A pénzügyminiszter szerint betartotta a kormány azt az ígéretét, hogy visszaállítják az idős emberek megbecsülését és megőrzik a nyugdíjak értékét.

Varga Mihály elárulta, mennyivel kapnak többet a nyugdíjasok novemberben

Varga Mihály. Kép: MTI/Soós Lajos 

Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok

– mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter egy videóban, amit Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója osztott meg Facebookon.

Varga hozzátette, idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, novemberben pedig 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelést hajtanak végre visszamenőlegesen. A miniszter szerint ezzel betartotta a kormány azt az ígéretét, hogy visszaállítják az idős emberek megbecsülését és megőrzik a nyugdíjak értékét, mivel szerinte 2010 óta a nyugdíjak összegét megduplázták, vásárlóértéküket 20 százalékkal növelték.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@szaboria1: Még a KSH által számolt 3.5 % sem lesz! Tehát januárban meginr egy alacsonyabb összegre adnak egy alacsony emelést! Az elmúlt években ezzel a metodíkáva cca, 20 százalékkal csökken a nyugdíjak vásárlóértéke! Tbiliszi helyett menjenek a pokolba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Hát sok ner gecire jár rá a petrencés rúd!
Eladott Ország
A nyugdíjak reálértékének tekintetében, szerintem, a miniszter úr is téved. Ugyanis a nyugdíjak reálértéke tekintetében a referencia adat nem az infláció, hanem a nemzetgazdasági átlagbér mértéke. Mindez abból következik, hogy a törvény szerint a nyugdíjba vonuláskor a járandóság mértékének az alapja is az aktív évek során megszerzett átlagbér. Tételesen: aki legalább 40 év aktív évet bizonyít, az a személy az aktív évei során elért és évente indexszált átlagbérének a 80 százalékára jogosult. Minden plusz munkaévre természetesen ez az arány legalább 1 százalékkal növekszik, mint-ahogyan arányaiba csökken is azok esetében akik 40 évnél kevesebbet képesek igazolni. Innentől kezdve ezt a megszerzett jogot (40 év után az átlagbér 80%-át) nem lehet elvonatkoztatni a mindenkori nemzetgazdasági átlagbérek mértékétől, függetlenül attól hogy egyéb vonatkozásokban a reálérték referencia alapja valóban az infláció. Kérem tehát a miniszter urat ( Orbán hűséges cskicskáját) , hogy a nyugdíjasokkal való tisztességes elszámolás érdekében lobbizzon az svájci indexszálás visszaállításáért, annál is inkább mivel az elmúlt több mint egy évtizedben a nyugdíjak immár 20-30 % közötti reálérték veszteséget szenvedtek el. Varga úr a hülyéket a saját soraiban keresse és ne a nyugdíjasok között!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 18:19 ♦ 1 kiló kenyér is 3,60 lett csak euróban! Kommentár nélkül... 50 éve , 1973-ban 1 kg kenyér ára 3,60 Ft volt, ma 300 szor több 1000 Ft. Akkor a havi nettó átlagbér 2600 Ft volt. Ennek a 300 szorosa 780 000 Ft. Aki 780 000 -nél többet visz haza az előrement a többi hátra. A fidesz meg elmehet a 3,14csába vagy a qrva anyjába ez van!
twitter.com/avangard75/status/1649399137723375616/photo/1
Eladott Ország
Szóval a lényeg, hogy az orbán rezsim továbbra is magasról leszarja a nyugdíjasokat (ugyanúgy mint a családokat, és a melósokat is) nem foglalkoznak azzal, hogy több százezer nyugdíjas nyomorog, és éhezik, és nagyon sokan még az életmentő gyógyszerüket sem tudják kiváltani, vagy a rezsiszámlát befizetni. Mert orbánpatkány és bűnbandája kormányozni NEM tud, és nem is akar, mivel a LOPÁSSAL, és a vagyonuk gyarapításával vannak elfoglalva.
Vesszen a fidesz, vesszen Orbán, és rohadjon meg a KDNP, Semmilyen Zsolttal az élen. Ilyen mocskos, aljas, hitvány, velejéig romlott, korrupt kormánya még sosem volt Magyarországnak, ez nem is kérdéses. És még annyit fűznék hozzá a történethez, hogy a Svájci indexálást ,ami figyelembe vette az inflációt, és a reálbérnövekedést, és a Medgyesy, Gyurcsány, Bajnai kormányok alatt jól működött az orbán rezsim törölte el 13 - évvel ezelőtt, amivel minden nyugdíjastól elvettek
(elloptak) 2,5 -3 millió forintot.
Eladott Ország
Jövőre 20% inflációra 6% emeles?! Majd jól azt mondják, hogy: "A nullától ez épp hattal több!" Varga! Ha az anyád meddő lett volna, akkor más nő szült volna nekünk egy ilyet, mint te, de azt is, minek?! Szemfényvesztők vagytok!
ómió
Pedig az a böszmei 1-2 havi efftársi nyugdíjlenyulás, az maga volt a "csúcs"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.