Az európai elitet „egyszerűen félre kell tolni” a miniszterelnök szerint, mert a demográfia helyett olyan „sületlenségekkel” foglalkozik, mint a klímakatasztrófa megelőzése.

Orbán Viktor új családpolitikai programot hirdetett: „A gyerekekért vívott csata a fejben, a szívben és a közgondolkodásban dől el”

MTI/Koszticsák Szilárd

Ha valaki azt hiszi, hogy sürgetéssel, és nyomásgyakorlással változást tud elérni, az nem ismeri a magyarokat

– jelentette ki Orbán Viktor az MTI szerint az V. Budapesti Demográfiai Csúcson, ahol a miniszterelnök a beszédében meghirdetett egy általa „magyar családpolitika 2.0-nak” nevezett programot is. Azt Orbán egy viccel is illusztrálta, miért nem működik a magyar kormánynál a nyomásgyakorlás, valamint – ahogy a hvg.hu rámutat – azt is, hogy megfogalmazása szerint miért „nem könnyű a magyar feleségek élete”:

A feleség azt veti a férje szemére, hogy sosem mondja, hogy szereti, mire a férj azt válaszolja, hogy 50 éve egyszer már mondta, és ha a változás lesz, majd szól.

Orbán szerint Európát egy progresszív és liberális elit vezeti, ami a fontos kérdések helyett – mint a kontinens demográfiai jövője – mindenféle „sületlenséggel és képtelenséggel” van elfoglalva. A miniszterelnök némi anekdotázás után el is árulta, mire gondol. Orbán szerint miközben az európai polgárokat az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, a liberálisok azon dolgoznak, hogy a közelgő végítéletnek rendeljék alá az életüket:

Így például a demográfia helyett a miniszterelnök szerint olyan „sületlenségekről” van szó, mint a klímakatasztrófát megelőzni hivatott karbonkvóta.

A kormányfő a konzervatív politikák inkubátorházának nevezte Magyarországot. A konzervatív politika részeként szólt a munkaalapú gazdaságról, az állam és az egyház együttműködésének modern formájáról és a patrióta oktatáspolitikáról. Szerinte egyikben sincsenek olyan kecsegtető eredmények, mint a demográfia terén, ahol meglátása szerint egy 5 pontos programot meg is valósított a sok Orbán-kormány 2010 óta. Az 5 cél ez lenne:

- A gyermekvállalás legyen előny;

- A kormány segítse az otthonteremtést;

- A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni;

- Az egész ország működését családbaráttá kell változtatni;

- A jog eszközeivel is védeni kell a családokat.

A miniszterelnök szerint a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis. Mint fogalmazott:

Sok elismerés ér bennünket azért, amit eddig tettünk, de mi ezt kevésnek tartjuk, nekünk tovább kell lépni.

Megjegyezte, a magyarok házi feladata a program összeállítása. A családpolitika 2.0-hoz biztosan kellenek majd újabb és újabb támogatások, de valójában nem a pénz a probléma, „a gyerekekért vívott csata a fejben, a szívben és a közgondolkodásban dől el”. Itt a beszéd rá is fordult a jövő évi európai parlamenti választásra:

Lassan 35 éve vagyok az európai politikában, ezalatt azt tanultam meg, hogy nincs esélyünk arra, hogy jobb belátásra bírjuk a jelenlegi elitet. Egyszerűen félre kell őket tolni. A posztliberális kor nem jön el magától, meg kell csinálni valakinek. Ehhez pedig át kell alakítani a politikai palettát, kurzusváltásra van szükség, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több országban, és ugyanez történjen az EP-ben is.

