Amikor a héten Kínában járt a magyar miniszterelnök, tárgyalt a BYD elnökével is. Friss értesülések szerint az autógyártó Magyarországon építhet gyárat.

Erről tárgyalt Orbán? – Magyarországon építhet gyárat a legnagyobb kínai elektromos autógyártó

Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Csuan-fu, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnöke a BYD autógyárban, a dél-kínai Sencsenben. Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az akkugyárak után egy kínai autógyár is magyarországra költözhet

– értesült hazai külgazdasági forrásokból a G7. Nem is akármilyen gyárról lenne szó: a lap arra következtet, hogy a világ legnagyobb elektromos autógyártója, a BYD hozhat új üzemet az országba.

A BYD több európai országban is nézelődik, Magyarország is ott van a jelöltek között. Ráadásul Magyarországon már több üzemük működik:

Komáromban kisebb e-buszgyáruk van, Fóton most építenek akkumulátor-összeszerelő üzemet, Pátyon pedig Huawei telefonokat gyárt az egyik leányuk.

A BYD tavaly 1,86 millió akkumulátoros autót adott el. Elektromos autóik magyarországi megjelenését épp a héten jelentették be a G7 szerint. A lap emellett emlékeztet arra is:

Amikor Orbán Viktor a héten Kínában járt, hogy részt vegyen az Övezet és Út Fórum csúcstalálkozón, megnézte a senzeni BYD-gyárat és tárgyalt az alapító-elnökkel.

Forrás: G7.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: baxod,neked a szaros nyelveden a buta fejeden és a tökkelütött álmaidon kívül semmid nincs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nagy valószínűséggel ebből már nem lesz semmi.
namihami
@Philip Marlowe: 14.17: Ez az a technológia, amellyel 10 év múlva már nem lehet majd nyugati országban eladni a legyártott autókat! A kínai akkumulátorok már ma(!?) elmaradott konstrukciót képeznek! A hazánkba zsúfolt akkugyárak és most hozzá az autó is 10 év múlva az akkori idők Ladája, Daciája és társai lesznek!
Mindezek mellett ittmarad már a használt akku feldolgozásának kötelezettsége mellett az eladhatatlan autók tömege is! Mert a kínai áru bizony ""kici, óccó"", de sok! A hazai és környező piac azt a mennyiséget nem fogja átvenni, keleti piacnak nem kell, a nyugatnak pedig ott lesz a modernebb!
Mit fogunk akkor csinálni? Raktárra dolgozunk? (lásd orosz testvérek Ladái) A végén pedig a sárgák bezárják a gyárat és ott állunk egy tönkretett területen álló, semmit nem gyártó üres üzemmel!
Ugyanabba a hibába esünk ezzel az autótechnológiával, mint az orosz irányba való teljes energiahordozó elkötelezettséggel! (mert az, amiket bejelentenek, hogy majd/!!!/ innen-onnan, az bizony lepkefing a teljesen mennyiséghez képest)
telegdilaci
@csak úgy..És kik fognak ott dolgozni amikor már van 4-Autógyár az Országban,vagy ezt is Távolkeleti vendég munkásoknak hozzák ide? valószínű hogy mire ez a Kínai Autógyár felépül Magyarországon addigra a Kínai akku már elavult lesz,mehetnek az akkuk a kukába,nem régen láttam egy Svédországi akkugyárból egy riportot ahol akkora modern akkukat gyártanak mint egy magnó kazetta,a Gyárnak saját környezet kimélő áramtermelője van Szélerő művek formájában,művek formájában amik megoldják a gyárnak teljes egészében az áram igényét!
ómió
Ez az! Hadd jöjjön a gazdaságfejlesztés!
namihami
@Maccska: 10.33: Mert olvasom (nem magyarul) az erről is megjelenő cikkeket és újdonságokat! És azok igenis túlhaladták ezt a technológiát! A kínai pedig nem újat, hanem sokat gyárt! A sok és kifutott pedig egyre nehezebben lesz eladható!
Az akkuipar (ha nem is sorozatgyártásban), de már ma is túlfejlesztette a kínai technológiát! Azok az akkuk mind kapacitásban (távolság), mind töltésszámban és időben, a szükséges anyagokban és főleg árban már most is előbb vannak! Ez bizony tény!
Hiába gyárt Kína sokat, ha a többi jobb, modernebb és főleg környezetkímélőbb!
A kínai akkumulátortechnológia---tévedés elkerülése végett---már ma sem vezető a szakmában!
@Őrnagy: 21.31: Ennek a ""húgyagyú gyagyásnak"" pedig majd (talán) akkor, ha csiszolni fog/tud a stílusán! Ostoba tűrhő bugris, akinek komoly műveltségi hendikeppel kell élnie!
csak úgy....
érdekes : Szijjártó szerint csak híresztelés, hogy Magyarországra jön a legnagyobb kínai elektromosautó-gyártó
444.hu/2023/11/06/szijjarto-szerint-csak-hireszteles-hogy-magyarorszagra-jon-a-legnagyobb-kinai-elektromosauto-gyarto

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.