Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mondott a Budapesti Demográfiai Csúcs nyitónapján a Szépművészeti Múzeumban.

Novák Katalin tizenkét pontban fogalmazta meg, hogy mit kívánnak a magyar családok

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin emlékeztetett, hogy szabadságharcos elődeink örökösei vagyunk, s az ő életükön keresztül megtanultuk: a magyarok nem ingyen kapják a szabadságot, újra és újra meg kell küzdenünk érte.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc mintájára Novák tizenkét pontban fogalmazta meg, hogy mit kívánnak a magyar családok.

Novák elmondta, hogy az ötödik alkalommal megvalósuló Budapesti Demográfiai Csúcson minden a szabadság körül forog. Felidézte azokat a "családellenes időket", amikor a gyermekei is születtek, 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban. Felidézte, hogy akkor törölték el az otthonteremtés támogatását, lerövidítették a gyermekkel otthon tölthető időszakot, nőttek a családok anyagi terhei, megszűnt az alig megszokott biztonságérzet, egyre kevesebben merték vállalni a házasság kötelékét, történelmi mélypontra zuhant a gyermekvállalási kedv.

"A fejlett világba beköszöntött demográfiai tél most jégkorszakba fordul" – hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: miközben kongatják a vészharangokat a klímaváltozás miatt, a világ valódi és visszafordíthatatlan megváltozására alig figyel valaki.

"Ha a gyermektelenség válik általánossá, ha továbbra is évről-évre kevesebb gyermek születik majd, mint ahányan eltávoznak, szeretett és biztonságosnak hitt világunk szertefoszlik. Ha nincs gyermek, nincs jövő. A Földre is csak akkor van értelme vigyáznunk, ha vannak gyerekeink, unokáink, akiknek továbbadhatjuk"

- közölte.

Később a köztársasági elnök 12 pontban fogalmazta meg, hogy mit kívánnak a magyar családok: elsőként a nevelés szabadságát, azt, hogy a gyerekek nevelése a szülők joga, felelőssége és kötelezettsége legyen, amelyben nincs helye semmiféle ideológiának.

"Nem hagyjuk, hogy gyermekeinket megfosszák az önazonosságukból fakadó biztonságérzettől, aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként. A magyar családok családpárti döntéshozókat követelnek, akik nem lázítanak a családok ellen. A családpártiság legyen nemzeti minimum"

- hangsúlyozta.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ez Orbán 12 pontja, nem a nemzeté, nem a családoké. Az már önmagában jelzésértékű , hogy a szájukra merik venni a 12 pontot mint a szabadság, a forradalom szimbólumát, akkor, amikor a magyarság egyik legnagyobb hazaárulását követik el.
Fennen hangoztatva a család szentségét, a szülői jogok tiszteletbentartását ,Katalin a saját beszéde végéig sem bírta ki, hogy ne mondjon ellent magának: a családpártiság legyen nemzeti minimum, hirdeti ki a következő ötéves tervet , amelyben nem hagyják, de nem ám, hogy a szülő vagy a gyermek döntsön a saját sorsa ügyében. Lesznek egyházi iskolák - főleg azok -, ahol a kis pisisek rendet, hagyomámyt, tekintélytiszteletet tanulhatnak, éltethetik Horthyt, Orbánt, Novákot.
Mindig megütközöm, ha neme szerint nő adja el a legszentebbet, a lelkét, s áll olyan erők szolgálatába, amelyeket megnevezni sem akarok. A nő, akiben a gyengédség, az empátia , a tiszta szív kell, hogy egységet alkosson a tiszta értelemmel. De a kormánypárt nőtagozatában ilyet nem látok. Durvaságot, férfias fennsőbbséget, egysíkú gondolatvilágot, korlátolt, agresszív macsóattitűdöket viszont igen, de ezektől a nő csak visszataszítóvá válik.Mint Varga, mint Novák, mint Szentkirályi. Nekik nemváltó műtét sem kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Valójában, a Novák Katalin nevével fémjelzett politikai esemény hátterében egy (szélső)jobboldali, vallási fanatikus és Nyugat-ellenes stratégia húzódik meg...,
ahol érdekes módon,
Meloni csicskának akarja az Orbánt használni, azért jött...! :)
Juhász István
Voltam KATONA. Mert bevonultattak. Ja, a feleségem / nős, gyermekesként vonultam be, 2 évre... / bizony nem tudta elintézni nekem az 5. hónap után az ALEZREDESI RENDFOKOZATOT... Jól feszitettem volna a többiek között az aranymezőben 2 db. ezüstcsillaggal a vállpántomon. Az illetményem sem 350 Huf . lett volna...Kár, mekkora KÁR.
szép új világ
@Juhász István: Ne csúsztass! A kétgyermekesek szolgálati ideje jóval rövidebb volt mint két év! Nem emlékszem már pontosan, de nyilván 6 vagy 8 hónap! Az biztos, hogy a volt katonatársaim közül akinek megszületett a második gyereke azt azonnal leszerelték.
ómió
Szóval, "továbbra sem bír" efftársi "tartalmakkal"! Hál' Isten!
Lendkerék
@sgl: Ez azért elég jó összefoglalója a helyzetnek. A petíciót aláírom.
simmering73
"...itt volt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is, aki jókat kacagott Orbán nyalista szövegén, de legalább volt benne annyi, hogy a beszédében elítélte az orosz agresszort, és ha jól értettem, a bevándorlási kvótákat szorgalmazta. Ezen túlmenően számomra igen nagy kérdés, hogy az ún. egyházi tekintélyek, Köves Slomó díszzsidó rabbi, vagy éppen a fogyatékkal született Nick Vujicic egészen pontosan mit tudnak hozzátenni ehhez a sok szempontból gusztustalan eseményhez, de hogy a libafos nyakkendőben parádézó Jézus Viktor mit akar elérni ezzel, az sem világos. Mert ha több szólamban elénekelték volna a Más vagyok, így fogadj el!/Visszanézned, nem is kell./Boldogságod találd meg,/ És csinálj sok-sok gyermeket! című dalocskát, sokkal jobban járt volna mindenki, mint attól a homofób, feudális, Ratkó-korszakot idéző okádéktól, amit ezek maguknak előadtak. Még jó, hogy nem osztogattak az egybegyűlteknek pornóújságokat és viagrát, hogy legalább annyira álljon mindenkinek a cövek, mint a homárzabálónak."
kolozsvaros.com/2023/09/16/mi-szol-amellett-hogy-sokasodjunk-hogy-benepesitsuk-ezt-az-amugy-is-sullyedo-barkat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok