Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője a közösségi médiában reagált a szlovák parlamenti választásokra.

Sajnálkozik a Momentum a szlovákiai választások eredménye miatt
Fotó: MTI

A Momentum politikusa bejegyzésében azt írja: "A Momentum sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy magyar nemzetiségi párt nem került be a szlovák törvényhozásba. Ez azért különösen fájdalmas, mert a szlovák szélső jobboldali párt könnyen a kormánykoalíció tagja lehet."

Továbbá hozzáteszi: "Közép-Európa számára intő jel a populista, elvtelen, Putyin-barát politika terjedése Szlovákiában. A Robert Fico által vezetett Smer győzelme azt jelentheti, hogy egy oroszbarát fordulat mehet végbe Szlovákiában. Ennek elkerülése lesz a legnagyobb feladat a Momentum szövetségese, a Progresszív Szlovákia és a többi nyugatos szlovák párt számára. Emellett a felvidéki magyarság védelme és képviselete az ő vállukat fogja nyomni, mert az olyan elvtelen populistákban, mint amilyen Fico, nem lehet megbízni. A felvidéki magyarság, és a békés egymás mellett élésben, a közös építkezésben érdekelt szlovák pártok, mint a Progresívne Slovensko továbbra is számíthatnak a Momentumra."

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Philip Marlowe: Nem ők szurkoltak a magyarellens Ficónak, hanem ti!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Vajh mi lehetett az oka, hogy a dunaszerdahelyi járásban az országos közel 70%-os részvétellel ellentétben 48%-os volt a részvételi arány. A járásban a magyar lakosság aránya 80%.
kereső
@sgl: Meg a migránsok!, akiket az orbán által szabadon engedett csempészek vittek a szlovák határra-meg Szlovákia szerte.
Fico már a győzelemkor azt mondta, hogy a magyar határra utazik, és ideiglenesen lezárja a két ország közötti határt- nem szabad átjárás. Magyarország nem tudja/vagy nem akarja!!! megvédeni a schengeni határt- az ember csempészek úgy járnak-kelnek át az országon, mint a liszt a szitán.
verőce21
Ergo győztünk! Újra és újra győzünk...!
Képtelenek vagyunk hibázni...! :)
jáger laszló
nyugi katona nyugi,ne idegeskedj,mert hamar +öregszel!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@verőce21: Elárulnád mi a jó ebben a ,,győzelemben"?
@Őrnagy: Szokás szerint minden szart idekeversz, de megmondanád mi a boldogító Fico győzelmében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.