Az már kedden kiderült, hogy Orbán Viktor valamiért nagyon ideges volt, miközben Vlagyimir Putyinnal találkozott Pekingben.

Hyppolit módjára hajlongott Orbán Putyin embere előtt Pekingben

Szergej, how are You? Forrás: twitter

A saját bevallása szerint „utcai harcos” személyiségű főfideszes folyamatosan igazgatta a nyakkendőjét, fészkelődött, rendezgette az iratait, tollát – mutatta meg az rtl keddi híradója.

A Kínában lezajlott orosz-magyar kétoldalú találkozó ennél is szánalmasabb mozzanatára Gulyás Balázs hívta fel a figyelmet Twitteren:

A videón azt látni, hogy mielőtt Putyin és Orbán elfoglalják a helyüket, köszönnek a terem két oldalán felsorakozott kormánytagoknak. Orbán Viktor utolsóként Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel fog kezet. A kézfogás előtt Orbán derékból enyhén meghajol, majd fogadja Lavrov felé nyújtott kezét.

A diplomáciai érintkezések szigorú szabályai szerint ez azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök alacsonyabb rangú, mint az orosz külügyminiszter – legalább is a Fidesz alatt létrehozott Nemzeti Közszolgálati Egyetem tankönyve szerint.

A protokoll szerint üdvözlésnél meghajolni csak a pápa és uralkodók (császárok, királyok) iránti tisztelet jegyéül kell. Az etikett szerint ráadásul a kézfogást minden esetben a magasabb rangú fél kezdeményezi.

Külföldi fellépésnél a kormánytagok rangsorában a miniszterelnököt a külügyminiszter követi. Orbán helyes protokoll-magatartása az lett volna, ha kormányfőként meghajlás nélkül ő nyújt kezet az orosz külügyminiszternek.

Forrás: RTL, Twitter, NKE
Fotó: Twitter

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Jobbágy mentalitású népnek, milyen legyen a "vezénylő tábornoka"? Csicska mentalitású. Ennyi(ke).
Az orosz külügyminiszter magasabb rangú, mint Magyarország miniszterelnöke? Itt van- orszűg-világ láthatja, hogy mennyire megy le kutyába orbán, az "utcai harcos". És ez mennyire megalázó azon magyarok számára, akik még rendelkeznek gerinccel, és gondolkodási képességüket használják is. Szégyen!!! Ez már nem szekunder , hanem primer szégyen!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@simmering73: Valamikor volt protokoll szakértő, és meg is fogadták amit mondott! A videón már a kézcsókot vártam.
Toller Béla
Az egész orbánt szégyellhetjük, ma már nem tud pozitívan feltűnni. A legnagyob karaktergyilkosságot követte el saját magával szemben !
NKF
Balos bunkókáim annyi eszetek van mint egy lopott libának!
jáger laszló
Hyppolit a lakáj élőben ...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
baxod fideszesek , órák óta keresgélek legalább egy csöppnyi videót arról, mikor még a kádárotok remegett úgy mint a kocsonya brezsnyev elött mint most a vikitek putyintól ! :) 0rbán egy nemzetbiztonsági kockázat, míg a pötscét putyin szorongatja a múltjával kapcsolatban!
csak úgy....
@NKF: azt tudod,hogy nem a politikai beállítottság okozza az észt vagy a tudatlanságot? - mert mindíg a megvezetett meggyözödöséses idióták,mint pld. te a seggfejek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.