Az új pedagóguséletpálya-törvény ellen tüntetett az Egységes Diákfront más szervezetekkel együtt pénteken Budapesten.

"Gyerekeket bántasz! Mocskos Fidesz!" – rendőrökkel dulakodtak az Orbán hivatala felé tartó diáktüntetők

A Margit híd budai hídfőjénél gyülekező tömeg átvonult a Kossuth Lajos téren felállított színpad elé, ahol a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) zászlóját helyezték el. A tömegben feltűnt számos ellenzéki politikus és aktivista, többek között Tordai Bence (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Hadházy Ákos (független), valamint Pankotai Lili diákaktivista.

A tömeg előtt Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom aktivistája "hatalmi elnyomásról" és "bosszúálló státusztörvényről" beszélt. Hozzátette, az eddigi tiltakozásoknak alig van eredményük, de sikernek tekinti a tanárok-diákok-szülők összefogását, valamint a nemzetközi figyelmet, amit kiváltottak az eseményeik.

Megpihenni továbbra sem szabad, mert a kormány "eltapossa a gyengéket, bátorítja az intézményes rasszizmust", miközben a kiváltságosokat kordonokkal zárja el – hangoztatta Törley Katalin.

"Gyerekeket bántasz! Mocskos Fidesz!" – rendőrökkel dulakodtak az Orbán hivatala felé tartó diáktüntetőkRésztvevők az Egységes Diákfront más szervezetekkel közös, az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésén a Margit híd budai hídfőjénél 2023. szeptember 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Szendrei Zoltán, a PDSZ országos választmányi tagja a rendezvényen bejelentette, hogy az alacsony fizetés miatt elhagyja a tanári pályát, ám a maradók érdekében a bérek emelését és a munkaterhek csökkentését követelte. Sürgette emellett az oktatásra fordított költségvetési keret növelését, valamint önálló oktatási minisztérium felállítását hozzáértő tárcavezető irányításával.

A rendezvény végén a résztvevők a Fridays for Future mozgalom klímatüntetéséhez csatlakozva a Lánchíd irányába vonultak tovább.

A két demonstráció résztevőinek találkozása után az egyesült csoportok elindultak az Alagúton át a túloldalon felállított színpadhoz, ahol elhangzottak a szónokok beszédei.

A rendőrök ismét megakadályozták, hogy a tömeg a Karmelitához vonuljon

A Telex közvetítése szerint a Fridays for Future rendezvénye után egy csapat tüntető „Mocskos Fidesz”-t skandálva megindult Orbán Viktor kolostora felé, de a lépcső tetején rendőrök állják el az útjukat. „Konzultálni jöttünk” – kiabálták a diákok.

„Bűnözőket védtek!” – skandálták a diákok, miközben farkasszemet néztek a rendőrökkel a Karmelitához vezető lépcsők tetején.

Később a diákok egy része elkezdte tolni a rendőrsorfalat a Karmelitához vezető lépcsők tetején. „Gyerekeket bántasz” – kiabálták a diákok. Néhányan hergelték a tömeget, közben a rendőrség figyelmeztette a diákokat, hogy távolodjanak el a rendőrsorfaltól, mert „magatartásuk tragédiához is vezethet”.

A diákok a Hunyadi János út tetején ütköztek ismét a rendőrsorfalba, ahol a rendőrök megint figyelmeztették őket, hogy távolodjanak el a sorfaltól, mert a magatartásukkal balesetveszélyt idéznek elő. A Hír TV munkatársai bementek a tömegbe videózni, miután a diákok egységesen „Hazudik a tévé” skandálásba kezdtek.

Végül a diákok elindultak haza, Orbán Viktorral ezúttal sem sikerült konzultálniuk.

