Parragh a Világgazdaság konferenciáján kritizálta keményen a jegybankelnököt, mivel szerinte ők már előre látták az inflációt, de nem ismerték fel.

„Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá” – Parragh László porig alázta Matolcsy GyörgyötMTI/Máthé Zoltán

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köztudottan régóta kritikusa a Magyar Nemzeti Bank tevékenységének – ezúttal pedig a korábbiaknál is keményebb üzeneteket fogalmazott meg – szemléz a 24.hu.

A kamara elsők között realizálta az infláció problémáját, őszintén sajnálom, hogy a jegybank ezt nem ismerte fel

– jegyezte meg a Világgazdaság konferenciáján elhangzott beszédében. A kamara vezetője emlékeztetett rá, ők már 2019-ben felhívták erre a figyelmet, és már akkor látszott, hogy a probléma tartós.

Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá

– fogalmazott Parragh, aki a jegybank veszteségtérítése kapcsán kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot. Az energiaárak magas szintje, a kínálatnál nagyobb kereslet, a gyenge forint egyaránt tartós inflációs nyomást eredményezett. A veszteségtérítésről úgy szólt, hogy egy tartós, 3-4 éves folyamatról és több ezer milliárd forintról van szó.

Ő személy szerint egy belső erőforrásokra épülő növekedési modellt támogat, amelyben nagyon nagy szerep jut a kedvezményes kamattámogatású Széchenyi-kártya programnak. Ugyanakkor úgy véli: a kamatszinteket mégis muszáj lenne csökkenteni a fenntartható hitelezéshez.

