Orbán már alá is írta a megbizatás megszűntetését.

Lemondott az Európa-politikáért felelős helyettes államtitkár

EU-csúcs Brüsszelben. Illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Benyújtotta lemondását az Európa-politikáért felelős helyettes államtitkár, Orbán Viktor miniszterelnök pedig megállapította, hogy Zalai Csaba megbízatása október 31-én megszűnik – írja a Magyar Közlöny nyomán a hvg.hu.

A távozó 50 éves hivatalnokról azt írja a lap, 1999-ben került a Külügyminisztériumba, középvezetői tisztségeket töltött be a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány alatt is. 2015 után EU-főtanácsadó volt a macedón kormánynál Szkopjéban, majd a Miniszterelnöki Kabinetirodában, illetve Kormányirodában dolgozott. A 2022-es kormányalakítás után az Igazságügyi Minisztérium Európa-politikáért felelős helyettes államtitkára lett, majd idén nyártól az újonnan alakult Európai Ügyek Minisztériumában töltötte be ugyanezt a tisztséget.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Atyaég, akkor most majd megy a híd alá?
Vagy már melegítik az új (drágább) székét?
jáger laszló
Gondolom +unta a negatív szerepkört!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Volt itt egy ilyen pihentető állás ? A francba, győzikének való lett volna ! Európáért felelt volna itthon, a kormányban...nem létező parlament mellett...semmi ellenőrzés, kocsi, nagy fizetés, úgyse hallgatja meg sem orbán, sem szijgyáras kakadu, de még a dömötör sem, a hollai nevú tudós manóról már nem is téve említést ...
balos
Nem bírta,hogy a szaron kívül máshoz nem érthetett!
rakitics41
Kérdés:Vajon miért mondott le az államtitkár úr aki az Európa- politikáért felel ?Másik állást talált ahol jobban fizetnek?Ne tán a kollégáival nem jött ki a titkár úr, vagy a kolléganőkkel meg nem engedett viszonyt folytatott és mielőtt erre rájöttek volna maga szüntette meg a munkavégzési kötelezettségét?De az is lehet hogy mi után ennek e kormánynak az Európa-politikája szembe megy állandóan az Európai Unió Európa politikájával megelégelte a dolgot, és miután az vette észre hogy ennek a kormánynak nem Európa politikája van hanem inkább Ázsia politikája, inkább lemondott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.