Fürjes Balázs, aki korábban a budapesti fejlesztések kormánybiztosa, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese volt.

Fürjes Balázs szerint az Orbán-kormány tette a legtöbbet Budapestért
Kép: Pixabay

A lap megkérdezte az egykori politikustól, hogy mi véleménye arról, hogy az országgyűlési választások óta szinte valamennyi fővárosi beruházást leállított a kormány.

Tartalmilag egyet tudok érteni ezekkel, hiszen egészen más politikai és gazdasági helyzetben indultak el a beruházások, amelyek megvalósítását a kormány most átmenetileg felfüggesztette, elhalasztotta. A hogyant illetően van, amit másképp csináltam volna, de nem én ülök ott

– mondta Fürjes, aki nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy „a kormány Budapest tönkretételén fáradozik”. Mint mondta, „a rendszerváltoztatás óta nem volt olyan kabinet, amely többet tett volna fővárosért, mint az Orbán-kormány”.

Lázár János indulatos szavakkal sztornózta a fővárosi projekteket, többi között a Fürjes szerelemprojektjét. A kiszivárgott dokumentumokban nagybetűs „SOHA! NEM!” felirattal nyugtázták a Városmajor megújításának elkaszálását.

Amikor az ominózus Lázár-lista nyilvánosságra került, elmondtam: egyetlen miniszter írói munkásságát sem kommentálom

– mondta ezzel kapcsolatban Fürjes.

Az egykori politikus a NOB-tagja, ám azért nem jár tiszteletdíj. Titoktartási kötelezettségre hivatkozva mégsem beszélt arról, hogy miből él. – Több lábon állok, projektalapon vállalok tanácsadást. Magánemberként szerződők magáncégekkel – mondta, megjegyezve, hogy közpénz ezeknek a projekteknek „a közelében sincs”.

