Az Energiaügyi Minisztérium kapja a pénzt. Legutóbb két hete történt ilyen kiutalás.

Váratlanul leemeltek 202 milliárdot a rezsivédelmi alapból

Kép: Energiaügyi Minisztérium / Facebook

Újabb 202 milliárd forintot vesznek ki a költségvetés „Lakossági rezsivédelem” rovatából a csütörtök este megjelent kormányhatározat szerint – írja a hvg.hu. Ez az idei költségvetési törvény hatályos változata szerint 1458 milliárd forintot tartalmaz.

Az összeget ismét az Energiaügyi Minisztérium kapja.

Legutóbb két hete történt ilyen kiutalás – emlékeztet a lap –, akkor a távhőszolgáltatók költségeinek kompenzálására. Most azt írják, a pénz „a rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadás”.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Mi az? Elfogyott a lovári lóvé hatvanpusztára?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Kik emeltek le váratlanul 202 milliárd forintot a rezsivédelmi alapból.Na kik?Nem lehtet más mint a kormány!Ha tisztességes lenne az újságírás akkor ezzel a címmel jelent volna meg a hír:"Váratlanul a kormány leemelt 202 milliárd forintot...De nem tisztességesek az újságírók, mert nem merik megírni hogy a kormány intézkedései révén csökkent a rezsi védelemre elkülönített alap, vagy azért mert ennyi pénz is elég erre a célra, vagy azért mert kevés a pénzünk és valahonnan elé kellett venni valami fontosabb célra.De mi lehet fontosabb a rezsivédelemnél akkor amikor a kormány állandóan azzal tömi az emberek fejét, hogy megvédik a rezsivédelmet.Hát csak így sikerül, hogy foltozgatunk mint a szegény asszony a gyerekei ruháját.
kereső
Már amikor megképezték ezt a "rezsivédelmi alapot" akkor lehetett tudni, hogy ez sem más-mint a maffia éhes szájainak betömésére szolgáűló pénzeszköz elkülönités. Ezt csinálták 2020-ban a pandémi idején is. Ott is volt két alap: a gazdaságvédelmi alap, és a pandémia elleni védekezési alap. Ezekből lehetett "átcsoportositani" az egyházaknak, a turisztikának, erdélybe, és a vajdaságba. Most miért lenne másképp- csak igy kevesebbet kell magyarázkodni/ rezsivédelmi alap. Röhej...
Dr. Proktor
@pultosjocó: A repcsi már uncsi, a yacht a menő! ( Ha rövid a cerkád - told meg egy yacht-tal...)
Toller Béla
Lássuk be, ennél nagyobb, biztosabb business nem létezik ma Európában, de talán a világon sem. Hogy fogják ezek ezt mind leülni ?
ómió
És hogy píszí továbbhazudnotok, efftársak!?
Lepényleső
Nem jön az EU pénz,hát megszerzik tőlünk,nekik a megszokott dőzsölés a jóban nem apadhat,
akkor sem ha mi beledöglünk? E lehetőséget vajon miért nem veszik el tőlünk,
vagy adjuk át mi önként,- mint lassan minden pénzünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.