2022. május 24-e sorsdöntő nap volt Nagy Márton politikus és családja életében, hiszen ezen a napon tette le miniszteri esküjét az ötödik Orbán-kormány tagjaként – írta meg a 24.hu.

Nagy Márton testvére nem ment messze a közpénzcsaptól

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ugyanezen a napon testvére, Nagy Szilárd is aláírta azt a megállapodást, amely szerint kilépett az addig közpénzekkel jól megtömött ügyvédi irodájából. Ám az állammal kötött szerződések továbbra is az ügyvédi irodához kötődnek, amely változtatott a nevén, de a gyakorlatban ugyanaz a cég maradt.

A 24.hu szerint a két esemény között valószínűleg van összefüggés. Nagy Márton számára testvére ügyvédi irodájának állami megbízásai már miniszteri kinevezése előtt is kellemetlen helyzetet teremtettek.

Nagy Márton korábban a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója volt, amikor 2021-ben nyilvánosságra került, hogy Nagy Szilárd ügyvédi irodája milliárdos értékben kötött állami szerződéseket.

A Nagy és Kiss Ügyvédi Irodát elsősorban Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (jelenleg a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója) felügyelete alá tartozó cégek bízták meg jogi vagy közbeszerzési tanácsadás céljából.

A dokumentumokból kiderült, hogy az ügyvédi iroda számos állami céggel, például a Volánbusszal, az MVM-mel, a Magyar Postával és a Magyar Közút Zrt.-vel is szerződött.

Az oknyomozások szerint azonban a Nagy Szilárd kivonulása után, az ügyvédi iroda új nevet kapott (Pete és Kiss Ügyvédi Iroda), de a korábbi állami szerződéseket ugyanaz a cég kezeli tovább. Az ügyvédi iroda 99 százalékos tulajdonosa Pete Judit ügyvéd, aki korábban már dolgozott az iroda mellett. A tranzakció részletei nem ismertek, de az eredmény az, hogy az ügyvédi iroda új néven folytatja működését, és továbbra is milliós állami megbízásokkal rendelkezik.

Az új tulajdonos nem messze dolgozott: mind a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, mind Pete Judit irodájának székhelye a Bankcenter irodaház hatodik emeletén található. Nagy Szilárd pedig egy új ügyvédi irodát alapított, amely ugyancsak itt kezdte meg tevékenységét.

Az új iroda gyorsan elérte az állami megbízásokat. Pete Judit vezetése alatt több mint 362 millió forint értékben kötött szerződést a MNV Zrt.-vel, amely Nagy Márton miniszter felügyelete alá tartozik, valamint 262 millió forint értékben az Eximbankkal.

Az sem meglepő, hogy röviddel azután, hogy Nagy Szilárd Pete Juditra bízta az ügyvédi irodát, Nagy Márton miniszter a Közbeszerzési Tanács tagjává nevezte ki. Pete Judit már az ötödik Orbán-kormány megalakulása után néhány héttel részt vett a tanács ülésén. Ezen tények alapján felmerül a gyanú, hogy Pete Judit és Nagy Szilárd között mélyebb kapcsolat áll fenn, mint elsőre gondolnánk. Ezt erősíti az is, hogy Pete Judit egy olyan címről távozott, amely Nagy Szilárd bejelentett lakcíme is, és emellett a cím egyben a Vincent Properties Kft. tulajdonában van, amely Nagy Szilárd érdekeltségébe tartozik.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Valahogy a kinevezésekkor a pénzes csapok mindig ott maradnak és legalább olyan közelségben mint voltak!
rakitics41
Valahogy a kinevezésekkor a pénzes csapok mindig ott maradnak és legalább olyan közelségben mint voltak!
CsipkeRózsa
A mostani kormány a családtagok és a barátok kormánya, ezt már folyamatosan láthattuk.
namihami
Hiszen megmondták és mondják állandóan: a Családok Kormánya!
""Szorosan jól meghatározott"" családoké!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.