A budapesti repülőtérről szóló tárgyalásokról azt mondta: jól állnak, de amíg nincs megállapodás, részleteket nem kívánnak nyilvánosságra hozni. Ha ez megtörténik, minden részletre kiterjedően hozzák nyilvánosságra a jó hírt.

Gulyás Gergely: "A repülőtér megvásárlása az államadósságot növelheti, de a költségvetési hiányt nem"
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Közel állnak ahhoz, hogy egy ilyen jó hírt nyilvánosságra hozzanak

- fogalmazott.

A repülőtér vásárlására elkölteni tervezett összeget a pedagógusbérekkel összehasonlítani indokolatlan

- válaszolta egy másik felvetésre, hangsúlyozva:

a pedagógusbérek emelését nem a kormány odázza el, hanem azok a baloldali képviselők, akik Brüsszelben azért lobbiznak 6 millió forintos fizetésért, hogy a pedagógusok ne kapják meg a 800 ezer forintos fizetést.

A miniszter kijelentette: a repülőtér megvásárlása az államadósságot növelheti, de a költségvetési hiányt nem.

Európa érdeke, hogy minden gazdasági nagyhatalommal gazdasági kapcsolatot tartson fenn, ennek megfelelően az ország Kínával is fenn kívánja tartani az együttműködést

- közölte a tárcavezető egy másik kérdésre, hozzátéve: a miniszterelnök várhatóan októberben Kínába látogat.

Arról, hogy Magyarország nem adja ki Ukrajnának a hadköteles ukrán menekülteket, azt mondta:

nem érkezett olyan ukrán kérés, hogy adjanak ki bárkit is. Menekülteket a genfi egyezmény alapján nem adhatnak ki

- rögzítette Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy Szlovákia felé egyre több menekült lépi át a határt illegálisan, kijelentette:

Magyarország annyit tud tenni, hogy megvédi a déli határt. Azzal, hogy ezt teszi, Szlovákiát is megkíméli migránsok tíz- és százezreitől

- jegyezte meg.

Gulyás Gergely a szlovákiai választásoktól azt várja, hogy a felvidéki Szövetség párt be tud jutni a szlovák parlamentbe.

A Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióüléséről elmondta, a szeptember 20-21-i tanácskozáson az őszi ülésszakra fognak felkészülni, az ilyenkor szokásos módon az ülésen minden aktuális kérdés napirenden lesz.

Iványi Gábor egyházának anyagi nehézségeiről és arról, hogy nem lenne-e célszerű a munkájukat segíteni, miután állami feladatokat látnak el, elmondta:

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek csaknem 25 milliárd forintot fizettek ki 2010 óta. Idén a szociális területre 963 millió forintot biztosítottak, a köznevelés és szakképzés támogatására 1,8 milliárdot, míg a személyi jövedelemadó 1 százalékából magánszemélyek 820 millió forintot ajánlottak fel

- ismertette.

A miniszter egy másik kérdésre példátlan felelőtlenségnek nevezte, hogy a soroksári Qualitas Gimnázium vezetői egy olyan épületben kezdték meg a tanévet, amelyet már jogszerűen elárvereztek a cégük tartozása miatt. Ha szükséges, az állam rendelkezni fog a magániskolába járó diákok beiskolázásáról – ismertette.

Gulyás Gergely a saját szavai súlyának tudja be, hogy az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai nem indulnak újra a választáson. Hozzáfűzte, az is lehet, hogy az OBT tagjai is úgy ítélték meg, esetleg a bíráktól is kaptak olyan visszajelzéseket, hogy a saját országuk feljelentése Brüsszelben azért sok, és ha elindulnának, sem választanák meg őket.

További kérdésre azt is mondta:

nem hordoz korrupciós kockázatot, ha a miniszterelnök elfogadja egy vele 30 éve jó barátságban lévő ember meghívását, függetlenül attól, hogy a vendéglátó lányának milyen cége van. Ebben az esetben fel sem merül, hogy azt képviselői ajándékként kapta volna, ennek felvetését kisstílűnek, megalapozatlannak és légből kapottnak tartja.

Kérdésre közölte, hogy Orbán Viktor augusztus 26-a után volt szabadságon. Ezt megelőzően olyan hétköznap nem vagy alig volt, amikor Gulyás Gergely ne találkozott volna vele. Arról, hogy egy hétvégén a miniszterelnök elfogadott-e egy baráti meghívást, és elutazott-e a magyar határtól 300 kilométerre vagy sem, nem tartozik neki beszámolni – tette hozzá.

Mészáros Lőrinc tihanyi, rét és gazdasági épület besorolású ingatlanjáról a miniszter azt mondta, hatósági kérdés, hogy valaki jogszerűen építkezett-e, tehát ott kell tisztázni.

