A bejelentés szerint „jobboldali, a romák érdekeinek érvényesítésére képes” Országos Roma Önkormányzat létrehozására van szükség.

Farkas Flórián szerint migránsok fenyegetik a cigányságot, ezért a választáson is elindul

2014-ben még közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Farkas Flórián, aki az ORÖ akkori elnöke volt. Kép: Miniszterelnökség / miniszterelnok.hu

A Lungo Drom üdvözli a kormánypárti képviselők által kezdeményezett, a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásáról szóló országgyűlési politikai nyilatkozat elfogadását

– idézi a Népszava a Lungo Drom közleményét, amely felmondta a kormányzati propagandát: a migráció milyen „fenyegetést jelent a társadalomra és azon belül is különösen a cigányságra”. Majd a migráció apropóján hangsúlyozta, hogy „jobboldali, a romák érdekeinek érvényesítésére képes” Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) létrehozására van szükség 2024-ben. Farkas Flórián szervezete végezetül közölte: ennek szellemében készül az önkormányzati választásokkal együtt  tartott nemzetiségi önkormányzati választásra. A lap szerint a sorok egy fontos fordulatot jeleznek a szervezet életében:

A közlemény a Fidesz iránti hűségnyilatkozatként is értékelhető.

Egy ideje meglehetősen hűvös a viszony a Lungo Drom és a kormánypárt között – idézi fel a Népszava. Farkas Flórián – aki miniszterelnöki biztos is volt – a 2022-es választás után kikerült a parlamentből, helyét Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos vette át, aki az ORÖ elnöke is. A Lungo Drom belső gondjait mutatja, hogy néhányan – közöttük ORÖ-s képviselők – tavaly a szervezet feloszlatását kezdeményezték. A lap úgy tudja, az is felvetődött, hogy a Lungo Drom egyáltalán elinduljon-e a nemzetiségi választáson. A mostani közlemény alapján úgy tűnik: a kérdés eldőlt.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A migránsok elveszik a cigányok munkáját... lefordíthatatlan szóösszetétel
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Látom, te csak a bolsi elmebetegek agyhiányos efftársi elmeosztályán vagy közismert, a bolsi agyhalottjaid közepett! Már a magadéit se ismered fel!?
Clavigo
@ómió: Te miről vartyogsz,,,kretén ?
simmering73
@durbincs: Érintett vagy te is, bocskoros bérköcsög cigány?
ómió
@Clavigo: Nulla az értelmi szinted, gyagyás!? Megérteni valód már soha nincs semmi!? Ennyi az "érdeklődnivalód"!?
@Horizont: Még mindig nem jutottál, bolsiék fajkreténje, a kussolásod megértéséig!? Az agyad meg egyre kevesebb!?
Clavigo
@ómió: te agyatlan muszkaszopó biiiiirka... Olyan hülye vagy,,anyád se szeret.. ( Csúzlival küldte beléd az anyatejet,,anno )..
ómió
@Clavigo: Bolsiék elmebeteg szarkupacaként a böszmeánuszban tartózkodásod közben egyre kreténebb vagy!? "Efftársias eredményt" érhettél el, mint az idiotizmus efftársi csúcspontja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.