„Szégyellem magam a gyerekgyógyász társadalom helyett is” – nyilatkozta az Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.

Szégyenletes, orvosi etikával ellentétes gyakorlatra derült fény a magyar gyerekgyógyászatban MTI/Balogh Zoltán

Az Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke az RTL Híradónak nyilatkozva arról beszélt, hogy általános jelenségnek számít, hogy az intézmények nem engedik haza a gyerekeket, akkor sem, ha már jól vannak.

Szerinte ez sérti az orvosi etikát és a gyerekeknek se jó.

Szijjártó László azt is elmondta, hogy ez egy régi probléma, de konkrét okuk van arra, hogy így cselekedjenek:

azért tartják bent a szükségesnél tovább a gyerekeket a kórházak, mert így több pénzt kapnak az ellátásért.

„Ha indokolatlanul egy gyermeket, beteget tovább tartanak kórházban az az orvosi etika megsértése és a gyermeknek egyfajta bántalmazása, én borzasztóan szomorú vagyok és szégyellem magam a gyerekgyógyász társadalom helyett is” – fogalmazott Szijjártó.

A Magyar Kórházszövetség elnöke is elismeri, hogy valós problémáról van szó. Velkey György ugyanakkor hozzátette: ha az intézmények a lehető legrövidebb idő alatt látják el a gyerekeket, sok pénzt veszítenek.

Velkey szerint megoldást jelentene, ha ápolási napok helyett magát az ellátást kellene finanszírozni. Úgy tudja, az erről szóló jogszabálymódosítás már folyamatban van. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfón hiába kérdeztük a finanszírozás átalakításáról. De Gulyás Gergely elfogadhatatlannak tarja a gyakorlatot, sőt ő kizártnak tartja, hogy ilyen megtörténhet Magyarországon.

Forrás: rtl.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...és ugye sejtjük, hogy hány gyerek örül, ha nem küldik haza...mert a kórház maga az álom, a békesség...de otthon?...az csak szenvedés
justhpeter
@sgl: @jesz: A harmadik baj, hogy mind a kettő igaz.
Nessy
Talán szégyellje magát egy kicsit a törvényalkotó, hogy olyan gyalázatos a betegellátás finanszírozása, amilyen, A-tól Z-ig. Sok esetben van éves infláció követés, ott nincs ! Igaz, az állami egészségügy nem Lőrinc barát, vagy valamelyik kegyenc érdekeltsége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.