Kérdésre barátságtalan gesztusként értékelte, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki utazó nagykövetként, hivatalos úton vett volna részt az Egyesült Államokban, nem kapott vízumot. A lépést amerikai részről hivatalosan nem kommunikálták

- fűzte hozzá.

A külföldi kampányfinanszírozást érintő felvetésre és a Korányi Dávid nevével fémjelzett csoport szerepéről úgy fogalmazott:

nyilvánvaló, hogy az ellenzék kampánytevékenységét fizették, közte még a miniszterelnök-jelölt egy-egy étkezését is. Elfogadhatatlan, hogy valaki azért akar külföldön pénzt szerezni, hogy annak segítségével a hazájának a kormányát megbuktassa. Erre az sem ad okot, ha ne nem ért egyet a kabinet tevékenységével

- hangoztatta.

Arról, hogy csak Kelet-Európában maradna a Nyílt Társadalom Alapítvány, úgy vélekedett: azt a Soros-család jól látja, hogy az Európai Bizottság civileknek nyújtott támogatása ma már olyan konkurenciát jelent nekik, hogy tevékenységük itt szinte felesleges.

Horthy Miklós megítéléséről szólva úgy fogalmazott, teljesen egyetért Lázár Jánossal, hogy

Horthy Miklósnak érdemei vannak abban, hogy Trianon után ez az ország megmaradt, túlélt, konszolidálódott és stabilizálódott.

Ugyanakkor az sem vitás, amit Orbán Viktor miniszterelnök mondott el 2017-ben, hogy "Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg Magyarország zsidó származású polgárait..." – tette hozzá.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ez a retkes fidesz banda kiárusitja az országot ,Kina áll az üzlet mögött
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Ez a retkes fidesz banda kiárusitja az országot ,Kina áll az üzlet mögött
jáger laszló
Airport +vásárlása azért jó,mert növeli az államadósságot!!!???
Érted te ezt normál ésszel.mert én nem!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
human
Költségvetési hiányt csak azért nem okoz a reptérvásárlás, mert amekkora összeget kiadnak érte ugyanakkora értékkel könyvelik át a szerzett vagyont.
Egy életszerű példa:
Mintha én vennék egy autót 4 millióért és azt mondanám rendben a költségvetés, mert 4 milliót érő vagyontárgy került a tulajdonomba.
A gond ott kezdődik, mikor az ember nagyobb autót vesz mint amit fenn tud tartani. Ráadásul mindezt hitelre. Ez azt jelenti, hogy csak a vásárlás pillanatában nem érinti a költségvetést az új vagyontárgy. A folyamatos költségei miatt a következő költségvetési ciklusban már meg fognak jelenni a kiadások is. Persze lehet azt mondani, hogy majd fog ez annyit profitálni. Csakhogy mit vett a kormány amit profitábilisan fenn is tud tartani?
Általában inkább az történik hogy rohadt drágán megvesz az állam valamit, majd azt tovább adja valami NER lovagnak ami kiveszi belőle a pénzt és ha már bedőlni látszik a biznisz, akkor az állam visszaveszi tőle a céget. Lásd a Mátra erűmű adásvétele az állam és Mészáros közt.
Peller Anikó
Ha az államadósságot növeli az pont azt jelenti, hogy a kínaik adnak rá hitelt. Hitelből veszik meg a gecik.

Mivel nem a költségvetésből veszik meg ezért verheti a fa.., pádn. a mellét, hogy a költségvetést nem érinti.

Újabb hitel. Hitel hitel hátán, a végtelenségig, mintha nem lenne holnap. De remélem nektek nem is lesz.
jáger laszló
Látom kapisgáljátok!
nos. boci boci tarka:?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
... valamint fából vaskarika, de ezt nem merte bevallani!
balos
@human: Most definiáltad a Stadionok építésének következményeit!A fenntartásuk elviszi az összes adónkat,amit még nem loptak el!
almosd
Megint olvastunk egy csomó hazugságot ,köszönjük .
Giovanni Alba
"Magyarország annyit tud tenni, hogy megvédi a déli határt. Azzal, hogy ezt teszi, Szlovákiát is megkíméli migránsok tíz- és százezreitől"
De nem védte meg dadus! Ott a tegnapi cikk, hogy migránsok árasztják el Szlovákiát Mo. felől a zöldhatáron át. Kérdés, hogyan lehetséges, hogy zavartalanul átvonultak az országon?
ujszo.com/velemeny/migransok-es-felelosok
Az nem kérdés hogy ki hazudik.
Peller Anikó
@Dr. Proktor: "... valamint fából vaskarika, de ezt nem merte bevallani!"

