Orbán Viktor a "katonai műveletnek" nevezte a jelenlegi háborús helyzetet, amikor találkozott Vlagyimir Putyinnal a  pekingi egyeztetésen – írta meg a 444.hu.

Orbán szerint amit Putyin csinál nem háború, csak "katonai gyakorlat"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A találkozón Vlagyimir Putyin orosz elnök  beszélt először, és kifejezte örömét, hogy néhány európai országgal még mindig fennállnak a kapcsolatok, annak ellenére, hogy a jelenlegi időkben a geopolitikai helyzet nehéz és bonyolult.

A 444 szerint  orosz elnök a továbbiakban azt is megemlíti, hogy az előző évben a kereskedelmi forgalom a két ország között több mint 80 százalékkal nőtt, és bár idén 30-egynéhánnyal csökkent eddig, az nem nullázza le a korábbi emelkedést.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában elmondta, hogy már tizenháromszor találkozott Vlagyimir Putyinnal 2009 óta, de jelenlegi találkozójuk különleges körülmények között zajlik.

Ezt a körülményt nevezte katonai műveletnek, szándékosan elkerülve a háború szót.

Orbán hangsúlyozta, hogy Magyarország sosem kívánt és jelenleg sem készül ellenséges viszonyba kerülni Oroszországgal.

A nyugati szankciók hatása miatt azonban igyekeznek megtartani a két ország közötti kapcsolatot, és mindent megtesznek az eddigi eredmények megőrzéséért.

Orbán külön köszönetet mondott az orosz Roszatomnak, amely Magyarország számára fontos partner maradt, és a Gazpromnak, ami a gázszállításokkal kapcsolatos szerződéseit teljesíti. A miniszterelnök kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben senki sem örül annak, ha a munka eredményei geopolitikai események miatt veszélyeztetve vannak, és ezért bíznak a két ország közötti kapcsolat folytatásában.

Forrás: 444.hu

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
csak "katonai gyakorlat"

Te szemét állat, hány halottja, hány sebesültje, árvája, özvegye, földönfutója van a szerinted csak "katonai gyakorlatnak"?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.12

Hát ez az! :) Pedig hogy szeretek filózgatni! Fiatalabb koromban sokszor volt, hogy hajnalig dumáltunk a barátokkal, reggel pedig mentem dolgozni.
Manapság is éjjeli bagoly vagyok, de nyugdíjasként már megtehetem, hogy alszom, amíg csak jólesik.
Itthon maradok 23-án, majd a neten keresztül követem az eseményeket.
ómió
@Aki Én: Ne hazudd a fordítottjára, bolsiék főgyagyása! Különösen ne a tetves bolsiságod másrahazudásával összekötve - még, ha ezt "nagyon szeretnéd is"! Ha meg a háború szónak egyéb szinonímáját bolsi agyalágyultként amúgy sem találsz, elégedj meg a "felszankcionált" tetvesbolsi inflációtoknak a "Zorbánra" hazudása mellett! Vagy nem elég, ha csak egyszerre egy hazugságotokon élvezel el!?
Aki Én
@ómió: Megjöttél bolsiék szarkupac efftársa? Ma is kedvenc időtöltésed lesz bolsiságod másrahazudása a munkásőr zubbonyodban? Elköltöztél végre anyádtól, bolsiék aberráltja?
ómió
@Aki Én: Fennakadt nálad a bolsi hazugságtű, efftársak lopótök szarkupaca!? Bite efftársadat leszopva szoktál efftársilag így "feldobódni"!? A tetvesbolsii munkásőrséged meg csak a ráadás!?
Nanya
@sgl: Kinek köszönhetjük?
Köszönhetjük több min kétmillió idióta,ostoba műveletlen,szarházinak,akik állampolgárságuk szerint ugyan magyarok,de hazaárulóként szavaztak 2022 ben.
UFF !
Nanya
@pultosjocó: lEhet meg volt neki súgva,hogy ha nem hajol meg,akkor a gatyája a torkáig lesz felrúgva.
Meghajolt?
Meg !
Gyáva féreg?
AZ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.