Miközben a magyar delegáció Brüsszelben tárgyal a hazánknak járó, de visszatartott uniós források felszabadításáról, Orbán Viktor egy rendelettervezetben már az eurómilliárdok elköltését tervezi – írja az Economx.hu.

Annyira bízik az uniós pénzekben Orbán, hogy már eurómilliárdok szétosztását tervezi

A kormány oldalára feltöltött dokumentum szerint társadalmi egyeztetésre bocsájtják a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (HET) végrehajtásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló rendeletet.

Ennek az a lényege, hogy a kormányzat módosítaná Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (RRP) végrehajtásához kapcsolódó alapvető szabályokat, és új, felelős intézményeket hozna létre, új hatáskörökkel.

Eddig nemzeti hatóság koordinálta a HET tervezését és megvalósítását, ám most már a hatóságnak a HET végrehajtása során gondoskodnia kell „a pénzügyi eszköz vonatkozásában a finanszírozási megállapodás megkötéséről a Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szervvel” is.

A most létrehozandó Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szervet bízná meg Orbán Viktor azzal, hogy ha valamely HET intézkedés, vagy annak egy része pénzügyi eszköz formájában valósul meg, akkor a finanszírozási megállapodást végrehajtsák az érintettek.

A helyreállítási alapot felhasználó állami hatóság szerepének megerősítése érdekében a Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szerv feladatait az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság látja el.

