Eddig az otthonfelújítási program, most a drága rezsi motiválhatja a lakásfelújítókat.

Nem a kifutott támogatáson múlt: A lakások negyedét is felújíthatják jövőre

Illusztráció: Pixabay.com

A lakóingatlanukra következő egy évben nagyobb összeget költeni kívánó háztartások száma 2022 közepén érte el a csúcsot – idézi a Gazdaságkutató Intézet Zrt. (GKI) felmérését a Népszava. A GKI negyedévente, ezer fős reprezentatív minta felhasználásával kérdez rá lakásvásárlási, lakásfelújításai és lakás-korszerűsítési tervekre. Legutóbb most októberben végeztek felmérést, ebből az derült ki:

Az összes háztartás 4,3 százaléka biztosan, 20,5 százalék pedig valószínűleg nagyobb összeget költ lakásfelújításra a következő egy évben. A csúcson, 2022 második negyedévében 8,9 százalék volt a biztosan felújítók aránya, 29,8 százalék pedig valószínűnek tartotta ezt.

Az otthonfelújítási program 2022 végéig jelentős összegekkel támogatta a gyereket nevelő családok lakásfelújítását és azok korszerűsítését. A visszaesés mögött a minden valószínűség szerint a program kifutása áll. Annak, hogy a program előtti évekhez képest még így is sokan tervezik felújítani a lakásukat, valószínűleg az az oka, hogy elszálltak a rezsiárak: a korszerűtlenebb és kevésbé energia-hatékony ingatlanokat drágább fűteni.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„És a Kárpáthyék lánya egy dalt dúdolt magába”, mikor egy nap a ház rádőlt a cukrászdára... "
Eladott Ország
Egységsugarú fidesz rajongó 2022 november. Qrva dzsender’. Rezsi Démonok és Frászok országa b+. Ja tényleg az építőanyagok árának drágulását is hogy megregulázta a mi drága miniszterelnök urunk. Arra is létrehozott egy akciócsoportot. Na most kell bevezetni az ingatlanadót is. Négyzetméterre, de beleszámítanak a falfelületek is. Valamint a benne lakók számával felszorozva, plusz illeték és ÁFA . És füstadót ha már vármegyék és ispánok. Gondolom Tatabánya és S.tarján környéke, meg az egész Borsodi-medence a friss levegőjéről lesz híres az idei télen. De legalább nem veszik el Fájon a helyiek 55 ezres közmunkáját a migráncsok, és végre kemény valuta lesz a szemét! Ja, nyilvánvalóan van az átlagmagyar seggében annyi pénz elrejtve, hogy a rezsicsökkentés korlátozás okozta többletkiadást ellensúlyozandó felújítást, korszerűsítést el tudja végeztetni a lakhelyéül szolgáló ingatlanon. Én mindig ott akadok el, hogy mi köze a gyerekvállalásnak az energiahatékonysághoz.
uploads.disquscdn.com/images/5a0f99f70981b3687c46ea753852bd7ffe7e4123e19ac4857ef4649475fea923.jpg?w=800&h=860
Eladott Ország
„A rezsifrász új lendületet adhat a lakásfelújításoknak.” Ez olyan jól hangzik. Kár, hogy évre előre nincs se kőműves, se burkoló, se ablakos, se lóf.sz. Lóf.sz az van más nincs. És esti fény is van, lásd. lóf.sz esti fénnyel. A kormány öntötte ki a pénzt a szükségtelen presztízsberuházásokra amik lekötötték az erőforrásokat. Azt a rengeteg pénzt lehetett volna költeni ésszerűen energiahatékonyságot javító felújításokra esetleg újépítésű bérlakásprogramra. Valamennyit persze költöttek, mint az otthon-melege program, vagy a napelem program, de bizony költhettek volna nagyságrendileg többet, csak azt nehezebb a NER elitnek ellopnia. Az unió az elmúlt években adott pénzt a lakások energiahatékonyságának növelésére, de Orbánék mivel abból nem tudtak volna lopni, ezt a pénzt állami ingatlanok felújítására költötték, ahol az Orbán strómanok végezték a beruházást és a pénz nagy részét a túlárazott projekteknél ellopták. Mikor hallottad, hogy a leendő rezsiárak miatt megéri leszigetelni a lakást... Mint a reaktív páncél egy ruszki T-90-en.
uploads.disquscdn.com/images/fa8b6b5ba35289cfab8e15e77ff41b60ed8c07be07c78b1f167e9d5e88493620.jpg?w=800&h=1235
- Te miért tömöd zsírral a nagymamát? - Hogy jobb legyen a fűtőértéke.
- A mama hamvasztást szeretett volna.
- Semmi probléma, van krematóriumunk is.
- Áh, megoldjuk otthon.
Jó fűtőértékű nagymama eladó. Nem dohányzó, garázsban tartott.
-Mama! Hamvasztást vagy koporsós temetést kérsz?
-legyen meglepetes fiam...
justhpeter
@Eladott Ország: 12:15: "Ebből se lesz már szerelem" !
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 15:11 ♦ Sajnos már nem, mert ...

"A Kárpáthyék lánya ma kinn él Amerikába'
Van autója és New Jerseyben háza
A Kárpáthyék lánya egy dalt dúdol magába'
És látogatóba jön Magyarországra"

Nem várta meg a falusi csokot és a hazaváró irodákat. 28 ilyen iroda - na, kiktől bérlik?-, internetes rendszer, felszerelések, pár fidkány csemete álommelója - senki se megy be. Erre a látszatra költenek szépen, ,milliárdokat miközben: Már 48 ezren várnak műtétre az állami egészségügyben. Ezek inkább hazavágnak.
twitter.com/janos_hary/status/1720400066727363027/photo/1
justhpeter
@Eladott Ország: Ettől a kirakati tárlattól biztosan mindenki aki hazajött elindul vissza nyugatra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.