodára magyar! Előre megyünk hátra.
kereső
@sgl: Na, ehhez képest a "diszvendég" Meloni nem a fideSS szerinti családban él, hiszen nem házasodott össze élettársával, és nem is fog.
Ezt tegnap délután irtam, a sándor palota (novák katalin) cikkhez:
"Még azt is mondta" 2004-2008 között amikor a gyermekeim születtek, családellenes politika volt Magyarországon". Ok , Kata- de akkor miért szültél 3 gyermeket abban az időszakban? Ki-és mivel üldözték családokat 2004-2008 között?
Hogy lehet az, hogy abban az üldözött időszakban többen kötöttek házasságot, és évenként 7-10 ezer több gyermek született, mint a ti csodálatos családtámogatásotok mellett."
Peller Anikó
@kereső: Mert dugni azt szeret. A gyerök meg teröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.