Pontosan. Hazugság, miközben éppen bevallja, hogy kölcsöből veszik vissza az elkótyavetyélt röpteret, legalább tízszeres áron. Mivel nálunk üres a kassza így nyilván hitelből. Ki ad erre hitelt ilyen hirtelen? Hát persze, hogy kína.

Ez a kölcsön előbb utóbb megjelenik a költségvetésben is, mert a kölcsön nem adomány, ellentétben az Eus támogatásokkal.
Toller Béla
Nem " növelheti", te farok ! Ha meglépitek, akkor növeli !
Dr. Proktor
Kétharmados embertársaim! Most akasztják a kampót a hasatokba, de ti ezt most is örvendve figyelitek...
kereső
@Peller Anikó: "Ez a kölcsön előbb utóbb megjelenik a költségvetésben is"- azonnal megjelenik, nem előbb-és nem utóbb.
A vagyon/ a repülőtér- ugye eszköz elem a költségvetés mérlegében.
Két lehetőség van.: Hogy a mérlegem egyensúlyban maradjon, ahhoz az kell, hogy csökkenjen egy másik eszköz elem: a pénzem,
vagy- nincs pénzem, akkor a mérleg másik oldalán meg kell jelenjen egy ugyanolyan összegű forrás , mint a vagyon értéke- ez pedig a hitel- ami kötelezettség.
További következmények: a költségvetésben jelen lévő szabadon elkölthető pénzeszközeimet csökkenti- a kötelezettség törlesztése+ azok járulékos költségek, amelyek egyben kiadást is jelentenek=kamatok. Kevesebb elkölthető pénzem marad az egyéb kiadásaimra.
Másrészt- ha az a vagyon nem nekem termeli meg a törlesztéshez és a kamatokhoz szükséges pénzt, akkor az egy holt!!!és káros beruházás. Ilyen a kinai vasút megépitése- és ilyen lesz a repülőtér is, ha az üzemeltetés , fenntartás lesz csak a többségi tulajdonosé(állam), de a hasznot azt elviszi a hitel+kamat , vagy éppen a szerződés szerint az majd a kissebségi tulajdonost illeti meg. A variációk száma nem végtelen- attól függ, hogy a kinai csoda!! mit talál ki annak fejében, hogy hitelt ad.
Eladott Ország
Mindig van lejjebb. Legalábbis amióta a fidesz van ezt látom. A Vodafone is örömmel eladta többszörós áron a magyar leányát. A 700 milliárd, amit az adónkból fizettek érte, már ternelt 51 milliárd veszteséget, nem egy teljes év alatt, és ez még sikertörténet.Nincs pénz az állami kasszában. Itt én egy részben kormányzati és részben kínai kombót gondolok. Minden szálon el leszünk kötelezve Kína felé. Szerintem azért, hogy egy kormányváltás esetén már ne legyen visszaút Európába. Hihetetlen, baszki, hogy még az államcsőd szélén táncolva is lopni akarnak.
Eladott Ország
A hazugság, füllentés, hírhamisítás, féligazságok hirdetése a 13 év nagyszerű vívmánya ennek a kormánynak. Örüljünk hogy a jacht melle veszünk nekik egy repteret, még hiányzik egy vagy több 747-es, légies gőzmozdony csatahajó. Még az unokák is fizetni fogják.
youtu.be/WlvHPThxNas
human
@balos: Pontosan. És ez nrm utólag, hanem előre látható következmény. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért a stadionépítés mánia? Két okból. A stadionok építése és bontása is a GDP-t növeli. Ráadásul minél jobban túlárazzág annál jobban nő a GDP. Csakhogy a költségvetésnek meg egyre nagyobb teher.
Ez gyakorlatilag pénzégetés. Rövid ideig melegen tart aztán jönnek a bajok.
Eladott Ország
@human: ma, 09:42 ♦ Hofi: "Fekete János a pénzre ügyel, mert ami nincs, azt senki sem viheti el..." Egyértelműen Latin-amerikai adósságspirál kezdeti szakaszát láthatjuk egészen közelről...
uploads.disquscdn.com/images/14bc5bb5bb75d3bdf466684e00fc1057a1079cb6ce702db8bc7b12151ea157fe.gif?w=800&h=346
Valahogy ez jutott eszembe a hír hallatán: Promedád a gyönyörbe.
youtu.be/dXdgf4Y8BDY
telegdilaci
@sgl:Teljesen érthetetlen miért kell a kormánynak megvenni a Repülőteret,ebben van valami Mutyi kész elmebaj mi szükségünk van repülőtérre az Országnak,amikor köztudott hogy a leg rosszabb gazda maga az állam,már a temérdek hitelbe belerokkan az Ország a felelőtlen átgondolatlan döntésük kormányzásra alkalmatlanságuk miatt!
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.36

