A rendelettervezet valószínűleg a munkaerőhiányt csökkentené az egyszerűsítéssel. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevéhez fűződik az a rendelettervezet, amely úgy csökkentené az egyre kritikusabb munkaerőhiányt, hogy bizonyos munkakörök betöltésénél egyszerűen eltörli a képesítés szükségességét – vette észre Economx. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium azzal indokol, hogy „a tervezet célja a képesítéshez kötött és a képesítéshez nem kötött, de szakmai felügyelet mellett végezhető gazdasági tevékenységek körének felülvizsgálata, melyet részben jogalkalmazási tapasztalatok, másrészt a jogszabály 2021-es hatályba lépése óta megjelent új szakképesítések megjelenése tett szükségessé.” A tervezet szerint alkalmazható lesz képesítés nélkül is tehát a biológiai termékek előállítása során a gyógyszerkészítmény-gyártó; a cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése során az édességkészítő, a pék-cukrász technikus, a cukrász szaktechnikus, a sütő- és...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Lassan már írni meg olvasni sem kell tudni.
gamer
Ezzel, Nagy "zsidó óriáscsecsemő" Márton bejelentette, hogy Matyarország végérvényesen az elbutulás útjára lépett!
Béke poraira !!! (ja, nekem ez már csak vicc - ha nem értenéd az indulatszó és használatát)

Az van... az lesz, hogy min meghaltok. Hüp-hüp...
Igazából az érdekel, hogy hol tartják "Az emberiség vége" bulit...

www.youtube.com/watch?v=ub747pprmJ8
Te faszarcú tudós, te tényleg találtál százezeréves emberi leletet, amikor az emberiség csak valamivel több, mint 6000 éves?
Dinoszauruszok - hogy? Életük (az evolúció hajnalán) és a haláluk (csak ők és senki más, mert a becsapódó meteor tudta, hogy mi a dolga...(amíg erre nem tudsz válaszolni, addig hiteltelen vagy, faszszopó tudós!)
Akkor most nézzük meg a mai tudósok gyerekkori sérelmeit, szexuális aberráltságukat, az ösztöndíjukat, a kutatási támogatásukat, vagy bármilyen fake emberi tulajdonságukat.

Az van, hogy a tudósok pénzéhes fasiszták! (csak vicceltem - bár a zsidó tudósok támasztanak bennem némi kételyt)

Oops, most akkor kiderült, hogy okosabb vagyok, mint ti ötödikes korotokban?

www.youtube.com/watch?v=3YQb-0P320s
gamer
Vagy azt hiszitek, holnapra eltűnők - és hip-hop - eltűnik az a rengeteg faszság, amire csak a FAKE matyóbaszó magyarok képesek?

Idióta banda !!!
gamer
Hirtelen félőtek a pizsamát, fideszes kőbunkó gecik?!

Szeretnél kérdezni valamit?
Vagy a kérdést sem tudod feltenni?
rakitics41
Már nem csak az oktatás színvonalát csökkenti ez a kormány hanem a szakképzését is.A szakismeret nélküli szakmunka végzése életveszélyes és baleset veszélyes is lehet, és ha ezt rég óta tudták az emberek akkor ma csak azért ,hogy minél több embert foglalkoztassanak a vállalkozások nem érdemes ezt az elvet feladni.Eddig sem volt magas színvonalú sok szakmában a dolgozók munkája, de most ,hogy a fusizók kerülnek a szakmunkások helyébe most még alacsonyabb színvonalon fognak az emberek dolgozni.Régen , amikor még volt becsülete a szakmunkának és nem volt olyan magas műszaki szintűek a gépek és a szerszámok csak az lehetett szakmunkás aki hosszú inas évek letöltése után szakismereteket és gyakorlatot is szerzett a szakmájában, még a festőknél és a mázolóknál is , mert tudták hogy jó minőségű munkát csak a szakmunkás tud végezni.Ő ismeri a szakma minden csinyát-binyát, tudta hogy mi a hiba oka és a kijavítás módja, és az elvégzett munkáért , ha vállalkozó volt az illető szavatosságot vállalt.Vállalta azt hogy akit elvégzett , azt jó minőségben végezte el és még egy meghatározott idig a dolog jó is lesz.Most egy agyament miniszter döntése miatt mind ezekről a dolgokról , a minőségi munkavégzésről lemondanánk állítólag csak azért hogy minél többen dolgozzanak.Azért állítólag mert ma alig van munkanélküli, kevés ember van munkanélküli a hazában és külföldről hozunk be több százezer munkást.Ha külföldről hozzunk embereket dolgozni mert nincs elég ember itthon, akkor miért szállítja le ez a miniszter a végzett munka színvonalát, miért tesz tönkre egy ágazatot, a szakmunkát?Valami nem stimmel a magyarázatban , talán ez a miniszter is hazudik?
pultosjocó
várom a képesítés nélküli sebészek bevezetését...nemzethy szarok...
VASTAGBŐR
blankolt p-los csicskamatyi .. inkább kósa nyelvizsgját keresd meg ratyi
vacsi
@pultosjocó: És a képesítés nélküli szemészek? Az sem rossz!
DR PRÉDlKÁTOR
A képesítés nélküli fogorvos fúrná meg mindegyik fogadat érzéstelenítés nélkül... :)
nemkati
Kéretik Magyarországot átnevezni Mekkmesterországra.
Dr. Proktor
Alapvetően ezzel nem lenne gond, de a felügyeletet végző személy jografoghatóságát is kellően biztosítani kell!
Tömeges ételmérgezésnél pl. ne lehessen azt mondani hogy nem értett hozzá., a felügyelő személy pedig nem volt jelen és így ő sem tehet róla..
Mo. jelenleg és a múltban is következmények nélküli ország ilyen esetekben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.