Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására – tájékoztatott a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács pénteken.

Az Európa Tanács a kitoloncolások megszüntetésére szólította fel Magyarországot
Fotó: MTI/Balázs Attila

A strasbourgi közlemény szerint a miniszteri bizottság felülvizsgálta az Európa Tanács felügyelete alatt működő Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) a menekültügyi szabályozás megsértésével kapcsolatos ítéleteinek végrehajtását, és súlyos aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy noha az illetékes magyar hatóságok értesítették a szervezetet a menekültügyi rendszer reformjának megkezdéséről, konkrét intézkedésekről nem érkezett információ.

A miniszteri bizottság azt kérte a magyar hatóságoktól, fokozzák erőfeszítéseiket a menekültügyi rendszer reformjának elfogadása érdekében, hogy hatékony hozzáférést biztosíthassanak a jogszerű beutazáshoz és a határ menti menekültügyi eljárásokhoz, összhangban Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel. A hatóságokat felkérték továbbá arra, határozzák meg a jogalkotási folyamat ütemtervét, nyújtsanak be jogalkotási javaslatot, és adjanak tájékoztatást a jogalkotási folyamat minden lényeges fejleményéről.

A miniszteri bizottság arra is felszólította a magyar hatóságokat, hogy haladéktalanul szüntessék meg azt az intézkedést, amely szerint az államhatárról menedékkérőket küldenek vissza Szerbiába anélkül, hogy "azonosították vagy megvizsgálták volna egyéni helyzetüket".

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága megismételte azon felhívását is, hogy Magyarország vezessen be hatékony jogorvoslatot azok számára, akiknek állítása szerint a kiutasítások "kollektív jellegűek", lehetőséget biztosítva számukra a kiutasítási határozat megtámadására független és pártatlan bíróság előtt.

Amennyiben Magyarország nem ér el kézzelfogható előrelépést jövő év szeptemberéig, az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága további lépést tehet annak biztosítására, hogy az ország eleget tegyen a Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéleteiből fakadó kötelezettségeinek betartására – tették hozzá.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
ebben a kérdésben igazat adok a puhosnak, csak még ezt is szarul csinálja...ezt mutatja a lakásban a 80 migráns, stb...a migráció már rég nem lenne probléma,ha 2015-ben egységesen kiadják a tűzparancsot...a jogvédő, tengerből kihalászó szarokért sem lett volna kár...ez a migránspolitika erős adu a csúti kezében itthon...mert lehet itt pofázni, de a legelvakultabb liberális is csak addig migránspárti, amíg nem a szomszédjába költöztetik a " dolgos " muszlim hordát...
izéke
Én is támogatom a kitoloncolásokat,kezdjük mindjárt orbánnal és családjával egy szál ruhában pénz nélkül,aztán kövessék a hívei és irány a testvéri kelet,kínai tábor vagy ukrán front,szabadon választható...
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy Bugsy... ( meg bunkó is )
SÍva
Jogszerű beutazás? Útlevél, vízum és egyéb belépésre jogosító igazolás? Ez a jogszerű beutazás és nem az ellenőrízhetetlen migráció!
izéke
@Shikari: nosza gyere próbáld meg kicsihuszár,nagyon meglepődnél hacsak nem vagy életunt,a nyújtófával elvernélek mint szódás a lovát mígnem sírva rohannál anyád szoknyája alá,hogy ő is lehugyozzon teee román medvebaszó
FLETÓ
"... a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára ..."

Tehát jogellenesen! Akkor?
jesz
nem tooloncolunk mi senkit kifelé...naponta több ezet agysebész ugrik át a kerítésen, ők önszántukból mennek a jobb élet irányába..
Csizmás Kond
Már évek óta van hatékony hozzáférés a jogszerű beutazás biztosításához, csak valamiért mindig az illegális határátlépést választják a migráncsok, és a zunió is minden igyekezetével a törvénytelenséget pártolja...rohadékok...
verőce21
"Kitoloncolások megszüntetésére" szólítanak fel...? - ügyes...!
Ezért jobb, ha be sem engedjük az illegális betolakodókat...! Eus törvényi kötelességünk
is a határok védelme...!
vacsi
Ha kell nekik ez a banda, vigyék! Minket meg hagyjanak békén!
Szevasztok
Helyes, minden arabnéggercigányra nagy szükség van, lásd Németországot is hogy pontra tették.
justhpeter
@Philip Marlowe: Végül is ha minden agyhalott itt kiélheti a szellemi elmaradottságát, nem kell nekik elgondolkodni, hogy amikor a führerük folyamatosan üldözi a migránsokat miért akar kínaikat és filippínókat százezres tételben betelepíteni.
jáger laszló
Mo nem 1 befogadó ország,hanem olyan átrohanós
Innen inkább letaposnak,minthogy letelepedjenek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@justhpeter: Mert gondolja, hogy ittmaradnak robotolni. Ezt találta ki mert üres a kasza. Akassza meg görbe.
csak úgy....
látott már valaki annyira buta migráncsot, aki éhbérért magyarországon akart volna maradni a sok elvadult buta shikarik között?
verőce21
@csak úgy...: ez nem erről szól, butavagy paraszt...!
izéke
@Shikari: adjam a címem? Bár annyira hülye vagy,hogy vakvezető kutya nélkül el se találnál hozzám.
Lepényleső
Van-e példa arra,véletlenül,hogy a G eleget tett bármilyen felszólításnak,- azoktól akiktől pénzt kapott, sokáig töretlenül?
Nem úgy a keletről jövőt,azt kötelezőnek tartja,- és velünk be is tartat könyörtelenül,
de akkor abban a bársony székben kinek a képviseletében ül,sokak által bitorolva rendületlenül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.