Szeptember végén születhet döntés a novemberi nyugdíjemelés mértékéről. Az előzetes számítások szerint ez 150 milliárd forint islehet, amibe belerokkan a költségvetés.

Közeleg az összeomlás – Lehet, hogy nem bírja ki a költségvetés a novemberi nyugdíjemelést

Fotó: Pixabay

A nyugdíjkorrekció hatalmas kiadás lesz a kormánynak még év vége előtt, az elemzők előzetes várakozásai alapján úgy tűnik, elérheti a 150 milliárd forintot. Valószínűleg nem lesz tartható további intézkedések nélkül az idei költségvetési hiány. Több tétel esetében nagyobb eltéréseket is látnak a költségvetésben, a nyugdíjkompenzáció csak tetézi ezeket

– mondta a növekedés.hu-nak Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

"A korrekciót novemberben kell végrehajtani, így hamarosan kiderül ennek a végleges értéke, de az előzetes várakozásaink alapján meghaladja majd a 100 milliárd forintot. Mindemellett mi több tétel esetében ennél nagyobb eltéréseket is látunk a költségvetésben, így a nyugdíjkompenzáció csak tetézi ezeket"

– hangsúlyozta az elemző, aki úgy látja, hogy a különadók sem lesznek elegendőek a 3,9 százalékos hiánycél tartásához, ezért újabb intézkedésekre is lehet számítani.

Várhatóan meghoznak majd olyan intézkedéseket, amelyek mérséklik a hiányt, konkrétumokat ezzel kapcsolatban azonban nem lehet előre megjósolni

- jelezte Árokszállási Zoltán.

Forrás: Növekedés.hu

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az emberektől elvonnak, a csókosoknak kiosztanak...
Mert nekik a magyar maffia az első!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Nem, nem tetszett. Csak a szokásos butaságok, Böszmézés, visszamutogatás, bolsizás...
Nem változol semmit. nagyon buta vagy, egy egysíkú suttyó, aki érvek helyett mindig visszamegy az időben. Ez a baj veled suttyó, hogy a múltban élsz. Ezért aztán fingod nincs mi történik ma. Ha megéled, majd 20-30 év múlva fogod ezt is megérteni, és ugyanúgy fogod szidni, mint ma a munkásőr múltadat.
namihami
--Erdő Péter atyám, tragikusan nagy a hiány a költségvetésben! Mit csináljak?
--Vidd vissza otthonról!
ómió
@Aki Én:Szóval, agyad, hogy az ellenérvet megértsed, azóta sincs! Akkor, meg, mit erőlködsz itt, bolsiék elmebetege!? Az ápolóid direkt kihagyják a szedálásodat!? Vagy a szobatárs munkásőr efftársaid nem engedik!? Inkább másra hazudtatják veled a tetvesbolsi munkásőr mivoltodat is!?
csak úgy....
@verőce21: butavagy! a cigányok kevés pénzböl is szaporodni fognak, míg a magyarok szép lassan kihalnak! látod, már a miniszterelnökötök is cigány..
verőce21
@csak úgy...: Butavagy te is árja cigány vagy...?
csak úgy....
@verőce21: zavaros vagy more, gyözivel háltál az iccaka!? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok