A fideszes kormány visszavonta a propagandistái által „Európa legszigorúbbjaként” reklámozott vendégmunkás törvényét.

„Nem veheted el a magyarok munkáját” – kukázza az akkugyáras lázálmaihoz farigcsált vendégmunkás törvényét Orbán

Visszaütött a fideszes kormányra saját, mesterségesen szított idegengyűlölete. Forrás: Pixabay

A döntésnek nincs köze a gazdasághoz – mondta a 24.hu-nak egy kormányzati forrás.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke szerint részben volt meglepetés a visszavonás. Rolek Ferenc arról állítólag tudott, hogy a kormány koncepcionálisan újragondolná a jelenleg különböző jogcímeken érkező külföldiek munkavállalását, itt tartózkodását, de arról nem, hogy a már elfogadott törvényét visszavonná, átírná.

„Ahogyan nem tudtunk róla, hogy készül a vendégmunkástörvény, ugyanúgy nem tudtunk arról sem, hogy nem léptetik hatályba” – mondta a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán. Szerinte a jogszabály nem fog a kukába kerülni, és jelentős szigorításra sem számítanak. A munkavállalók szerint a Fidesz „megmérte”, mit szól a vendégmunkás törvényhez a társadalom, írja a Telex.

A fideszes kormány múlt héten visszavonta a tavasszal elfogadott vendégmunkás törvényt. A törvény eredetileg november elsejével, azaz néhány hét múlva lépett volna életbe. A másik, ugyancsak a környezetromboló akkugyárakkal összefüggő, környezetszennyezés miatti szankcionálásukat lehetetlenné tévő fideszes törvény visszavonásáról nincsen szó, ami beleillik a fideszes védjegynek számító, agresszív, két lépés előre – egy lépés vissza taktikába.

A vendégmunkás törvényt még májusban nyújtották be a parlamentnek, az új szabályozás szerint a vendégmunkások fél évtől két évig terjedő időtartamra érkezhettek volna az országba, amit még egy évvel lehetett volna meghosszabbítani. A törvény viszont tiltotta volna a letelepedést és a vendégmunkások családegyesítését is.

Orbán látomása szerint Magyarország úgy tud majd nagyot fejlődni, hogy az akkumulátorgyártás egyik európai központja lesz. A brutális támogatások kivezetésével azonban Európa szerte egyre kevesebb fogy a borzalmas környezeti terhelés mellett legyártott elektromos autókból.

Forrás: 24.hu, Telex
Fotó: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Szarban van a Viktor, mert az a kijelentés, hogy nem veheted el a magyarok munkáját és közben meg kijelenti azt is hogy ebben sz évben 500 ezer vendég munkásra van szüksége a magyar gazdaságnak,nagyon nehezen hozható össze úgy hogy az egyik kijelentés ne szenvedjen csorbát.A gyakorlatban ráadásul ezeket a kijelentéseknek a megvalósulását nem ellenőrzi senki sem, különösen ha a munkaerőt az idegen beruházó hozza be olcsóbb munkabéréért és nem eus munkavédelmi szabályok , munkaidő alkalmazása mellett.Ezeknek a körülményeknek a meglétét a munkahelyi szakszervezeteknek kellene ellenőrizni.Akkor talán érvényesülhetnének ezek a feltételek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
@KisTehen: Vendég munkások ellen kerítés?Nooormális?Szezont a fazonnal nem kellene összekeverni!Az állam , a kormány hozzájárulásával ők a kapun jönnek be . Minek a kerítés?Csak azért hiányzik neked mert mindig kerítés mögött éltünk?Az ellentmondás nem itt van, hanem ott, hogy a magyarok munkáját nem engedi Orbán elvenni, mondja ezt Orbán, de közben meg félmillió vendégmunkást enged bejönni az országban, ami a magyar munkások anyagi és munkabeli körülményeire egyáltalán nem lesz pozitív hatással!Nehezíti a munkába állásukat, a bérezésük javítását, a munka és balesetvédfelmi szabályok betartását, és félelmet kelt a városokba való elhelyezésük a lakosság között!
Yoda69
O1G nagyon dilettans es amator modon minden tojast egy kasba rakott. Ha nem jon be a szamitasa, akkor lenulazza az orszagot gazdasagilag az elkovetkezo 30-40 evre. Ez kb. olyan mintha a ruletten minden penzet 1 szamra tenne fel. Ha bejon nagyot szakit, ha nem akkor meg game over. Annyi kulonbseggel, hogy itt nem a sajat penzevel jatszik a geci, hanem a magyar emberek penzevel.
Yoda69
@KisTehen: Érted miről szol a cikk, gyagyás?
Menőmanó
@KisTehen: 12:58 Hát persze, mert a fidkány annyira hülye, hogy észre se veszi, hogy átQrják a buta fejét.
csak úgy....
a nyugaton vendégmunkáskodó magyarok feleségeiket filippinok fogják fölcsinálni és kész is a rettegett keveredett nemzet! -persze ha van elegendö fólia,akkor ez is kiküszöbölhetö.. : )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.