Kunetz Zsombor szerint "a félművelt államtitkárnak inkább azon kellene dolgoznia, hogy a betegek az állami ellátásban is korrekt ellátást kaphassanak”.

A magánbiztosítóknak helyt kell állniuk esetleges szövődmények kezeléséért, ennek ellenértékét a NEAK ki fogja számlázni

- mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Portfolio Private Health Forum 2023 konferencián. A magán- és közegészségügy szétválasztásával kapcsolatban a transzparencia fontosságát hangsúlyozta az államtitkár. Például azoknak a kis magánrendelőknek a működését, amelyek "valamikor régen kaptak valamilyen engedélyt" nem látja az állam, legfeljebb azok a kórházak fogadják a sokszor félrekezelt betegeket, amelyek a rendelő közelében működnek. Ennek vethet véget az EESZT, amelyben az állami egészségügyben dolgozók pontosan fogják látni a kórelőzményeket, írja a lap, jelezve: az államtitkár elismerte, hogy sok rendelő működik a szürkezónában, ezeknek a működésére a NAV sem mindig lát rá. Hangsúlyozta, hogy

a félrekezelések költségét az állami egészségbiztosító ki fogja számlázni a magánbiztosítónak, ugyanis az nem működik, hogy az állami kórházak egyfajta védőhálók legyenek a magánszektor mögött.

Takács Péter úgy vélekedett, hogy azért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert minden kockázatot átvesz és elvisz az állam.

Takács Péter kérdésre válaszolva kifejtette: megreformálják a minőségellenőrzés rendszerét a közegészségügyben és ennek a finanszírozásban is lesz jelentősége. Példaként említette, hogy nézni fogják a súlyozott esetszámot, nemcsak az orvosok, de teljes osztályok munkáját, és a túlápolást. Utóbbi azt jelenti, hogy minden ellátáshoz tartozik egy sztenderd ellátási idő, ami a gyógyításhoz kell és ettől nem lehet nagy mértékben eltérni.

Kunetz Zsombor: "a félművelt államtitkárnak inkább azon kellene dolgoznia, hogy a betegek az állami ellátásban is korrekt ellátást kaphassanak”

Kunetz Zsombor brutális gyomrost vágott be a egészségügyért felelős államtitkárnak: "A félművelt államtitkár szétbarmolja az egészségügyi ellátórendszert"

Fotó: Facebook/Kunetz Zsombor

Sokkal rosszabb a tudás hiányánál a félműveltség

- reagált Takács Péter szavaira Kunetz Zsombor egészségügyi szakember.

Hozzátette,

Hiszen előző esetben, a hozzá nem értés azonnal láthatóvá válik, míg utóbbi estben ez valamennyire maszkolódik. A végeredmény tekintetében, azonban egyik esetben sincs különbség, csak a nem tudás észlelésekor ez már nyilvánvalóvá válik. Vannak persze még ebben az esetben is különösen veszélyes minősítő körülmények, mint például az egó előtérbe helyezése, valamint a mindenáron bizonyítani akarás kényszere. Amely tökéletesen jellemzi az egészségügyi államtitkárt. Félműveltségéről éppen most a Portfolio Private Health Forum 2023 konferenciáján ismét veretes tanúbizonyságot tett, többek között ezzel a véleményével is.

"Azért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert minden kockázatot átvesz és elvisz az állam" – mondta Takács Péter .

Nem, nem ezért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert a kockázatot átveszi az állam, hanem azért, mert az állam nem tudja ellátni az egészségügyben sem az alapfeladatát

- írta Kunetz.

Ennek következtében a betegek keresnek alternatív megoldást, amely a magánellátásban csúcsosodik ki. Ez egy olyan egyszerű és alapvető közgazdasági fogalmakkal is jellemezhető, mint a kereslet-kínálat. Amely jelen esetben úgy értelmezhető, hogy az állami kínálat az egészségügyben nem tudja kielégíteni sem mennyiségében, sem minőségében a keresletet. Ezért a piac törvényeinek megfelelően ez a kereslet más alternatív úton fog megoldódni, ebben az estben a magánszolgáltatók segítségével. Minél alkalmatlanabb az ellátásra az állami rendszer, annál jobban fog megerősödni a magánellátás.

Másrészt az állam – sokkal inkább saját ostoba félműveltsége miatt, mintsem tudatosan – szisztematikusan üldözi el a saját rendszeréből az ott dolgozó egészségügyi dolgozókat, akik ugye a kereslet növekedtével a magánellátásban kötnek ki.

Így gyakorlatilag létrejön az a helyettesítő termék, amely az állami termék minősége és hiánya miatt megoldást jelenthet azok számára, akik meg tudják fizetni.

Éppen ezért a félművelt államtitkárnak sokkal inkább azon kellene dolgoznia, hogy ne legyen szükség ilyen erős magánellátásra, hogy a betegek az állami ellátásban is korrekt ellátást kaphassanak.

Nem értelmezhető az az állítása sem, hogy az állami kórházak egyfajta védőhálók legyenek a magánszektor mögött.

Majd Kunetz úgy folytatta, hogy

ugyanis a magánszektor két területen erős az egészségügyben, az egyik a diagnosztika, és az egynapos sebészet ezen szolgáltatásokat, sokszor a végeláthatatlan várólisták, és/vagy a sokkal magasabb minőség miatti kényszerből veszik igénybe a betegek. Aki törvényszerűen kerülnek vissza az állami rendszerbe, amennyiben komolyabb problémájuk van. De ez nem a védőháló miatt van, hanem azért, mert a magánszolgáltatók kereslete eddig terjed.

Amennyiben sikerül még jobban szétbarmolni a félművelt államtitkárnak az egészségügyi ellátórendszert, úgy előbb-utóbb megjelenik majd a kereslet a magánszolgáltatók felé a teljes ellátást nyújtó intézmények iránt is.

Ebben az esetben pedig, már teljesen nyilvánvaló lesz, hogy hol van a védőháló a rendszerben, és nem az államnál!

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Shikari: Jó neked, mert neked elég az állatorvos is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Philip Marlowe: Itt van ez a másik féleszű..,,@Shikari: ,,.Haverod,,vagy kishugod ? Ne meséld el...
surdilloFUJT
@Shikari: idóta bukfató balfax,a fideSS szellemi toprongya,tanulj meg helyesen írni,ne akard osztani azt amiről te a fidkány geci havejaiddal lemaradtál,legalább 50 évet,és nem kell a hasonló"" kvalitású"",még idiótább miniszteri senkit védeni,elég a baja,hogy élve született és fidkány lett!!!Nyugodtan közbesülj a phillip m. haveroddal hisz egyfajból valók vagytok!!!
simmering73
Ezt a két hülyét (sikari, fülöpmarló) állította a faszerdőbe a pártiroda?
Nessy
@Philip Marlowe: Igazad van! Engem is irritál ez a szó!Sértő, és sok esetben nem egészen ez a tény!
Aki Én
@Shikari: @Philip Marlowe: veletek és a kontárral ellentétben igaza van, és ő szakember.
Nyilván nem ti, a két buta suttyó fogja eldönteni.
ómió
Kunetz efftársat, biztos, még az efftársi kiórházbezárások "kísértik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.