Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője a közösségi médiában reagált a szlovák parlamenti választásokra.

Sajnálkozik a Momentum a szlovákiai választások eredménye miatt
Fotó: MTI

A Momentum politikusa bejegyzésében azt írja: "A Momentum sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy magyar nemzetiségi párt nem került be a szlovák törvényhozásba. Ez azért különösen fájdalmas, mert a szlovák szélső jobboldali párt könnyen a kormánykoalíció tagja lehet."

Továbbá hozzáteszi: "Közép-Európa számára intő jel a populista, elvtelen, Putyin-barát politika terjedése Szlovákiában. A Robert Fico által vezetett Smer győzelme azt jelentheti, hogy egy oroszbarát fordulat mehet végbe Szlovákiában. Ennek elkerülése lesz a legnagyobb feladat a Momentum szövetségese, a Progresszív Szlovákia és a többi nyugatos szlovák párt számára. Emellett a felvidéki magyarság védelme és képviselete az ő vállukat fogja nyomni, mert az olyan elvtelen populistákban, mint amilyen Fico, nem lehet megbízni. A felvidéki magyarság, és a békés egymás mellett élésben, a közös építkezésben érdekelt szlovák pártok, mint a Progresívne Slovensko továbbra is számíthatnak a Momentumra."

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Philip Marlowe: Nem ők szurkoltak a magyarellens Ficónak, hanem ti!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Fico magyart gyűlölő , ezt bizonyította regnálása alatt , a magyar szurkolók verése , a Malina Hedvig ügy , és amelyik ottani " magyar " felvette a 2 állampolgárságot annak töröltette a szlovákot minden joggal együtt . Ficoval uniós téren viszont még annyi gond sem volt mint a lengyelekkel , most még kevesebb lesz , mert egyik radikális szövetségese nem került be , a másik meg kevés lesz kormányalakításhoz így kénytelen lesz egy centrális közép pártot választani , ha akar kormányozni ! Politikája , hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának , az egy dolog azt megoldják másképpen a nagyok , amúgy sem volt meghatározó ország, sem az unióba,sem a világpolitikába kicsii ország , az unióval meg nem fog újat húzni , mert nem akar Magyarország sorsára jutni , nekik kell a felzárkóztatási pénz , mert ott ne olyan balga nép lakik aki hivatalban hagynák őket ha a disznóságaik miatt hátrányt szenvednének , az uniónak meg rengeteg lehetősége van a " a rákos " sejteket perifériára szorítani lásd fidesz kormány , már nem tolerálja az unió az unió ellenes kormányokat , nem véletlen alakítják azt a törvényt , hogy gyorsan ki lehessen zárni bár kit a közösségből , ha a tagországoknak ártani akarnak .
human
@Philip Marlowe: Nem ők szurkoltak a magyarellens Ficónak, hanem ti!!!
ittott
csAxólok a Momentum nevű gittegyletnek. sehol sem működik a nemzeti alapú pártoskodás. megosztást, szegregációt, fajelméletet raknak mögé. a momentum mögé - majmot. vagy KŐBUNKÓT
colibri
@Péter2: De akár az is elég lesz, ha a már korábban emlegetett többsebességes Európát bevezetik és a teljes mélységbe hagyják lecsúszni a nem együttműködő rossz indulatú országokat.
gina
Ugyanolyan lefizetett csalók mint ez a zsiros szemét OV és bandája, milyen érdekes senki nem akarta öket mégis nyertek, nagyon ismerös...örülhet a zsiros román cigány...
Péter2
@gina: Nem nyert vele semmit orbán , mivel orbánékat már leírták az unióba , Fico meg ott ül baloldalon az euban .
namihami
Szlovák ""bértestvéreink"" ismét felültek az ""Orbán-vasútra"" ! Eredmény? Kell magyarázni? A bécsi ""Lázár-vonat"" gyenge kezdő ehhez a pofáraeséshez képest!
Nehogy a hasonló ""szerbmagyarok"" is utasok legyenek! Nem túl jó ez az ómen!
jáger laszló
Szlovák választások
A magyar választók a fasorban sem voltak!
30 ezer szavazó inkább otthon maradt minthogy voksolt volna!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Vajh mi lehetett az oka, hogy a dunaszerdahelyi járásban az országos közel 70%-os részvétellel ellentétben 48%-os volt a részvételi arány. A járásban a magyar lakosság aránya 80%.
kereső
@sgl: Meg a migránsok!, akiket az orbán által szabadon engedett csempészek vittek a szlovák határra-meg Szlovákia szerte.
Fico már a győzelemkor azt mondta, hogy a magyar határra utazik, és ideiglenesen lezárja a két ország közötti határt- nem szabad átjárás. Magyarország nem tudja/vagy nem akarja!!! megvédeni a schengeni határt- az ember csempészek úgy járnak-kelnek át az országon, mint a liszt a szitán.
verőce21
Ergo győztünk! Újra és újra győzünk...!
Képtelenek vagyunk hibázni...! :)
jáger laszló
nyugi katona nyugi,ne idegeskedj,mert hamar +öregszel!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@verőce21: Elárulnád mi a jó ebben a ,,győzelemben"?
@Őrnagy: Szokás szerint minden szart idekeversz, de megmondanád mi a boldogító Fico győzelmében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.