Négy nappal ezelőtt Matolcsy György jegybank elnök kalandornak nevezte a kormány inflációkezelését. Orbán Viktor miniszterelnök most visszaszólt Matolcsynak.

Orbán azonnal beszólt legfontosabb emberének a parlamenti beszédében

Orbán Viktor kivételesen másban kereste a hibát. Forrás: Facebook

A parlamenti őszi ülésszakát megnyitó miniszterelnök beszélt az energiahelyzetről, az ukrán gabonaválságról, megemlékezett az atlétikai világbajnokság sikeres megrendezéséről és persze foglalkozott a migráns helyzettel is – írja a Szeretlek Magyarország.

Legérdekesebb része a beszédnek az volt, amikor a Nemzeti Bankról beszélt. Mint ismeretes, a jegybank vezetője is egyre határozottabban bírálta az elmúlt jó egy évben a kormányt,

most a kormányfő mondta el a véleményét a Matolcsy György vezette intézményről.

Azt mondta, hogy a jegybank komoly adósságot halmozott fel az elmúlt években. A költségvetés képes lenne ezt kifizetni, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonnak el egyéb területekről. Orbán úgy fogalmazott, hogy a kormány ezért azt javasolja, hogy ne ezt tegyék, és inkább törvénymódosítással menti ki a jegybankot a szorult helyzetéből.

Orbán elismételte, hogy az a céljuk, még idén egy számjegyűre csökkenjen az infláció. A miniszterelnök szerint ezzel a feladattal „a jegybank nem tud megbirkózni”, ezért a kormány ezt átvállalta tőle.

Forrás: SzMo
Fotó: Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Két bohóc egymás lejáratásával foglalkozik - mérhetetlenül alacsony szinten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Lehet ezt fokozni: A MAGYAR HONVÉDSÉG Egészségügyi Központja LÉLEGEZTETŐGÉPEKRE ÍRT KI KÖZBESZERZÉST! Értik? Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet.
Mindenesetre meglepne, ha kínait vennének...Persze Abszurdisztánban minden előfordulhat és ez a közbeszerzés csak egy újabb bizonyíték arra, amit mindenki tud: a 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt. Beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem horkolásgátlókat!) vettünk méregdrágán. Ilyen szemszögből még pozitív hír is lehet ez a mostani vásárlás, legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni.
Ha nem hiszi, itt a dokumentum arról, hogy Magyar Honvédség Egészségügyi Központja egyszerűsített, ún. DBR-beszerzést indított lélegeztetőgép vásárlás céljából:
ekr.gov.hu/.../eljarasok/EKR001451252023/reszletek
kereső
@kereső: Bocsi, nem szúrtam bele, hogy ez egy idézet- a posztoló Hadházy Ákos. Elnézést Ákos!
bence
Egymásra mutogatnak , miközben felváltva lopták szét maguknak és családjaiknak az EU által küldött megszámlálhatatlan mennyiségű milliárdokat !
bence
@egyemberke: ! Nevezzük nevén a gyereket ! orbán viktornak hívják , aki elhíresült mondása szerint cselekszik : "Ne azt nézzétek amit mondok , hanem amit csinálok" !
Nyírfa
Nemcsak Orbán a felelős. A maga módján az ország lakosságának a nagy része is az.
Jó lenne, ha mi is magunkba néznénk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.