Parragh szerint a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amellyel csinálták őket, de ugyanazokkal az emberekkel se – ezzel egyértelműen Matolcsy György jegybankelnök felelősségére utalt.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A matolcsit gyalázta ez a szarevő? Miért nem szóltatok, hogy már egy évtizede a matolcsi miniszterelnök??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A matolcsit gyalázta ez a szarevő? Miért nem szóltatok, hogy már egy évtizede a matolcsi miniszterelnök??
Qqberci
A csempekupec már mindenhez IS ért?...
rakitics41
Nekem az" tetszik "igazán hogy egy olyan ember aki semmiért nem felelős az oltogatja az olyant aki virtigli közgazdász, évek óta az ország pénzügyeivel foglalkozik mint pénzügy miniszter és mint jegybank elnök .Kérdezem őt mint semmiért nem felelőst, hogy "Ön ért az MNB jog és hatáskörébe tartozó ügyekhez és azért mondta felelősséggel azt hogy Matolcsy nem ért a dolgokhoz amit csinál, amit még Orbán sem mondott róla amikor a kormányt hibáztatta az infláció magas volt amiatt, vagy mint kibic tette ezt a megjegyzést.Ha kibicelt akkor oké!
kulabombaafityiszre
Amikor a bukott bankost kioktatja a bukott csempe boltos.
A ner két zsenije.
Menőmanó
Süket duma ez, nem több.
Azt ne higgye már valaki, hogy hogy a Geci nem tudja mi a tányálladék. Nagyon is tudja Varga is meg a krumplifejű is.
Ők együtt tüntették el azt a pár ezer milliárdot ami az MNB-ből hiányzik, mert ha nem így lenne, Eltolcsi már elevenen meg lenne nyúzva.
A parrag féle kutyák meg ugatnak hangosan, hogy tompítsák a gazemberség élét, és inkább az legyen a téma, hogy az urak veszekednek, ne az, hogy a Qrva nagy hiány miatt valakinek a fejét kéne venni ezért.
csak úgy....
nyugi, parragh nem szakvéleményt mondott, ö csak nyalni akart egy marha nagyot!
a szaros nyelvek lesznek majd az ország és 0rbán sírásói! -mer 0rbán hisz az öt dicsöítöknek! :)
vitriol
Nem bánom, hogy egymást hibáztatják, mert valójában mindegyik kormánytag és kormányközeli léhűtő tevőlegesen közreműködött abban, hogy orbán 13 sőt 15 év alatt /mert már ellenzékben elkezdte/ LEROHASZTOTTA az országot!
csak úgy....
@vitriol: nem bánod csak a következményeit " élvezed" ,csekély vígasz...aminek még nincs vége!
justhpeter
Már nem tudom mit gondoljak. Ez a Parragh - Matolcsy - Nagy - Varga kvartett sehogy nem képes és nem akar egy bandává válni, mert csak egy dolog közös bennük, mindnyájan csak az Orbán alfelének tisztántartásából akar megélni. Négy lézengő ritter, négy semmirekellő ha lehet minimum hat irányba akarja húzni a szekeret, ám az irány mind a négy esetben mindegy, csajk az az irány nyerje meg a "mindenható" tetszését. Parragh csak annyiban van könnyebb helyzetben, hogy neki nincs semmilye - ész, koncepció - , de mivel semmilyen felelős beosztása sincsen könnyen mondhatja ki a legnagyobb baromságot, nagyot nem veszíthet.
Ahogy látom ebben a négyesben csak egy a közös alap, senki nem bízik meg a másik háromban.
csak úgy....
@justhpeter: akinek 0rbán a fönöke az csak pipiskedni tud,hiszen a tudás és értelem csak a föni buksijában találtatik!
kereső
Parragh? Aki meghirdette a KATA felszámolását? Matolcsyra megvan a kilövési engedély- parragh most közölte. Méghozzá nagy plénumon.Világgazdaság konferenciáján- mit keres ott egy gazdasági antitalentum?
human
Na megszólalt a másik hülye is a témához amihez nem ért.
justhpeter
@csak úgy...: Ne keress a főni buksijában ott ugyanis csak a vákuum található a fkete lyuk közepén.
Aki Én
Mindegy melyik felelős gecit nevezzük nevén, a helyzet nem változik. Egyrészt egy csapat, másrészt van egy ,,felelős" kormányfő.
Havanagi
@Menőmanó: Nagyon jól összefoglaltad!!Várom már,hogy mikor kerül sor tettlegességre.Nagyon várom!
Sámannus
Lehet hogy ez a parlag élesen lát, de nem a gazdaságban, hanem a csontig benyalásban,. suszter maradjon a kaptafánál itt igazabb mint valaha, főleg, hogy a csüngőhasú kapánya idején elmaradt a mibű főni mibű győzzünk. Elkúrtátok és minden szart a szőnyeg alá sepertek onnan zabáld ki nagykanállal a saját fosotokat.
namihami
Nem jön a brüsszeli manna, éheznek a hívők! Megkezdődött az egymás leannulálása és a maradék pénz újraelosztásának ideje! Zsold híján megkezdődik a pretoriánusok egymás ellen fordulása!
A Tiborcz klán most még ki lett fizetve (244 milliárd), de a kishalak már ott is éhesek! A pulóver szálai már feslenek és a brüsszeli varrónő (reméljük véglegesen) elhagyta a fideszes gyűszűt!
Peller Anikó
@Macska: Tudjuk, ezért van a bánés holdudvarának megszámlálhatatlan kastalya, földje, háza, jaktja, üdülője lassan egész Európában. A pénz meg ázsiában. Bagyon.
jáger laszló
Parrag tudja a tutit mégsem segít!!!??
csak nem Matolcsy bukására játszik!!???
Ezt fel sem merem tételezni 1 fidexesről!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Parrag magát alázza. Matolcsyval lehet és kell is nem egyet érteni, de hogy ne értene a dolgokhoz, az azért elég erős megállapítás egy sehonnai kutya részéről. Csak nem mentegetni akarja matolcsyt ?
namihami
@Maccska: 19.56: És mégis, a teljes kormány és vazallusai (élén az éppen aktuális koldulóbaráttal---aki jelenleg még a Navracsics) folyamatosan járatja le magát az állandó kuncsorgással! Annyira blamázs ez a pozíció, hogy most folyik az új pozíció kreálása neki, mert az állandó ""holnapmárjönapénz"" igéretektől rajta röhög a művelt világ! És, mivel Orbáni kreatúra, ezért a Kmalac fedez(tet)ése kötelező feladat!
Alapvetően (talán) a magyar költségvetéssel nem lenne gond, ha nem lennének pl ""tiborczbarátok"" (Bosnyák téri 244 milliárd), ""lombkoronások"" és hasonló olyan kiadások, amiknek a célja csupán a véderő kialakítása! Ezeknek a kikiabálása a Hadházy ""legnagyobb bűne"" ! Ez teszi népellenséggé!
Ha ez a költségvetés fedezné a hazai kiadások nagyját, akkor nem lenne szükség a mára már havi szinten kiadott milliárdos EU és dollárkötvényekre!
Mert, azért ezek mégiscsak tények---tetszik, nem tetszik! Nekem is, de főleg sajnos az unokám korosztályra is ebből csak a törlesztés marad, miközben ennek a rétegnek már most is és folyamatosan a ""hávájozás"" lesz az osztályrésze! A plebs pedig fizet!
VASTAGBŐR
Ezt már szeretem .. laci bácsi dolgozik a tagdíjakért ... remélhetőleg nem szinjáték
Sámannus
Most hirdették ki a második magyar Nóbel-díjjast, és ti lesztek a harmadik magyar díjjazottak, az egyik a bicskás infláció csökkentésért a másiki a baltásért te pedig a nagypofádért fogsz kapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.