A tárcavezető  szerint az év végéig elhárulnak az akadályok az uniós források megérkezése elől, és akkor 2024-2025 már "emelkedő pályát hoz".

Navracsics Tibor megmondta, mikor érkezhetnek az uniós források
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető úgy látja, év végéig elhárulnak az akadályok az uniós források megérkezése elől, és akkor 2024-2025 már "emelkedő pályát hoz". A Terület- és Településfejlesztési, valamint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program már elindult, előbbinél a pályázatok felét már kiírták, utóbbinál is közelítenek a 40 százalék felé.

Az uniós programok amúgy is utófinanszírozásúak, a forrásokat most a nemzeti költségvetés előlegezi meg, de ha megérkeznének az uniós támogatások, akkor azokat a pénzeket más fejlesztésekre lehetne fordítani

- mondta a Békés vármegyei Orosházán, lakossági fórumon.

A korábbi uniós biztos megjegyezte, Magyarország a 2014-2020-as időszakban az uniós források 94 százalékát tudta lehívni, "ami kimagaslóan magas a többi tagországhoz képest", de a 2021-2027-es ciklusban is első helyen áll a 3 százalékos lekötési szinttel.

A politikus szólt arról, hogy jövőre európai parlamenti választások lesznek. Szavai szerint az unió soha ekkora kihívásokkal nem nézett szembe; jövő nyáron eldől, hogy vissza tud-e térni az alapító atyák elképzeléséhez, amely nem a másik elnyomásán alapult, hanem minden nemzetnek megadja a lehetőséget saját céljai megfogalmazásához.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: "ne legyenek illúzióink", a kampány egyik fő témája Magyarország lesz, és hangzanak majd el "vérlázító hazugságok".

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
" a forrásokat most a nemzeti költségvetés előlegezi meg, "

Tehát előre ellopják a remélt pénzt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
" a forrásokat most a nemzeti költségvetés előlegezi meg, "