Forrás: MTI, hvg.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A klímakatasztrófa, mint sületlenség. Ez az ürge komplett elmebeteg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
viktor tiszta gyagya mert vizes az agya! - ezt a faxit ha egyszer majd boncolják, akkor a fejében az agya helyett egy lejátszó magnót fognak találni !
Eladott Ország
Orbán már mondott mindent, meg mindennek az ellenkezőjét is. Egy hosszútávú köpönyegforgató, ez lesz majd róla a történelmi ítélet is. "jön a magyar családpolitikai program 2.0., és a liberális elitet is félre fogják tolni." Provokáció 1: mi történt az 1.0-val, netán elbukott? Provokáció 2: ha 13 év alatt nem sikerült képzelt ellenségeidet félrállítani, most miből gondolod, hogy sikerül majd? Újfajta gyógyszert írtak fel Grazban?! A családpolitika 1.0 tehát megbukott. A támogatások elinflálódtak. A kamatok az égbe szöktek. A hitelképesség lemerült. A lakhatási válság sose látott mélységekben. Élveszületések és a termékenységi arányszám: És erre büszke a geci, meg a nov(ák)icsokatalin6seregfőNarancsnok! termékenységi arányszám! ebben szerepelnek a külföldre tanulni ment, majd a soha vissza nem térő szülők külföldön született gyermekei is!
uploads.disquscdn.com/images/44f68857b1daf5b4b64b18d01c6e95ec8f985a8cb590fefb8dfb5ec0aafc1f7d.png?w=800&h=733
Eladott Ország
Orbán: „Annyi győzelmet arattunk, hogy vakarjuk a fejünket. A győzelem napi rutinná vált számunkra.” Azért vigyázzon a nagy vakarással , szálka ne menjen a körme alá . Ennyire nem lehet öntelt.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305311824_490644103067057_5128474600966357202_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=b0LZ0gdWiZ0AX8bA552&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAYDaekbvRILHdLjTpXfdsohdHeY6z3utKuTY3CO8VfJQ&oe=6509055D
Azért említsük meg a nagy győzelmek sorában még:
simmering73
A klímakatasztrófa, mint sületlenség. Ez az ürge komplett elmebeteg.
Eladott Ország
ma, 18:17 ♦ bocs, lemaradt szövegrész:
"Azért említsük meg a nagy győzelmek sorában még:"
a magyarokkal kifizetett rezsihazugságot,
a rekordinflációt,
az államadósságot,
az egészségügy és az oktatás állapotát,
az euró árfolyamát.
Magyarország népessége a tömeges bevándorlás ellenére gyorsuló ütemben csökken. A politika, különösen Orbán és BŰNtársai miatt az utóbbi kb. 20 évben akár 1,5 millió költözött másik országba, mert azt tapasztalják, hogy Orbán hazudik, amikor pl. Istent, hazát, családot emleget.
twitter.com/tamas_tamas/status/1696858399932141849/photo/1
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 18:25
Rendben, de hogy fogsz te csodálkozni egy szép napon, amikor szertenézel, és csak ájtatos, imádkozó konzerveket látsz, akik az ima erejében bízva várják, egyre csak várják a szebb napok eljövetelét.
balos
@Giovanni Alba: Tévedés!A ferdeszemüek utálják a "kereszt-lényeket"!Bár ezeknek annyi közük van a valláshoz,mint a köztársaseggnének a becsületes élethez!
Aki Én
Az a baj baszod, higy ahol erről ennyit kell pofázni, ott baj van. Inkább kormányoznátok korrekten, becsületesebben, ne lopjatok szét mindent, de tényleg mindent, és ez is megoldódik. Nem ez dolgotok, főleg nem felelősként. Nektek a klímával, karbonnal van dolgotok, nem a legbelsőbb magánügyekkel, női méhekkel.
Aljas férgek vagytok, ez vezet ,,meddőséghez".
Aki Én
...hogy mindez igazolva legyen, a miattatok külföldre menekült fiatalok többet szülnek.
Aki Én
@KisTehen: mondjuk igaz, hogy a gazdád fajtája szapora. Talán ez tényleg az ő vidékük.
nemkati
Miért is kell csatázni a gyerekekért???
kereső
Harcol, csatázik- és közben valami nagyon nagy gazemberségre készül. A csata a gyermekekért elterelő hadmúvelet-mert most ezzel fogják uralni a médiát, ez fogja mindenki hallani akkor is, amikor bedugja a vasalót a konnektorba. Közben meg nem vesszük észre, hogy mit tesznek ismét ellenünk.
nemkati
@kereső: Nyugi, észreveszül. Sajnos. :(
kereső
Őerverz dolog amit tesznek- politikai pedofilia, a gyermeket felhasználni a gazemberség elfedésére.
justhpeter
Van Grazban sürgősségi osztály ? Csak azért kérdezem, mert itthon legalább egy rászoruló van, akinek az állapota már különféle kényszerképzetekkel is terhelt. Alkalmanként beszédeket is mond.
Ezodabasz
@nemkati: A gyermekek nekik csak rabszolgának kellenek.
Ezodabasz
Ezt ki meri mondani a szájával: !?!?"
Nincs esélyünk arra, hogy jobb belátásra bírjuk a jelenlegi elitet. Egyszerűen félre kell őket tolni. "
Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy a jelenlegi elit magyarországon: Az 0rbán rezsim a fideSS-maffia és haszonélvezői.
kereső
Mi a helyzet Iványi Gábor 3000 , L Ritók Nóra több ezer, a debreceni "ételt az életért" gyermekeivel? Ő értük miért nem csatázol? Őket legszivesebben eltüntetnétek - ne legyenek szem előtt, amikor perverz újraelosztásotokat ajnározzátok- egy ilyen "nagyszabású" rendezvényen. Ő értük mikor nyúl ki a kezetek??? Farizeus , aljas banda.
verőce21
Óvoda, iskola, orvos, védőnő, kórház... Ezek kellenek első körben...!

Aztán jöhetnek a családsegítő szolgáltatások, ha van rá lehetőség...! Azért annak örülök, hogy a keveseket megsegítő CSOK lakáshitelt sikerült erősen megnyirbálnunk, mert a lakásárakat a csillagos égig repítette, kontraproduktív módon...!
nemkati
@kereső: Igen, ez a gazember úgy védi a gyerekeket, hogy kivont karddal veszi el Iványi karitatív munkájától a forrásokat, kivont karddal írja bele az alaptörvénybe hogy az apa férfi, az anya nő és a melegek azok pedofilok, kivont karddal fóliáz le mesekönyveket, és kivont karddal védi meg a családi pótlékot az emeléstől.
Kovács Máté
ja ja basod egyre nehezeben viseli hogy az EP ben nincs jobbos tobsegük
nem csinalhat amit akar basod
egyszemelyes hatalma átformalta öt basod miden beszedeben"al mint a cövek" erinthetetlennek hiszi magat basod
gina
A te agyhalott fejedben biztos nem te retkes zsiros patkány, elérted gyülöllek,,,,,,,
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 20:35
Nagy marhaságot írtál boci.
Ezen is röhögj már egy sort
Szevasztok
Kommenteket olvasva, tényleg lehet még 4/5 is a fidesz javára.
Ezodabasz
@Szevasztok: A kommentek nem mindig a valóságot tükrözik! Ennyi agykárosult birka marha nem lehet!
Ezodabasz
@Clavigo: Mégegy? Nem lesz ez már sok(k)? Ennyi nem lehet:(
ómió
Pedig, hát, az efftársak "migráncspolitikai programot" vártak volna! Ursula efftársnővel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.