Ugyan a kisgazdák ebben az évezredben még nem mutattak fel értékelhető politikai teljesítményt, a Jobbik együttműködésre lépett velük. Országjárásra indul a két párt.

Feltámadt a Kisgazdapárt? – Velük venné be a vidéket a Jobbik

Kép: Jobbik-Konzervatíok / Facebook

Együttműködésre lépett a Jobbik-Konzervatívok és a Független Kisgazdapárt (FKgP) – tájékoztat az MTI. Az erről szóló dokumentumot pénteken Budapesten írta alá a két pártelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az eseményen arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak pusztulást és elszegényedést hozott a vidék számára, holott „élhető vidék nélkül nincsen normális Magyarország”. Kijelentette:

Mindkét párt elképzelése az, hogy nem a külföldi multik földfelvásárlása, hanem a magyar föld kincseit hasznosító kisvállalkozások boldogulása a jövő záloga.

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta: a megállapodás mérföldköve a párt fejlődésének. Állította, hogy a falvakban és mezővárosokban jelen vannak, megjegyezve, hogy szerinte ez az ellenzéki pártok közül csak a Jobbikról mondható még el.

Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője elmondta: a két párt közös országjárást szervez, majd az ennek során feltárt problémákra megoldást kínáló közös programot dolgoznak ki.

Atyánszky György, az FKgP alelnöke azt idézte fel: nem előzmény nélküli ez a megállapodás, hiszen már 2018-ban visszaléptették valamennyi jelöltjüket a Jobbik színeiben indulók javára.

Az 1930-ban alapított, majd többször újraalapított FkGP ebben az évezredben még nem mutatott fel értékelhető politikai teljesítményt. A 2014-es országgyűlési választáson például már annyi szavazatot sem szereztek, mint ahány ajánlást. A Jobbik hasonló tempóban hanyatlik, mint annak idején a kisgazdák: ugyan még van országgyűlési képviselőjük, de a friss felmérések alapján egyátalán nem biztos, hogy a következő választáson is bejutnak a Parlamentbe.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nagyot akar a szarka,de nem bírja a farka...persze nagyokat álmodni szabad,,,,
csak ennyi
barátilag
J.L.
SÍva
A Jobbik mint olyan meghalt amikor szembe mentek a saját kijelentéseikkel. Kár erőlködni!
jesz
a Kisgazda név sokaknak még emlékezetes...Torgyán főügyész úr nagyot alakított a párjta élén...(nomeg a kedves neje vasárnapi húslevese, amit Horn Gyulával "ebédeltek meg)...
Aztán hétfőn?...Horn monnyon le!

Talán nyerő párosítás...főleg Jakab nélkül
Eladott Ország
Újabb futóbolondok a láthatáron, de majd Donát Annácska segít. Sietni kell, mert minden plusz párt javítja a fidesz esélyeit. Jól hangzik a felszámolásbeli együttműködés. Szegény félnótás Torgyán Józsi bácsi, ő is csak addig volt bátor ketrecharcos, amíg bele nem ült a kormányba, ahonnan rövidesen és csúfosan kétlábbal rúgta ki Viktorkája. Talán, ha túlbuzgó szereplési vágyát ellenzékben hasznosítja, többet érhetett volna el. Mert utána már csak a botrányokról lehetett hallani. Vannak páran ilyen "univerzálzsenik - akik értenek a chilei cseresznyéhez, ezen keresztül a komplett mezőgazdasághoz, a focihoz, az ügyvédkedéshez, közben jókat lehet mosolyogni rajtuk, mert közben tudjuk, hogy mekkora kóklerek mindenhez. Beérett Józsi bácsi közpénzen elkövetett nyaralása, pedig nem hittünk neki. Buenosz nocsesz ( Jó éjszakát).
simmering73
És? A kdnp nevezetű körösztényszájú gittegylet sem mutatott fel értékelhető politikai teljesítményt mégis 13 éve ott vannak a fidesz farvizén..
NKF
Ennyi marha van ebben az országban? Igaz jó pénzért mindent!
namihami
Jobbik+Kisgazdák!?!?!
""Két összeillő ember...""
ómió
Milyen "Kisgazda" az, aki a Böszme ágyában hentergőkkel "szövetkezne"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.