48 óra közmunkára ítélték Szabó Bencét, a debreceni önkormányzati képviselőjét és a Momentum észak-alföldi régióvezetőjét miután blokád alá vették a polgármester irodáját – írja a HVG.

Elítélték az ellenzéki politikust, mert az akkugyár ellen tiltakozott
Kép: Facebook/Szabó Benc

Papp László debreceni polgármester maga tett feljelentést, a nyomozás több mint 3 hónap után most zárult le.

Szabó Bence egy „Stop akkugyár, stop méreggyár” táblával tartott ülő demonstrációt a polgármester irodája előtt, ami szerinte kellemetlen helyzetbe hozta a hatalmat.

Ez kevés lesz, polgármester úr! Ha ez az ára annak, hogy kiállok a városunkért, akkor boldogan vállalom, ezt és bármi mást is! Nincs hová hátrálni, a vizünk, a levegőnk, a földjeink, a jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Én maradok! Nem tudnak megfélemlíteni!

- üzente Facebookon a Momentumos politikus.

Forrás: HVG

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Amit Szabó Bence nyilatkozott és a cikk utolsó részében szerepel azzal teljes mértékben egyetértek.Olyanok döntenek az emberek életkörülményeinek rosszabbodásáról akik nem érintettek az ügyben .Nekik teljesen mindegy, hogy hány ember életkörülményeit veszélyeztetik, s ezzel ebben"demokratikus " rendszerben nincs apelláta!Ez egy mi társadalmi rendünk olyanná vált ahol az érintett emberek véleménye nem számít, s ezt az Alkotmánybíróság nem találja Alkotmány illetve Alaptörvény ellenesnek.Aki pedig ezt nem fogadja el és kénytelen ellen lázadni azt pedig megbüntetik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Amit Szabó Bence nyilatkozott és a cikk utolsó részében szerepel azzal teljes mértékben egyetértek.Olyanok döntenek az emberek életkörülményeinek rosszabbodásáról akik nem érintettek az ügyben .Nekik teljesen mindegy, hogy hány ember életkörülményeit veszélyeztetik, s ezzel ebben"demokratikus " rendszerben nincs apelláta!Ez egy mi társadalmi rendünk olyanná vált ahol az érintett emberek véleménye nem számít, s ezt az Alkotmánybíróság nem találja Alkotmány illetve Alaptörvény ellenesnek.Aki pedig ezt nem fogadja el és kénytelen ellen lázadni azt pedig megbüntetik.
qunta
@m73: dezsavűűűű érzés van, újra posztol aw iq bajnok bolsi-libernyák-dk-s m73. nagy az öröm.
rakitics41
@Őrnagy: Ha az nálad rendben van ,hogy egy ember nem tiltakozhat ha az egészséges életkörülményeit egy nem helyi ember megváltoztatja és ebbe a változásba az érintett nem szólhat bele, akkor Te egy igazi alattvaló vagy, és úgyis hiába mondanám, hogy az embernek alapvető joga hogy egészséges körülmények, között, egészséges környezetbe élje le az életét, és ezen más ne úgy változtasson, hogy ezek a körülmények csak rosszabbak lesznek.Azt is gondolom, hogy senkinek nincs joga olyan körülményeket teremteni ahol az ember egészsége veszélynek van kitéve, még országos érdekből sem tehet ilyent.Alaptörvényben van írva hogy a vélemény nyilvánítás szabad, és a vélemény nyilvánítás egyik formája a tiltakozás.Ha ez az ország egy szabad ország lenne akkor vélemény nyilvánításért senkit nem büntetnének meg, mert ezt a magatartást egy hatalomnak el kell viselni.
pultosjocó
azért kíváncsi lennék az " ítélet " indoklására...
justhpeter
@pultosjocó: Jövő nyáron viszont minden eldől, többek között az is, hogy ki akarja ezt megélhetési polgit újra megválasztani.
Yeromos
@Őrnagy: igen szerinted ott és akkor lehet demonstrálni mikor a komcsi bandád megengedi, neked büdös komcsinak ez a demokrácia.
izéke
@Őrnagy: látom nagyon beindultál ma,úgy látszik szép estéd volt,végre sikerült testvért csinálnod?
Yeromos
@Őrnagy: tudod a forradalmak, diktatúrák megdöntáse soha nem úgy miködöt, hogy a hatalom megendedta, hogy most lehet demonstrálni, tudod 56 ban sem úgy volt todod miröl beszélek, mikor a komcsi elvtársaiddal az oroszokkal összefogva levertétek a magyr szabadságharcot.
izéke
@Maccska: gondolom az origóval is ilyen szigorúan lépnél fel...amúgy az miféle tiltakozás,amit ellehetetlenít a regnáló hatalom? Lehet tiltakozni a debreceni akkugyár ellen,de csak egy nógrádi zsákfalu putrisorán a tesvírek között,azok majd elintézik. Ez számotokra a törvenyes megoldás?
Yeromos
@Maccska: ezt te is tudod, hogy csak szőrszál hasogatás, az elvtársaid nem tűrik a kritikát, és az általuk kréált diktatórikus törvények alapján mindenféle mondvacsinált indokkal büntetnek, ebben élenjár házmesteretek az büdos komcs bajszos szar.
Lendkerék
Ebben az egész kommentelő adok-kapokban az a legszebb, hogy senki nem írta meg igazán, mi is történt. Befeküdt a polgármester irodája elé, és megakadályozta, hogy oda bárki bemenjen vagy kijöjjön? Ez egyérleműen a közhatalom gyakorlásának akadályozása, büntetőjogi tétel. Odaült egy, a nyilvánosság számára egyértelműen nyitott közintézmény folyosójára egy transzparenssel? Ez nyilván nem büntethető (ha csak a transzparensen nem tiltott szöveg van).
Azt nem értem, hogy az írni-olvasni tudó olvasó/közösség miért ugrik olyan olyan baromságokra, mint a trollok minden alapot nélkülöző agymenései.
nemkati
@Shikari: Gyurcsány csőcselék ellenzéke felgyújtotta, szétdúlta, összekakilta a fővárost. 0rbán ellenzéke békésen tüntet elkeseredésében, hogy ezek mit művelnek az országunkkal.

