Súlyos jogsértések történtek a VI. kerületi önkormányzat beruházásainál a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint – hívta fel a figyelmet Kovács Balázs, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Fidesz szerint már 118 milliós kárt okozott Terézvárosnak a kerület vezetése
Fotó: Kovács Balázs, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke sajtótájékoztatót tart a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal épületénél 2023. október 21-én. A politikus elmondta, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint súlyos jogsértések történtek a VI. kerületi önkormányzat beruházásainál. MTI/Lakatos Péter

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a közbeszerzési bírsággal és kötbérrel, valamint az elvesztett európai uniós forrásokkal együtt már 118 millió forintos hátrányt okozott a "dollárbaloldali vezetés" a kerületieknek.

További kár érheti még a terézvárosiakat a folyamatban lévő eljárások kapcsán

- fűzte hozzá.

Kovács Balázs hangsúlyozta, hogy Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármesternek és Terézváros "dollárbaloldali vezetésének" rendkívüli képviselőtestületi ülésen kell tisztáznia, hogy "ki a felelős" a történtekért.

A politikus szerint Soproni Tamáséknak többek közt arra is választ kell adniuk, hogy

milyen módon lesz megtérítve az okozott kár, miért hagyták figyelmen kívül a jogsértésekre való korábbi figyelmeztetéseket, miért mondtak le 35 millió forint jogszerű kötbérről, más esetben is csak a kötbér négy százalékát kérték-e el, illetve hány esetben módosították utólag a közbeszerzési szerződéseket.

Kovács Balázs jelezte: a rendkívüli ülést jövő keddig kellene összehívnia Terézváros polgármesterének, de "erre a meghívó a mai napig nem érkezett meg".

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kezdjük előbb azzal, hogy mennyi kárt okozott az országnak a fidesz 13 év alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Kezdjük előbb azzal, hogy mennyi kárt okozott az országnak a fidesz 13 év alatt.
izéke
Semmi bizonyítható konkrétum,hasraütve bemondott általánosságok de a birkáknak ennyi is elég. Ha azt állítaná ez a díszfasz,hogy a helyi baloldali pm. a felelős az ukrán háborúért,azt is simán beszopnák.
Toller Béla
Az semmi édesapám, ti meg száz meg ezermilliárdokkal tartoztok a fővárosnak, az Oltalomnak, a nyugdíjasoknak, mellesleg az egész világnak ...
kereső
24.hu/belfold/2023/10/20/harom-milliard-forint-vagyonkezelo-alapitvanyok-vezetoi-dijazas-kuratoruim-felugyelobizottsag/

Ők azok, akik miatt a "modellváltó" egyetemek hallgatói, és kutatói nem vehetnek részt az európai felsőoktatási , és kutatói együttműködésben.
gina
Te sötét senki ,ha mi is kiszámolnánk ti a13 év alatt mennyi kárt okoztatok akkor lenne igazán balhé mocskos fidesz fattyú
rakitics41
Olyan ez mint egy óvoda!Azt mondja z egyik fideszes óvodás, hogy "Ti kerületiek 118 millió forint kárt okoztatok nekünk!"Erre a kerületi óvodások meg azt felkelik, hogy "Az semmi ahhoz képest hogy Ti kormánypártiak,Orbán -pártiak meg ennek az ezerszeresét, be be!"
Giovanni Alba
Az önkormányzat képviselő testületében mit végzett a fideszka frakció? Nem volt szavuk a határozatok elfogadásakor?
Tiltakoztak talán, vétóztak, adtak be ellenjavaslatot? Vagy csak most ébredtek rá, hogy mit is csináltak? Vagy csak rizsa az egész, habverés?
Lepényleső
...ami a fydes retorzió nélkül sosem valósulhatott volna meg?
ómió
Miért maradnának le Mutyigeri efftárs mögött!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.