Fürjes Balázs, aki korábban a budapesti fejlesztések kormánybiztosa, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese volt.

Fürjes Balázs szerint az Orbán-kormány tette a legtöbbet Budapestért
Kép: Pixabay

A lap megkérdezte az egykori politikustól, hogy mi véleménye arról, hogy az országgyűlési választások óta szinte valamennyi fővárosi beruházást leállított a kormány.

Tartalmilag egyet tudok érteni ezekkel, hiszen egészen más politikai és gazdasági helyzetben indultak el a beruházások, amelyek megvalósítását a kormány most átmenetileg felfüggesztette, elhalasztotta. A hogyant illetően van, amit másképp csináltam volna, de nem én ülök ott

– mondta Fürjes, aki nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy „a kormány Budapest tönkretételén fáradozik”. Mint mondta, „a rendszerváltoztatás óta nem volt olyan kabinet, amely többet tett volna fővárosért, mint az Orbán-kormány”.

Lázár János indulatos szavakkal sztornózta a fővárosi projekteket, többi között a Fürjes szerelemprojektjét. A kiszivárgott dokumentumokban nagybetűs „SOHA! NEM!” felirattal nyugtázták a Városmajor megújításának elkaszálását.

Amikor az ominózus Lázár-lista nyilvánosságra került, elmondtam: egyetlen miniszter írói munkásságát sem kommentálom

– mondta ezzel kapcsolatban Fürjes.

Az egykori politikus a NOB-tagja, ám azért nem jár tiszteletdíj. Titoktartási kötelezettségre hivatkozva mégsem beszélt arról, hogy miből él. – Több lábon állok, projektalapon vállalok tanácsadást. Magánemberként szerződők magáncégekkel – mondta, megjegyezve, hogy közpénz ezeknek a projekteknek „a közelében sincs”.

Forrás: Népszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Maccska: akkor sorod,hogy mik azok a hatalas fejlesztések amiket a kormány finanszírozott gyakran a lakosok tiltakozása ellenere is,kiemelt szarsággá nyilvánítva,hogy esély se legyen megakadályozni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
@rakitics41: Macska!Javaslom a cikk utolsó részének az elolvasását, ahol Fürjes elmondja, hogy a budapesti beruházások pénzügyi megvalósítását , a kormány általi megvonását, mert ugye Lázár még a kormány tagja, nem mindenben támogatta, voltak kifogásai mint olyan embernek aki a kormányban Budapest fejlesztéséért volt felelős,és voltak megoldási javaslatai is, de azokat Lézer Jani valamiért nem vette figyelembe.Úgy hogy nem csak én kifogásoltam a megszorító intézkedéseket amit ez a kormány Budapest" érdekében" tett, hanem a kormánynak is voltak emberei akik ezt nem helyeselték.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:53
öÖrülök,hogy maccska elvtársnak a párt utasításait végrehajtva,simán ledarálja,a viktor alat minden nagyon jó,minden nagyon szép,és mindennel megvan elégedve Így tovább maccska elvtárs,a pártfegyelmet betartva előre az orosz-kínai úton.
Menőmanó
@Maccska: Sokkal több a kiadása is mint a legtöbb városnak. Viszont kapott többszáz milliárdos elvonást
Szolidaritási adó: mínusz 131 milliárd
Gépjármű adó kb mínusz 100 milliárd
Iparűzési adó átalakításával mínusz 81 milliárd
A koronavírus alatt, (teszteltek, védőeszközöket vásároltak a kormány helyett)
Ellátták a menekülteket, főleg ukrajnaiakat, a kormány csak hetekkel később, és minimális támogatást adott ehhez
Aztán jöttek a horror energiaárak
Szóval ne hazudozzál itt, hogy több pénze van mint Tarlósnak, mert Tarlósnak is szűken mérték, de Gerinek meg kibaszott szűken.
kakukkmadár
@Maccska: szerintem meg téged tényleg macskatáppal etetnek a főnökeid, ha ennyire sötét vagy! De az sem komplett, aki nekiáll veled vitatkozni gráci fogyatékos nyomorék!
telegdilaci
@sgl:Szerintem Hazudik ennek a korrupt,kormánynak köszönhető hogy minden eszközzel próbálják el lehetetleníteni a Főváros vezetését, úgyhogy nem kell az ócska hazugság az agymosó propaganda,nem mindenki Idióta az Országban hogy minden hazugságot le lehet nyomni a torkán! Ennél a kormánynál gyalázatosabb korruptabb kormányzáshoz nem értő a saját hibáit másokra hárító kormánya még nem volt,ennek az Országnak,aki kormányzás helyett Gyűlöletet szít,ketté szakitotta az Országot!
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 14:42
Vajon kivel játszott a fidesz a felcsúttal,vagy az alcsúttal,Esetleg az összes alattcsúttal?
Mennyivel nyert a fidesz?
az idegenlégiós keresztényvédő azbej tristán játszott.
Sajnos nem láttam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.