Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a környezetvédelmi intézményrendszer megsemmisítése miatt – olvasható az LMP MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP
Fotó: Facebook / LMP

Csütörtök este a kormány véglegesen megsemmisítette a környezetvédelem intézményrendszerét Magyarországon

- írják a közleményben, majd hozzátették:

Ugyanis az akkor megjelent veszélyhelyzeti kormányrendelet szerint, amennyiben a szennyező és jogszabályellenesen működő gyár szerződést köt az illetékes hatósággal és vállalja, hogy megszünteti a jogellenes szabálysértéseket, akkor teljesítési határidőn belül nem szankcionálható, így nem lehet működési engedélyét sem felfüggeszteni.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azonnali hatállyal az Alkotmánybírósághoz fordul, "hiszen ezzel a rendelettel a kormány teljes egészben megszüntette a már amúgy is a véglegesen felpuhított és ellehetetlenített környezetvédelmi intézményrendszer utolsó darabjait is, és hitet tett a magyar emberek egészsége helyett a szennyező multik profitjának oltárán".

Forrás: MTI/OS

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azonnali hatállyal az Alkotmánybírósághoz fordul" - Komolytalan.
Ennyi erővel hozzám is fordulhattak volna.
Nessy
@justhpeter: Felesleges energia pocsékolás! A nem létező Alkotmány jól fizetett fideszes bíráinak az ítélete, ha egyáltalán foglalkozik vele, előre borítékolható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.