A tárcavezető  szerint az év végéig elhárulnak az akadályok az uniós források megérkezése elől, és akkor 2024-2025 már "emelkedő pályát hoz".

Navracsics Tibor megmondta, mikor érkezhetnek az uniós források
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető úgy látja, év végéig elhárulnak az akadályok az uniós források megérkezése elől, és akkor 2024-2025 már "emelkedő pályát hoz". A Terület- és Településfejlesztési, valamint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program már elindult, előbbinél a pályázatok felét már kiírták, utóbbinál is közelítenek a 40 százalék felé.

Az uniós programok amúgy is utófinanszírozásúak, a forrásokat most a nemzeti költségvetés előlegezi meg, de ha megérkeznének az uniós támogatások, akkor azokat a pénzeket más fejlesztésekre lehetne fordítani

- mondta a Békés vármegyei Orosházán, lakossági fórumon.

A korábbi uniós biztos megjegyezte, Magyarország a 2014-2020-as időszakban az uniós források 94 százalékát tudta lehívni, "ami kimagaslóan magas a többi tagországhoz képest", de a 2021-2027-es ciklusban is első helyen áll a 3 százalékos lekötési szinttel.

A politikus szólt arról, hogy jövőre európai parlamenti választások lesznek. Szavai szerint az unió soha ekkora kihívásokkal nem nézett szembe; jövő nyáron eldől, hogy vissza tud-e térni az alapító atyák elképzeléséhez, amely nem a másik elnyomásán alapult, hanem minden nemzetnek megadja a lehetőséget saját céljai megfogalmazásához.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: "ne legyenek illúzióink", a kampány egyik fő témája Magyarország lesz, és hangzanak majd el "vérlázító hazugságok".

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
" a forrásokat most a nemzeti költségvetés előlegezi meg, "

Tehát előre ellopják a remélt pénzt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
JOUROVÁ: NINCS ALKU! (Európai Bizottság a politikai értékek és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke a von der Leyen bizottságban.) ...Tibi nem csak a mama kedvence. Álmodik a nyomor. Nem megegyezni kell, hanem teljesíteni a feltételeket ezt nem érti ez a Navracsicska...
uploads.disquscdn.com/images/71ce141e69ef02060500233f8bbce817235604eefa5f5c76da0c079e9ca0fa7b.jpg?w=800&h=554
Eladott Ország
Köröm alatt a tüskét ki szokták húzni, nem megvárni amig elgennyesedik, és végül már a körmöt is le kell szedni. Remélem ez a maffia autokrata kormány egy centet nem kap az EU-tól. Te Tibi azért lehet, hogy beszélned kellene az elmebeteg főnököddel mielőtt ilyen kijelentéseket teszel. Ő ugyanis tesz róla, hogy ne olyan gyorsan lehessen megegyezni. Tárgyalgat Putykóval, nyalja a seggét, nem mondhatni, hogy az EU egyik legszeretettebb legnépszerűbb embere. Igazság szerint, tudom mi szívjuk meg, de egy petákot nem adnék az országnak. Ilyen hozzáállással csak egy dolgot lehet elérni, kizáratni az országot az EU ból és a NATO ból is. Megérdemeljük mert hagyjuk ezt félkegyelmű törpediktátort, hogy kormányozzon. Egyszer csak felébred ez a génkezelt’ ország. Miért jó az, ha valaki hülyét csinál magából?! Erasmus-ügyben is nagyon közel állunk. A szakadék széléhez. Meg másban is. Én meg azt szeretném , ha Navracsics Tibor lemondana, és elhúzna a p*csába!
Nyírfa
Úgy kérdezem, hogy még nem olvastam el a kommenteket: már megint jönnek?
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.23

Hát, nemcsak valahogy így, hanem pontosan így. :)
Lepényleső
...ha véget ér a fydes kúra,- mely a nagy többségnek állítólag diktatúra?
Juhász István
Jön a PÉNZ... Már a bekapcsolt mosógépből is ez hallatszik. Már ÉVEK ÓTA. De még MEDDIG ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.