Ömlenek hozzá az „ügyek, bizonyítékok, hangfelvételek, videók, dokumentumok „érdekes” közbeszerzésekről, zsarolásokról” – mondta Pesty László a hvg.hu-nak. A vállaltan fideszes filmes arra a kérdésre, hogy nem szólt-e neki a hatalom, hogy állítsa le magát, azt válaszolta: kaptam üzeneteket egészen magas szintről is, de mind pozitív volt. Hozzátette, azt mondták, hogy "köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük.”

Nekünk, jobboldaliaknak minden stratégiai kérdésben igazunk van, de a testünkön ott egy bibircsók, vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amit egy éles szikével ki kell metszeni

– mondta Pesty László legújabb nagyinterjújában a sajtóban NER-lovagoknak nevezett üzletembereket, hozzátéve, hogy szerinte nem NER-lovagnak, hanem orknak kellene nevezni ezt a rendszer által kitömött réteget.

A magát lojális fideszesnek nevező filmes a hvg.hu-nak azt állította, hogy mióta beszélni kezdett a „Lölö-jelenségről” ömlenek hozzá az „ügyek, bizonyítékok, hangfelvételek, videók, dokumentumok”, „érdekes közbeszerzésekről, zsarolásokról”.

Pesty László arra a kérdésre, hogy nem szólt-e neki a hatalom, hogy állítsa le magát, azt válaszolta:

Kaptam üzeneteket egészen magas szintről is, de mind pozitív volt. Azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük.

Pesty László a NER-orkokról: "Rákos daganatok a jobboldal testén" – Az ősfideszes keményen beszólt egy selyem zsebkendős filmproducernek is

Budapest, 2008. május 1. Pesty László újságíró (b) fogadja Orbán Viktort a Fidesz elnökét, aki Budapesten a Tabánban rendezett koncertre látogat. MTI Fotó: Soós Lajos

A Fekete Doboz vezetője még mindig nem döntötte el, hogy nyilvánosság elé tárja a hatalom közeli üzletemberek visszás ügyeit. Most azzal magyarázta hezitálását, hogy nem szeretne az OLAF keze alá dolgozni, illetve, nem húzná keresztbe Navracsics Tibor „heroikus munkáját,” amit a brüsszeli források megszerzéséért végez.

Az interjú egy pontján került szóba, hogy visszautasították Pesty László egy filmtervét, amelynek ő a producere, Deák Krisztina pedig a rendezője lett volna. Az alkotást Fábri Zoltán 1970-es években írt, majd betiltott forgatókönyve alapján készítették volna el. Csakhogy:

Valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon. Hatmilliárd forintot vitt el ez a selyem zsebkendős ”producer„, de kíváncsi vagyok, hány nemzetközi díjat hoz majd haza az alkotás. Egymás után készülnek a középszerű filmek, de Fábri Zoltán forgatókönyvére nem jut 1,18 milliárd forint! Mi zajlik ebben az országban? Mi nem ezt akartuk, nem ez volt megdumálva. És leginkább mi, jobboldaliak nem tudunk mit kezdeni az egésszel.”

Gondolatmenetében a dokumentumfilmes ugyan nem említette meg Rákay Philipet név szerint, de ismerve a fideszes influenszer fizimiskáját és a filmiparos közpénzszivattyúit az inkább történelemgyalázásként felfogható Aranybullától a 6,8 milliárd forintért időre el sem készülő Petőfi-filmig, elég nehéz másra gondolni – teszi hozzá a lap. 