Tehát előre ellopják a remélt pénzt...
Aki Én
Ez számolja a saját határidejeit?
Mert én elvesztettem a fonalat.
lusta
@sgl: A lengyelek és mi vagyunk abban a helyzetben, hogy egy huncut fillér sem érkezik a Zuniótól. A lengyel választások után felcsillant a reménye a gyors pénzszerzésnek. Tusk rövidesen megy is Brüsszelbe, többek között a lóváért. Már most közölték, hogy remélik, az új kormányzat megváltoztatja az álláspontját uniós ügyekben, de ameddig a mérföldköveket, a feltételeket nem teljesítik, egy kanyi vasat sem kapnak. Mindezek ismeretében Navracsicska miben reménykedik?
Béla333
Csicska! Marha nagy a csend az Erasmus programról...
Eladott Ország
Biztos a Putyin találkozó miatt akarja odaadni a pénzt az EU. Nagyon bejött nekik meg a NATO-nak is. Navracsics szerint kell a pénz a többi államtitkárnak EU-s pénzből házépítésre, még több lombkorona sétányra, víz nélküli csónakáztótóra, kisvasútra, 40 cm kilátóra és az ég tudja lówellnesse, Balaton kisajátítására, gazdasági (ázsiai) migriknek lakópark építésre, Rühellke turizmusára, Tiborcz kastélyokra, Orbán kacsalábon forgó majorságára, és egyéb felesleges dologra. Remélem, egy centet sem kapnak! "Navracsics Tibor szeretne november végéig mindenben megegyezni az EU-val" Melyik november, a tavalyi? - Majd amikor megelőztük Ausztriát. "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen." Albert Einstein. Ez az orgazmus definíciója. Szeretném, ha mindenestül elhúznátok a 3,14csába keletre, minket meg hagyjatok ott, ahova az ország tartozik: Nyugaton!
lusta
@sgl: Mondok egy példát. Fürjes elvti Egonnál adta az okosat. Szóba került az olimpia is. Mondá, hogy most ideális lenne az olimpiai rendezés előkészítése, de nem volt társadalmi támogatás, ezért nem szálltak be a versenybe. Egon meg nem kérdezte, honnan tudja? Besz@rtak már magától a népszavazás gondolatától is, nem még a társadalmi egyeztetésről. A 2036-osról kitérő választ adott, de látszott, hogy tisztában van vele, hogy a háttérben kőkeményen dolgoznak rajta. A süket ellenzék meg hallgat, mint hal a vízben. Egy adalék, ami az ellenzék érveit erősíti. A lengyel választások előtt a pisiorkik is belengették a 2036-os rendezést. A választások után az ellenzéki koalíció már megválasztott képviselője elmondta, hogy irreális az egész. Személy szerint nagyon szeretné, de semmilyen gazdasági mutató nem enged meg egy olimpiai rendezést. Pedig a lengyel gazdaság jobban áll a miénktől. El ne felejtsem. Ez a képviselő nem akárki, hanem Jagna Marczulajtis. Olimpiai 4 helyezett, de bajnoki eredményeinek irtó hosszú sora van snowboardban.
Eladott Ország
Miközben Navracsics éppen tegnap védte meg az államtitkárát, aki nyert 50 millió visszatérítésmentest egy rekreációs központra, utána meg beköltözött, és reménykedik, hogy senki nem látta az EU-ban. Bele sem merek gondolni, hogy ekkora fizetéssel pesszimista lenne. Nebassz, van európa-ügyi miniszterünk is, mély nyomott hagyott bennem a munkássága. Ennyi melóval és annyi millió havi fizetéssel ki ne lenne optimista? Hát Tibi tudod úgy van ez, hogy te ezt a lemezt rég csapágyasra járattad, úgyhogy az is hülye, aki elhiszi neked amit kérdezel, nemhogy amit mondasz. Én meg szeretnék egy sípolós kisvasutat mikulásra... uploads.disquscdn.com/images/643ef143065c4c5855b7f4481cb824fa5d120758c947d76f7f8e5d0c06e801b2.jpg?w=800&h=449
Eladott Ország
Múltkor elég egyértelműen jelezték N+1 alkalommal, hogy mi kell a manihoz. A megfelelő törvényi háttér kialakítása. Ez meglesz ma éjfélig, az EU megvizsgálja a megfelelőséget és holnap délután már itt lehetnek a pénzek, hogy a NER-nek legyen "Nagy Harácsony". Jól van Tibor! Mikor mond már le végre ez a díszfa@sz? Mari néni és Józsi bácsi Makkoshotykai fidesz (szekta) tagok is közel állnak erasmus ügyben. - Orgazmus lesz az. Navracsicska elvtárs kevés ehhez, geci dönt mindenben. Gcinek nem érdeke a független biróság ügyészség a verseny a versenyszférában. Monopoliumokba gondolkozik mert tehetségtelen versenyre képtelen idiótákkal van körbevéve . Ezt pontosan tudja ezért biztosit mindig óriási előnyt a strómanjainak vejének. És ha a geci mindent teljesített volna is, az összeborulása a KGB-s tartótisztjével így is, úgy is lenullázta volna minden esélyét. Ám úgy, hogy ezek a barmok még mindig azon agyalnak, hogyan lehet átverni az EU-t, ez felejtőssé teszi az egészet.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.tenor.com%2FJjLYubP5w-cAAAAC%2Fr%25C3%25B6h%25C3%25B6g%25C5%2591s.gif&key=QVc9Org1u4h8pAgTZGS0Sw&w=800&h=410
Eladott Ország
JOUROVÁ: NINCS ALKU! (Európai Bizottság a politikai értékek és az átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke a von der Leyen bizottságban.) ...Tibi nem csak a mama kedvence. Álmodik a nyomor. Nem megegyezni kell, hanem teljesíteni a feltételeket ezt nem érti ez a Navracsicska...
uploads.disquscdn.com/images/71ce141e69ef02060500233f8bbce817235604eefa5f5c76da0c079e9ca0fa7b.jpg?w=800&h=554
Eladott Ország
Köröm alatt a tüskét ki szokták húzni, nem megvárni amig elgennyesedik, és végül már a körmöt is le kell szedni. Remélem ez a maffia autokrata kormány egy centet nem kap az EU-tól. Te Tibi azért lehet, hogy beszélned kellene az elmebeteg főnököddel mielőtt ilyen kijelentéseket teszel. Ő ugyanis tesz róla, hogy ne olyan gyorsan lehessen megegyezni. Tárgyalgat Putykóval, nyalja a seggét, nem mondhatni, hogy az EU egyik legszeretettebb legnépszerűbb embere. Igazság szerint, tudom mi szívjuk meg, de egy petákot nem adnék az országnak. Ilyen hozzáállással csak egy dolgot lehet elérni, kizáratni az országot az EU ból és a NATO ból is. Megérdemeljük mert hagyjuk ezt félkegyelmű törpediktátort, hogy kormányozzon. Egyszer csak felébred ez a génkezelt’ ország. Miért jó az, ha valaki hülyét csinál magából?! Erasmus-ügyben is nagyon közel állunk. A szakadék széléhez. Meg másban is. Én meg azt szeretném , ha Navracsics Tibor lemondana, és elhúzna a p*csába!
Nyírfa
Úgy kérdezem, hogy még nem olvastam el a kommenteket: már megint jönnek?
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.23

Hát, nemcsak valahogy így, hanem pontosan így. :)
Lepényleső
...ha véget ér a fydes kúra,- mely a nagy többségnek állítólag diktatúra?
Juhász István
Jön a PÉNZ... Már a bekapcsolt mosógépből is ez hallatszik. Már ÉVEK ÓTA. De még MEDDIG ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.