Az európai elitet „egyszerűen félre kell tolni” a miniszterelnök szerint, mert a demográfia helyett olyan „sületlenségekkel” foglalkozik, mint a klímakatasztrófa megelőzése.

Orbán Viktor új családpolitikai programot hirdetett: „A gyerekekért vívott csata a fejben, a szívben és a közgondolkodásban dől el”

MTI/Koszticsák Szilárd

Ha valaki azt hiszi, hogy sürgetéssel, és nyomásgyakorlással változást tud elérni, az nem ismeri a magyarokat

– jelentette ki Orbán Viktor az MTI szerint az V. Budapesti Demográfiai Csúcson, ahol a miniszterelnök a beszédében meghirdetett egy általa „magyar családpolitika 2.0-nak” nevezett programot is. Azt Orbán egy viccel is illusztrálta, miért nem működik a magyar kormánynál a nyomásgyakorlás, valamint – ahogy a hvg.hu rámutat – azt is, hogy megfogalmazása szerint miért „nem könnyű a magyar feleségek élete”:

A feleség azt veti a férje szemére, hogy sosem mondja, hogy szereti, mire a férj azt válaszolja, hogy 50 éve egyszer már mondta, és ha a változás lesz, majd szól.

Orbán szerint Európát egy progresszív és liberális elit vezeti, ami a fontos kérdések helyett – mint a kontinens demográfiai jövője – mindenféle „sületlenséggel és képtelenséggel” van elfoglalva. A miniszterelnök némi anekdotázás után el is árulta, mire gondol. Orbán szerint miközben az európai polgárokat az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, a liberálisok azon dolgoznak, hogy a közelgő végítéletnek rendeljék alá az életüket:

Így például a demográfia helyett a miniszterelnök szerint olyan „sületlenségekről” van szó, mint a klímakatasztrófát megelőzni hivatott karbonkvóta.

A kormányfő a konzervatív politikák inkubátorházának nevezte Magyarországot. A konzervatív politika részeként szólt a munkaalapú gazdaságról, az állam és az egyház együttműködésének modern formájáról és a patrióta oktatáspolitikáról. Szerinte egyikben sincsenek olyan kecsegtető eredmények, mint a demográfia terén, ahol meglátása szerint egy 5 pontos programot meg is valósított a sok Orbán-kormány 2010 óta. Az 5 cél ez lenne:

- A gyermekvállalás legyen előny;

- A kormány segítse az otthonteremtést;

- A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni;

- Az egész ország működését családbaráttá kell változtatni;

- A jog eszközeivel is védeni kell a családokat.

A miniszterelnök szerint a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis. Mint fogalmazott:

Sok elismerés ér bennünket azért, amit eddig tettünk, de mi ezt kevésnek tartjuk, nekünk tovább kell lépni.

Megjegyezte, a magyarok házi feladata a program összeállítása. A családpolitika 2.0-hoz biztosan kellenek majd újabb és újabb támogatások, de valójában nem a pénz a probléma, „a gyerekekért vívott csata a fejben, a szívben és a közgondolkodásban dől el”. Itt a beszéd rá is fordult a jövő évi európai parlamenti választásra:

Lassan 35 éve vagyok az európai politikában, ezalatt azt tanultam meg, hogy nincs esélyünk arra, hogy jobb belátásra bírjuk a jelenlegi elitet. Egyszerűen félre kell őket tolni. A posztliberális kor nem jön el magától, meg kell csinálni valakinek. Ehhez pedig át kell alakítani a politikai palettát, kurzusváltásra van szükség, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több országban, és ugyanez történjen az EP-ben is.

Forrás: MTI, hvg.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A klímakatasztrófa, mint sületlenség. Ez az ürge komplett elmebeteg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 20:35
Nagy marhaságot írtál boci.
Ezen is röhögj már egy sort
Szevasztok
Kommenteket olvasva, tényleg lehet még 4/5 is a fidesz javára.
Ezodabasz
@Szevasztok: A kommentek nem mindig a valóságot tükrözik! Ennyi agykárosult birka marha nem lehet!
Ezodabasz
@Clavigo: Mégegy? Nem lesz ez már sok(k)? Ennyi nem lehet:(
ómió
Pedig, hát, az efftársak "migráncspolitikai programot" vártak volna! Ursula efftársnővel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.