Forrás: hvg.hu, Népszava, 444

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Bizony így van. És a jobboldal testében már mindenütt áttét van. Egy ilyen beteg pusztulásra van ítélve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Bizony így van. És a jobboldal testében már mindenütt áttét van. Egy ilyen beteg pusztulásra van ítélve.
Eladott Ország
Előtte és azóta is viszont a véresszájú, militáns fidesz narratívát tolta, egy igazi morális toprongy, egy hulladék alkoholista geciláda, akinek a teljes egzisztenciája az állampárttól függ, azért szűköl most ennyire. Egyébként a honlapján a linkek fele már nem él, lófaszt él ez a piacból. Hűséges vagyok a Fideszhez, Orbán Viktorhoz, hűséges vagyok a kereszténységhez, a modern jobboldalisághoz” – mondja egy ponton Pesty. Hát, öreg, ezekhez így együtt lehetetlen hűségesnek lenned. De ezt te is tudod. Pesty ámokfutása, összes barom nyilatkozata posványos óta a szerencsétlen Hegedűs Zsuzsára emlékeztet. Az is mondott egy őszintét, aztán hiába próbált szűkölve visszamászni az akolba, azonnal megsemmisítette a Párt. Mekkora szánalmas csicska. A többi gazember társai legalább keményebb szarból vannak gyúrva. Ezeknél a sunyi hallgatás a minimum. Hallgatnak, amikor szólni kellene, és beszélnek, amikor kussban kellene maradni. Úgyhogy ezek is szarok, nem jobbak, nem kevésbé büdösek, csak keményebbek. Gerinc meglétéről náluk sincs szó, ez csak állagbeli különbség. Ez a Pesty nevű példány csupán a nyomorult gyávaságával kelt további extra viszolygást.
Pesty László: " Mint mondta, Tiborcz esetében a 27 milliárdos gazdagodás „nem olyan sok”. " Hogy a szakmában maradjunk az összehasonlítással: ez a 27 milliárd nagyjából az összes állami erdészeti vállalat 10 éves együttes adózott nyeresége. Ja nem sok. Kérdezzük meg a 2023-ban 300 ezer forintot 3 műszakban kereső magyarokat. Posványoson bebaszva eljárt a pofája, most meg be van szarva, hogy őt is kicsinálják. Ennyike. És a felszínt látjuk, mi lehet a mélyben, amikor a lopott pénzt kell elosztani.
lampa laz
Annyira tudtuk már előre, h ez is csak pofáz bele a vakvilágba mint anno simicska. Aztán most elhallgat a kívánt összegért cserébe és eltűnni a kapott pénzzel a ..csába. Úgy látszik a fideszen belül ez is 1 gazdagodási forma. Olyan Salamon Béla bácsis, ha én 1x kinyitom a számat... Ez is jelzi, h milyen ocsmány férgek.
NKF
Ez így volt a komcsik idején is! Én tudom mert már vén f@sz vagyok!
Az emberi természet ilyen! Persze vannak kivételek,de azok mindig csóringerek maradnak
mint én!
Sziszifusz
Szerintem most sem arról van szó, mint aminek első megítélésre látszik.

Pesty a főnökkel történt megbeszéltek szerint, elkészíti azt a villám hárítót, ami az elkerülhetetlen vihar kitörése után, megakadályozza a ménkű, Orbánhoz közeliekbe történő, csapását.
Egy-két potentát beáldozása után elvonul (?) a vihar és minden mehet tovább a korábbiak szerint
twisted metal
@NKF: A magyar buta maradi civilizálatlan parasztok körében, akik ékírással írják a nevüket!
twisted metal
Gonolnád, hogy be vagyok baszva, mint az atom?
Pedig, de!
Harmadszor megyek le azért az italmennyiségért, ami egy átlagos gyakorló alkoholistának egy napra untig elég!

De az van, hogy még így is okosabb vagyok, mint a legokosabb fideszes propagandista tök józanul.
Vegyél példát.. rólam !!!
rakitics41
Szerintem Pesty L. mint ennek a problémának a professzora helyes diagnózist adott, csak az a helyzet hogy ezek a rákos testek még nincsenek végstádiumban.
Kovács Máté
na mi lesz basod teriteni kelene ja ahoz vér is kelene a pucába basod

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.