Néhány napja török harcjárművek szerzéséről írt alá nyilatkozatot a honvédelmi miniszter, most a hozzá tartozó lőszer gyártásáról.

Szalay-Bobrovniczky bejelentette: újabb fegyvergyárral kötött megállapodást a kormány

Szalay-Bobrovniczky Kristóf aláír. Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarországi lőszergyártásról írt alá szándéknyilatkozatot az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt., valamint az olasz Beretta vállalatcsoport képviseletében a tulajdonos, Pietro Gussalli Beretta, a honvédelmi miniszter ellenjegyzésével – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön. Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztert idézve azt írták, két új – a Magyar Honvédség számára fontos – lőszerfajtát is Magyarországon gyártanak majd:

A 7.62 milliméteres és a 12.7 milliméteres lőszer többek között a már jól ismert Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez szükséges. [...] Mindkét eszközünk gyártása Magyarországra került, nemsokára pedig már a muníció is itthon készül.

A miniszter szerint „a jelenlegi biztonsági helyzetben” mindkét lőszertípusra kiemelten nagy igény mutatkozik – hosszútávon exportgyártásra is berendezkedhet az üzem.

Szalay-Bobrovniczky mindössze néhány napja írt alá egy egyetértési nyilatkozatot arról, hogy a Nurol Makina török hadiipari vállalat Gidrán páncélozott harcjárműveket gyártson a magyar honvédségnek – a fenti kép is ekkor készült.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
makón nincs már hagyma,szegeden paprika de löszer lesz szarásig...,rossz belegondolni,hogy mi lenne magyarországon ha a fideszék nem lennének annyira békepártiak! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Sikeres volt az ""alaptörvényes"" megtárgyalása!
Qqberci
@csak úgy...: Sajtóhiba: nem lőszer lesz, hanem lószar...
Sztyepospista
1973 őszén vonultam be sorkat. szolgálatra. Az akkori felszereltségünkhöz tartozott az AMD tip. / kihajtható válltámlás / gépkarbély. A lőszer hozzá 7.62-es volt. Hol gyártották, ki, és mennyit azt nem tudtuk, de a Varsói Szerződés valamely tagállamában, az biztos. Nem maradt belőle ?
ómió
Márpedig a munkahelymennyiség, az sosem volt az "efftársi volumen"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.