Forrás: telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Mit akarnak ezzel a többgenerációs bevándorló roma család sarjával , orbánal konzultálni , szóba sem szabadna vele állni , sem erkölcsi sem tanultsági szinten nem üti meg a diákok szintjét !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
Európa csendes, ujra csendes,
Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesűlt és
Szabadságát nem vívta ki.
verőce21
"Hát a kis f@szom...!" - mondaná Lilike...! :)
csak úgy....
a mai 16-18-20 as generációk eszesebbjei máshol ,magyarországtól távol kezdenek új életet ,a butább otthonmaradottak nagy örömére, akiknek nyüg a libsi... :)
majd az nevevet aki a végén nevet...
Péter2
Mit akarnak ezzel a többgenerációs bevándorló roma család sarjával , orbánal konzultálni , szóba sem szabadna vele állni , sem erkölcsi sem tanultsági szinten nem üti meg a diákok szintjét !
csak úgy....
@Péter2: a gyerekek arra vágynak,hogy dadogjon végre valamit spontán is nekik a nagyszüleik lüke,pénzéhes,hazug, tolvaj bálványa!
Nessy
@Péter2: Ez a veszély nem fenyegeti a diákokat! Orbán és "konzultáció"?? Csak válogatott, ellenőrzött híveknek a TEK védelme alatt szónokol. vagy az üres stúdióban mondja el az eheti szózatát! Akár a miniszterei, ő is másra bízza a kérdések megválaszolását!
Maccska
Provokálnak,provokálnak de a pofontól meg sírva fakadnak.
A soros iskolákban tanítják a rendőrök elleni provokációk módszereit ,a tüntetések
jáger laszló
A fidex kormány ismét nyomás alatt!! Eredmény azonban 0!!!
Orbán nem konzultál
Ő csak bejelent és kijelent!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Maccska: Hülye vagy mint mindíg. Matekból meg különösen. Különben tudnád, hogy a siker ma csak létszámkérdés.
Maccska
@justhpeter: mint Ukrajnában.

Amikor mindenki láthatja hogy a "gyerekek" a rendőröket támadják,akkor a gyerekeket bántasz szöveg elég vicces.Mondhatni nem túl hatásos.
Maccska
Később a diákok egy része elkezdte tolni a rendőrsorfalat a Karmelitához vezető lépcsők tetején. „Gyerekeket bántasz” – kiabálták a diákok. Néhányan hergelték a tömeget, közben a rendőrség figyelmeztette a diákokat, hogy távolodjanak el a rendőrsorfaltól, mert „magatartásuk tragédiához is vezethet”

Nyilvánvaló hogy a szervezők célja egy ilyen tragédia előidézése.
Béla333
Ezen a konzultáción sajnos nem tudtam részt venni,a következőn biztos ott leszek!
Béla333
Gyerekeket bánt, fiatalokat bánt, mindent megcsinál a rendőr, amire a maffiatag vezetője parancsot ad.
Lelkiismerete nincs, vagy próbálja elnyomni, magát azzal vígasztalja, hogy "parancsra tettem".
Holott ha kicsit utána nézne, tudhatná, hogy ez már a nürnbergi perben sem volt elég indok...
balos
@sgl: A néro is bírta egy ideig a hatalom súlyát amíg fel nem gyújtatta Rómát!Persze ahhoz a geci nem bátor,inkább szétlopatja az országot a zsoldosaival!
ómió
"Diáktüntető"!? Ilyen is van!? Nemcsak bolsi seggnyaló!?
FLETÓ
@ómió: Ott bukdácsol Pankotai Lili is... (Most nem az érettségin...)
Shikari
Remélem, az erőszakos kis pöcsöket megtanítják viselkedni, ha már a siksze anyjuk elmulasztotta.
senyetamas
Csak kérdezem,miért nem oszthatóak a propeller által közölt cikkek???
ómió
@FLETÓ: De legalább böszmeszaros a pofája!? Nehogy aztán éhen maradjon!
justhpeter
@Maccska: Nyilván a felfegyverzett rendőröket támadják a fegyvertelen gyerekek, hiszen az Oktatási rendőrminiszter nem mer kiállni eléjük. Azért én emlékszem arra, amikor a mai csőcseléket a fideSS felheccelte a havi 2000,.ft tandíjért. Akkor Bokros kiment egyeztetni. Ma a sok beszari kormánytag közül senki.
Maccska
@justhpeter: minden felvételen ez látszik,lipsi.
Toller Béla
@Maccska: Felvétel ? Öt gyereket bevittek, nem olvastad ...legalább ...Mi az, hogy nem mehetnek fela Várba tüntetni ? Szerinted kié az a rohadt Vár ? Közterület vagy nem ? A röndér meg egy lelketlen darab, nem is tartanám őket, pláne nem, hogy még fizetnek is nekik ! Üldözzék a bűnt, ha annyira ráérnek ! Nem volt erőszakos tüntetés a fidesz 2006-os orbánrendezte felvonulása óta !
Havanagi
@Maccska: A gusztustalan tolvaj gazdád csak az ovodásokat tudja maga mellé ültetni fotózáshoz,a diákokkal ,az értelemmel nem bír,őket meg akarja törni erőszakkal.Ezért a diákokat ítéled te el ?Neked ez az ország nem országod,csicska!Takarodj innen !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.