Setényi János szerint például gyakorolhatna a gyerekekkel ember helyett gép, mert „a gépnek végtelen türelme van”.

Mesterséges intelligenciával orvosolná a tanárhiányt az MCC egy igazgatója

Illusztráció: Pixabay.com

Tanár nem lesz soha, de mentor vagy tutor lehet a gép

– nyilatkozta Setényi János, a Mathias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézetének igazgatója az Inforádiónak. Setényi az oktatás és a mesterséges intelligenica (MI) viszonyáról beszélve azt mondta, egy Chat GPT-hez hasonló eszköz részben betöltheti az iskolákból eltűnő pedagógusok utáni űrt:

Fel lehet tanítani az alapképességét, és akkor az már azoknak a tulajdona, akik felképezték a gépet bizonyos típusú feladatok megoldására, például matektanárt próbálnak belőle csinálni.

A jelenlegi fejlesztések arra irányulnak, hogy az oktatásban a robotmunkát váltsák ki – részletezte. Setényi szerint ilyen a személyre szabott feladatok kiadása, a dolgozatjavítás, a tesztek kiértékelése, a gyakorlás, mert „a gépnek végtelen türelme van”. Az igazgató hozzátette:

Mindig vegyes modellben gondolkodunk, tehát az ember és a gép együtt dolgozik.

Az oktatás tragikus helyzete miatt szeptember 1-én tartottak demonstrációt pedagógusok, diákok és civilek, erről itt írtunk.

Forrás: Infostart.hu
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Idióta! Nem elég, hogy az okoseszközök elbillentették már őket jócskán?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Designer
Idióta! Nem elég, hogy az okoseszközök elbillentették már őket jócskán?!
Csizmás Kond
...tanárhiány...ma ez a sláger. Gondolkodott már valaki azon hogy miért is alakulhatott így a jelen ?...mert szerintem épp azért hogy a mostani tanárnakvalókat már szelektíven tanították, nem az odavalónak nevelték hanem ha itt nem jó menj máshová politikát sujkolták beléjük.
Józsipapa
setét ez a setényi...
ez az MCC is csak egy közpénznyelő...
fideSS-es pártnevelde...
sokba fáj ez nekünk...
Nessy
Jó, jó, a robot tanár, de egyrészt nem mindegy mit programoznak a memóriájába, és ami a lényeges, hiányzik belőle az empátia, az érzelem,
Eladott Ország
Mathias Corvinus Collegium (MCC), az agymosó egyetem akár meg is szünhetne. Foximaxi egyetem fideszes módra. Náci, fasiszta, anarchista, maoista , terrorista nézeteket terjesztenek, oltanak be a fiatalokba toborzott lecsúszott egykori kommunistákkal, diktátorokkal ,pénzhamisitókkal, csalókkal az előadók között. Sunyi, lopakodó módban, oktatásnak és képzésnek álcázva megy a gyerekek és fiatalok agymosása a közpénzből. Kérdéses, hogy a szülők tudják -e mi folyik a foglalkozásokon, és ha tudják, akkor örömmel birkásítják a gyerekeiket?! Mindeközben Magyarországon: "A magyar egyetemi élet szereplői napi szinten kénytelenek szembesülni azzal, hogy elapadt a felsőoktatás uniós finanszírozása. Arra hivatkoznak, hogy semmi közük a magyar kormány és az EU közötti politikai vitákhoz." És ez a szellemi elitünk. A közoktatásban nincs pénz, mert Brüsszel nem ad, ellenben egy két iskola kap annyi pénzt, mint a közoktatás éves költsegvetése. Az állam/adófizetők 100 milliárdjaiból létrehozott fideszes alapítvány, melynek a működésébe az állam már nem szólhat bele?! Kedvükre szórhatják a pénzünket bármire - régen ezt úgy hívták, hogy hűtlen kezelés. Az agymosodába számolatlanul ömlik a lóvé. A képzés lényege, hogy szavazzatok a fideszre. A legnagyobb gáz ebben a fidzse foximaxiban, hogy a komcsiknál felnőtteket, meg karrieristákat képeztek "ideológiailag", ezek meg már a 10 évesekig lementek a szép lassú, de sunyi agymosásban. Az állammaffia janicsárképzője...
uploads.disquscdn.com/images/48cd1cab3250a6bd30ede2b714c21c5125cec7cf185c57105dddc7c5e4b7c9e4.png?w=800&h=543
izéke
Ki emlékszik az Éretlenek c. filmre? Ott is volt egy robot..." helyes válasz,nyalhat! "
human
Diák: Mennyi 2+2?
MI: 4. De ha Viktor azt mondja 5, akkor 5.
Eladott Ország
Erre képes egy végtelenül lebutított társadalom. Nem kell se progam se bonyolult kérdések, nem számít a korrupció, nem számít az oktatás, az egészségügy. Tökéletesen elég az egybites üzenet: Megvédünk! Hogy kitől vagy mitől az mindegy, majd úgyis közlik, hogy épp ki van soron. A pénzetektől biztos megvéd a maffiaállam.
twitter.com/csorike1520/status/1705864625856598079/photo/1
Sakk Matt
"Fel lehet tanítani az alapképességét, és akkor az már azoknak a tulajdona, akik felképezték a gépet..."

Ez a fickó igazgató? Hiszen helyesen beszélni sem tud!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.