Forrás: Economx.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Èhes a család,haverok, a szaros szájú csicskái,trolljai... Mindenki a moslékra vár...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Èhes a család,haverok, a szaros szájú csicskái,trolljai... Mindenki a moslékra vár...
Eladott Ország
Ezt a geci maga sem hiszi el, csak játsza az agyát, míg szabadlábon van.
jáger laszló
Osztogatja a nagy semmit!!
Hát itt tartunk!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
És amikor majd felébred, akkor megint jön a ""gyurcsány, ifjésidsoros, brüsszel, libsibolsi, stb"" hivatkozás!
Csak ne lenne már olyan elcsépelt!
gina
Tudud mikor te zsiros cigány osztogatsz?, azt tudsz mások pémzéböl csalni, hazudni. mocskos román pedofil
Eladott Ország
A pénz addig amíg te nem kapod meg nagyon jó helyen van. Viktorka csak ezt kérdezték tőled Brüsszelben, mint a viccben:
A rendőr megszólítja a cigányt:
-Hé cigány!
-Nem én vótam rendőrúr!
Annyi még a Holdról is látszik , hogy a mi EU pénzünk , a te és haverjaid zsebében landoltak. A többi ország meg felhasználta a saját fejlődésükre. Meggyőződésem, hogy a fejében úgy ahogy reálisan látja a dolgokat. Amit mond pedig azért ennyire elborult valami, mert a hívek már ezt várják. 13 évig ment ez a botegyszerű propaganda. Ha most hirtelen államférfiként, demokrataként elkezdene mondani legalább részben az igazat, esetleg valamiért felelősséget vállalna, azzal csak feleslegesen veszélyeztetné a hatalomban maradását.
Menőmanó
Abból, ahogy a világ reagált az ő elmúlt néhány napjára, mikor a háborús bűnössel, meg a kommunista diktátorral parolázott, az jött le az elmebeteg agyába, hogy rögtön utalnak az unióból?
Remélem Brüsszelben is olvasták a G7 cikkét, vagy lesz aki felhívja a figyelmüket arra, hogy hova kerül a pénzük:
g7.hu/vallalat/20231020/temposan-bovulnek-a-ner-vagyonlerakoi/
pultosjocó
@Philip Marlowe: fülöpke, gyengeelméjű kisegítősulis...az elmúlt 13 évben egy valakit mutass, aki nem a csürhétek tagja, és kapott uniós pénzt...!nettó mocskos tolvajok vagytok...fonják már a...
Peller Anikó
Nemcsak tervezi. Hitelből osztogat már évek óta.
dr. prédikátor
nem szabad ennek a lókupecnek egy centet se adni, mert úgy is csak ellopná!!! a magyarok nem látnának belőle semmit!!!
Nessy
Oktatás, egészségügy, fővárosi beruházások, adósságok?? Vagy ahhoz már most kevés a pénz???
simmering73
@Philip Marlowe: Mit profitáltál belőle eddig te gyengeelméjű? Európa bajnok inflációt, elértéktelenedett forintot, rohadó egészségügyet stb. Ennek örülsz, te szellemileg alultáplált.
simmering73
@Horizont: Ma a hentesemnél vásároltam többek között egy csülköt és még egy kis felvágottat. A hentes visszakérte a csülköt és újra megmérte. Azt mondja: azt hittem rossz árat ütöttem be, de nem. Még ő sem akarta elhinni hogy egy csülök 4000 forintba kerül.
kereső
Még egy semmirevalós "hatóság", csak minél átláthatatlanabb legyen az egész. Semmi más célja nincsen ezen kivül. Néhány maffia tag meg "jól jár".
szegfue
@Philip Marlowe: 15:49 Szerinted az EU-s pénzből épitett: lombkorona sétány lomb nélkül, a csónakázó tó viz nélkül, a felépült, de üresen álló "vágópont" (tanulók oktatására kellett), a kilátó kilátás nélkül (lomb takarja a kilátást a völgyben fekvő településre... pedig ez volt a cél), vagy éppen az "infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására kutatóintézet" helyett B.füreden 16 lakásos társasház épült... ezekből mégis mit kaptunk Te, Mi és én, vagyis a magyar emberek?!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:49 ♣ Tisztelt miniszterelnök úr! Csak azt szeretném megkérdezni...
uploads.disquscdn.com/images/a454c563055980e8d6430e158d201bef9b4f5448689e45437e1bd173f52dba11.jpg?w=800&h=228
Mi nagyjából úgy fogunk itt kinézni Románia, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia meg Horvátország közé ékelve, mint kerekesszékes vombat az Epsomi Derbin.
„Vádold meg az ellenfelet azzal, amire te készülsz!” ( Goebbels)
Béla333
O1G már el is lopta a még meg sem érkezett pénzeket...
csak úgy....
@Philip Marlowe: fogadok,hogy te egy román-pénzért magyarkodó butuska paraszt! :) ugye te csaucseszkut is szeretted...
lampa laz
@kereső: Nekem is ez jutott eszembe az újabb hivatalról. Lehet, h az Eu-t akarja megtéveszteni ezzel, de már nem fog neki sikerülni, már átlátják azok is a gazságait. Tiszta kezü ember nincs ezek között, mert ez mind klónozott tolvaj.
kereső
@lampa laz: Ez is csak egy olyan "bakfitty" hivatal lesz, mint a többi- a pénzt viszont viszi, addig is, amig megjönnek az Eu-s támogatások. Mint a szuperkórház projektcége.
kulabombaafityiszre
A putlerrel való találkozásnál bebizonyosodott,orbán egy mentálisan beteg szerencsétlenség..Ebbe illeszkedik az álom az eus pénzekről,hiszen már a közvelenül az önkormányzatoknak jutatott eus pénzt is elvennék.egy törvénytervezet szerint.
justhpeter
Vagy kap pénzt vagy nem, ennek a kormánynak az EU-ban és a NATO-ban vége van. Esetleg még takarítónak mehgtartják, de az asztalnál mát nemigen veszik figyelembe.
izéke
@Philip Marlowe: 16.59 "Majomkáim! Az előző ciklus eu-s pénzeinek a 94%-át lehívtuk, (ez az egyik legjobb) és több ezer, tízezer pályázatot írtak ki, és készült el! Falvak ezrei szépültek meg, lett az emberek élete jobb! " azokat a csodás dolgokat találja meg Hadházy amit építettek a penzekből? Vagy nem találja,mert sosem készült el vagy átalakult magánházzá a vendégház. Megszépült vidék,lombkoronasétány,csónakázótó stb,, te nem vakmerő vagy,hanem vak, és mellé roppantul szervilis
CsipkeRózsa
Szerintem, a nagy részét már elköltöttük hitelből.
Macskaszem
Nem az uniós pénzben bízik, hanem a kínaiban. Azért nyalt be Szicsinpingnek barnáig.
Igaz már a dédunokánk dédunokája is adósa Kínának, viszont cserébe lemérgezik az egész országot, de fő, hogy a geci család és a horda gyarapodik.
Toller Béla
A nagy zsarolásban bízik, abban, hogy az EI nem tud költésgvetés nélkül maradni !
szegfue
@Philip Marlowe: tegnap 16:59 Te egyszerüen végtelenül stupid vagy, igy még a "majomka" jelzőt sem érdemled meg tőlem... főleg többes számban!
Én felsoroltam 1-2 példát, melyek EU-s pénzekből épültek és gyakorlatilag semmi haszna nincs annak a településnek.
" Falvak ezrei szépültek meg, lett az emberek élete jobb!" kijelentésed meg nevetséges. Először is M.o-n 3155 település van és ha a falvak ezrei szépültek, akkor nyilván nem egyetlen ezerre gondoltál, hanem legalább kétezerre... igy irjál már legalább 1-2 konkrét települést, ahol ez történt...
Nyilván sokkal könnyebb személyeskedned és "nyomatni a mantrát", mint gondolkozva irni pár sort.
Peller Anikó
@szegfue: Tízezreit akarta írni de ahhoz már nem volt pofája, pedig jókora marha.
rakitics41
Az időnkénti osztogatás, pénz szórás Orbán alap tulajdonsága, mert vannak időszakok amikor rá tör ez a betegség és ész nélkül szórja a pénzt, olyanokra amire semmi szüksége nincs, csak a népszerűségének növelése a célja!Szerintem ennek a pénzosztásnak semmi köze nincs az eus pénzek érkezéséhez, mert ezeket a pénzeket a kormány már majdnem egy éve várja, és olyan nagy marhák hogy volt időszak amikor még az pénz érkezésének időpontját is beharangozták!Azt hogy mennyire bízik az eus pénzek érkezésében jól mútitja az is hogy a kínai nagy bankokkal is folytat tárgyalásokat, gondolom nem a Liu testvérek sorsát vitatják meg.
bence
Én meg csak drukkolni tudok ezerrel , hogy végleg felébredjen és kijózanodjon az EU és egy fillért se adjanak orbánnak és kormányának !
Juhász István
Gondolatban ... már elköltötte a pénzt. Valahogy igy : egy nekem, egy Tiborcnak, egy az apámnak, egy Garancsinak, egy a Lölőnek, pardon, neki KETTŐ... stb.
vacsi
Én is gyakran tervezgetem, hogy mi mindent vennék, ha megnyerném a lottó ötöst. De ez nem azt jelenti, hogy bízom benne, hisz nem is lottózom...
Aki Én
@Philip Marlowe: Te valami olyan elkeserítően hülye vagy, hogy arra nincsenek szavak.
Aki Én
@vacsi: ,,gyakran tervezgetem, hogy mi mindent vennék, ha megnyerném a lottó ötöst"

,, nem is lottózom"

Azért most sokmindent megértettem veled kapcsolatban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.