Forrás: Népszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Maccska: akkor sorod,hogy mik azok a hatalas fejlesztések amiket a kormány finanszírozott gyakran a lakosok tiltakozása ellenere is,kiemelt szarsággá nyilvánítva,hogy esély se legyen megakadályozni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@Maccska: akkor sorod,hogy mik azok a hatalas fejlesztések amiket a kormány finanszírozott gyakran a lakosok tiltakozása ellenere is,kiemelt szarsággá nyilvánítva,hogy esély se legyen megakadályozni?
jáger laszló
Fürjes úr most füllentett ugye!!??
Nem is kérdetem,hanem határozottam kijelentem!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Stadion van már bőven Budapesten. Tiborc is bevásárolt olcsón jó pár értékes ingatlant! Milliárdok elvonása után, még azt sem fizeti ki a kormány, amit szentül megígért Lázár minden értelmes beruházást leállított, kivéve, amit a kormány a fővárosiak akarat ellen kiemelt.!
rakitics41
Balázs !Eddig elég tisztességesen nyilatkoztál, de most ezzel a nyilatkozatoddal "jól helyre tetted megad! A mondatodat félbe hagytad, mert valójában az a kormány tett a legtöbbet a főváros kirabláséért, tönkretételéért,lenullázásáért s ezt nem tudja letagadni a fővárosiak előtt, aminek meg is van a következménye!Ez az egyik bajotok az, hogy a fővárosban a fideszesek nagyon rossz eredményt értek el a választásokon. A másik nagyobb baj, hogy elvesztettétek a szavahihetőségeteket, mert hiába köttök megállapodásokat a főváros helyzetének javítása érdekében, azokat sorra megszegitek, az ellenkezőjét hajtjátok végre annak amiben közös álláspontra jutottatok az ellenzékkel, és ti nem engeditek a fővárosi önkormányzatot, de a többit sem, kormányozni, ti csak a centralizációra törekedtek, mert minden önkormányzattól hatás és jogköröket vontok el és egy kézbe ,a kormány hatáskörébe teszitek, ahol azután minden rosszabbul és lassabban működik mint azelőtt.Egy a lényeg nálatok, hogy ti irányítsatok, mert azt hiszitek hogy nálatok a bölcsek köve, közbe meg gyakorlatlan fél tudással és műveltséggel rendelkező titánokkal veszitek körül magatokat, akikkel Ti tán tudtok kezdeni valamit, de ez sajnos nem látszik.!Az eredmény az EU-ban utolsó előtti hely a szegénységben, és a a munkabérekben, de első hely az inflációban, több negyed éves recesszió a gazdaságban.Európa templomainak az egerei lettünk!Miért nem kezdeményeztek egy televíziós nyílt vitát arról hogy ki mit tett tönkre ebben az országban, és hogy miért mindig másra mutogattok és hátra amikor a sikertelenséget magyarázzátok ,amikor már három választási cikluson keresztül keresztül kétharmaddal, több éve pedig egyedül Európában a háborús vészhelyzettere hivatkozással Orbán autoriter módon egyedül dönt, egyedül kormányozza az országot!Ma már annak ellenére, hogy az általatok megszavazott Alaptörvényetekben is benne van, hogy a hatalom a nép uralmából ered, itt a népnek arra sincs joga hogy meghatározz azt, hogy milyen természeti...
rakitics41
Semmi gond nincs ezzel, mert a tények azok magukért beszélnek, csak Fürjes Balázs szemüvegének hibájára hívtam fel a figyelmet, mert azzal nem jól látja hogy ki tett többet Budapestért.
rakitics41
@Maccska: Talán azt is számításba kellene venni,i hogy sem a jogszabályi környezet sem a gazdasági nem azonos Tarlós István által vezetett időszakkal.Pontosan azt kifogásoltam, hogy az önkormányzatokról szól törvény megváltoztatásával, jog és hatáskörök elvonása miatt, szűkült a tevékenységi körük ezeknek a szervezeteknek , és így a felelősségük sem azonos a korábbiéval, és az anyagi helyzetük is a sok elvonás miatt, a közszolgáltatási díjak befagyasztása miatt is tarthatatlanná váltak.Ma már az kormány arra is képes, hogy ha egy önkormányzat az általa kezdeményezett beruházáshoz eus pénzt vagy költségvetési támogatást vesz igénybe 50%-ban akkor az állami beruházásnak minősül, és ahhoz már az önkormányzatnak semmi köze nem lehet..Ezzel el is vágták a főváros és nagyobb városok azon lehetőségét, hogy az EU közvetlenül támogassa ezeket a beruházásokat .Az hogy romhalmaz ,az azért egy erős túlzás, mert akkor a kormány és szervei nem rendeznének Budapesten Atlétikai Világbajnokságot és más világ rendezvényeket, mert a romhalmazt még sem lehet úgy mutogatni, hogy az egy rendezett , kacsalábon forgó nagy város!
rakitics41
@rakitics41: Macska!Javaslom a cikk utolsó részének az elolvasását, ahol Fürjes elmondja, hogy a budapesti beruházások pénzügyi megvalósítását , a kormány általi megvonását, mert ugye Lázár még a kormány tagja, nem mindenben támogatta, voltak kifogásai mint olyan embernek aki a kormányban Budapest fejlesztéséért volt felelős,és voltak megoldási javaslatai is, de azokat Lézer Jani valamiért nem vette figyelembe.Úgy hogy nem csak én kifogásoltam a megszorító intézkedéseket amit ez a kormány Budapest" érdekében" tett, hanem a kormánynak is voltak emberei akik ezt nem helyeselték.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:53
öÖrülök,hogy maccska elvtársnak a párt utasításait végrehajtva,simán ledarálja,a viktor alat minden nagyon jó,minden nagyon szép,és mindennel megvan elégedve Így tovább maccska elvtárs,a pártfegyelmet betartva előre az orosz-kínai úton.
Menőmanó
@Maccska: Sokkal több a kiadása is mint a legtöbb városnak. Viszont kapott többszáz milliárdos elvonást
Szolidaritási adó: mínusz 131 milliárd
Gépjármű adó kb mínusz 100 milliárd
Iparűzési adó átalakításával mínusz 81 milliárd
A koronavírus alatt, (teszteltek, védőeszközöket vásároltak a kormány helyett)
Ellátták a menekülteket, főleg ukrajnaiakat, a kormány csak hetekkel később, és minimális támogatást adott ehhez
Aztán jöttek a horror energiaárak
Szóval ne hazudozzál itt, hogy több pénze van mint Tarlósnak, mert Tarlósnak is szűken mérték, de Gerinek meg kibaszott szűken.
kakukkmadár
@Maccska: szerintem meg téged tényleg macskatáppal etetnek a főnökeid, ha ennyire sötét vagy! De az sem komplett, aki nekiáll veled vitatkozni gráci fogyatékos nyomorék!
telegdilaci
@sgl:Szerintem Hazudik ennek a korrupt,kormánynak köszönhető hogy minden eszközzel próbálják el lehetetleníteni a Főváros vezetését, úgyhogy nem kell az ócska hazugság az agymosó propaganda,nem mindenki Idióta az Országban hogy minden hazugságot le lehet nyomni a torkán! Ennél a kormánynál gyalázatosabb korruptabb kormányzáshoz nem értő a saját hibáit másokra hárító kormánya még nem volt,ennek az Országnak,aki kormányzás helyett Gyűlöletet szít,ketté szakitotta az Országot!
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 14:42
Vajon kivel játszott a fidesz a felcsúttal,vagy az alcsúttal,Esetleg az összes alattcsúttal?
Mennyivel nyert a fidesz?
az idegenlégiós keresztényvédő azbej tristán játszott.
Sajnos nem láttam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.