Az unokáink nagy része maximum kettős állampolgárként valamelyik demokráciában fog letelepedni. A NER-családokra azonban a legsúlyosabb szankciót vetném ki: örök életükben vagy Magyarországon kellene élniük, vagy , szabadon csak a türk kelet felé mehetnének, mert az EU és szövetségesei lezárnák előttük a határokat.
Néro2
@Nyírfa: Egy szál alsónadrágban , mehetnek. Aztán majd rájönnek hogy kéne a saját lábukon állni és nem másokén.
Béla333
Nyilván a repteret a kínaiaknak akarják átjátszani a mocskos hazaárulók, ahogy Róna Péter is figyelmeztet erre...
Nyírfa
@Néro2: 10.28

Ott is elkezdenének cigánykodni. Egyelőre legyen Magyarország a börtönük, ahol élvezhetik a maguk teremtette szolgaságot a saját bőrükön. Már látom, ahogy Pjotr hajlong a kínai főnöke előtt az akkugyárban a napi 12 óra munka után, fizetetlen túlmunkára kötelezve védőruha nélkül , sebekkel borítva, légszomjjal küszködve.
Nessy
És ezt kinek kell majd visszafizetni magas kamattos kamattal? Ebből a szempontból mindegy, hogy becézik a hitelt! Még az unokáinknak is a gigahiteleket kell törleszteni!
Béla333
@sgl: 11.46
Az is baj, de a legnagyobb baj az az, hogy a politikai "elit" büntetlenül lopta/lopja szét az országot!
És ez a mi hibánk!
kereső
@Béla333: Róna Péter sejtései teljesen jók. Itt a példa:
Létrehozták a Fudan Egyetem alapitványt- bele raktak 14 mrd vagyont- közpénzt, és infógatlanokat. Ennek a vagyonnak a működtetésére!!! alapitottak egy kft-t, kinai részvétellel-és kinai ügyvezetéssel. Ügyes- mondhatnám, ha lenne hozzá kedvem.
ómió
Viszont, az efftársak anno "secperc eltapsolták"! Az árát meg szétlopták!
balos
@human: Mert a "melegek" még a meleget is "fűtik"!Attól nő a család!VAGYONA!
Dr. Proktor
Ekkora közgazdasági ismerettel nyugodtan elmehetne birkapásztornak...
A nép meg is van hozzá!
Dr. Proktor
@ómió: Ismered a viszonyszámok fogalmát?
ómió
@Dr. Proktor: Inkább a hazaáruló bolsi kreténségeteket ismerem! Nálatok az dominál!
Dr. Proktor
@ómió: Na végre hogy leszoktál az efftársazásról te bolsi ivadék!

33 év kellett hozzá? Jól beidegződhetett...
ómió
@Dr. Proktor: Elmebajod már a sajátjaidat, a bolsi ivadékaitokat se engedi felismerni neked!? Inkább másokra hazudtatja őket veled!? Már Internacionálé-éneklés közben se ismeritek fel egymást? Vagy ott az elmeosztályon nálatok ez normál!?
Aki Én
@ómidióta a bolsi csicska: Te mindig olyan hiteles és felkészült vagy lopásból, efftársakból. Igazi szakember vagy e témákban.
Mondjuk valóban az autószerelő tud leghitelesebben beszélni az olajcseréről, mint bennfentes.
Eladott Ország
"Magyarország egy szabad ország, itt mindenki azt mond, amit akar," Igen? Akkor viszont a qrva anyádat! Szegény jóllakott óvodás. Kirakják a színpadra és előadja Móka Miki meséjét. A háború után nemváltós vagy migrációs infláció lesz?. Igen.
ebben a sorrendben , 10+10%
Akármi is lesz, a forint sikítórepülésben fog zuhanni. Gazdaságvédelmi akcióterv. Ne védjenek már meg semmit, hiszen alig megy már valami. Az adócsökkentés kormánya felcsökkent pár adót, amit majd nem hárít át a mocskosszemét múlti a lakosságra.
uploads.disquscdn.com/images/550c4afe9d6587727b7db29243bd446b13a9270f083b23d12e30bef06b4e23f2.jpg?w=800&h=1346
Dr. Proktor
@ómió: Cseréltesd az agyad 1 bites chipjét sós csipszre...
ómió
@Dr. Proktor: Inkább nem süllyednék a bolsi kreténséged szintjér e!
@ AkikretÉn bolsi faszszopó efftárs: Sürgesd az új donor kutyaagyadat! A végén még majd semmit nem bírsz másra hazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.