Pedig ezt kéne. img.index.hu/imgfrm/2/2/1/5/IMG_0014142215.gif
nemkati
@Őrnagy: Rosszul gondolod, én csak a tévéből láttam, és eszem ágában sincs ilyesmit csinálni. Összetévesztettél valamelyik magadfajtával.
izéke
@Őrnagy: te meg feletted a szart az utcáról mert azt hitted hogy orbán gazdád szara
rakitics41
@Őrnagy: Úgy látom , hogy Te egy dadogós fajta ember vagy , mégírásban is dadogsz, mert akinek nem tetszik az írása és válaszolni akarsz rá, annak mindig hozzá teszed,hogy gyagyás!Pedig lehet hogy csak más a véleménye arról amit Te úgy gondolsz, hogy csak Te tudod megfejteni.Anyukád nem mondta neked ezt sokszor, és Te azt hiszed, hogy mindenki az , pedig csak Te lehetsz ilyen süki, ha minden ellenvélemény kifejtőre csak ez az egy szó jut az eszedbe.Gondolkozz már el ezen, Gyagyás!Azon kívül kérdezm Tőled mint totum factumtól, hogy mi a véleményed arról, hogy hogy fejezze ki az az ember nem tetszését a hatalom nem akarja figyelembe venni, és változatlanul megakarja mérgezni a környezetét, rosszabb állapotba kívánja hozni azokat akikkekl az országot kellene felépíteni.Hogyan hozza a hatlom tulajdonosainak tudtára, hogy "Rossz döntéseket hoztok, mert azt a helyet ahol évszazadok óta élünk élhetetlenné zeszitek amelynek már több súlyos betegség megszerzése bizonyíték arra, hogy a környezetet az intézkedések rombolják.A tiktakozók ott akarnak maradni ahol már sok évvel ezelőtt is éltek, és azok fognak eltakarodni a helyszínről akik a z emberek számára az élhetetlen környezetet létrehozták.Szerinted ezt tűrni kell, amíg minden ember kipusztul a környékről, vagy már most kell tenni ez ellen , még akkor is ha ez már törvénybe van iktatva?Van e olyan jog a világon ami nem azt vonja felelősségre aki a környezetét károsan megváltoztatja , hanem azt aki az egészséges környezet káros megváltoztatás ellen küzd?Szerinted az egészséges környezet fennmaradása az érintett helyiség , város, ország, a Föld lakosságának az érdeke és ezt kell megvédeni, vagy azoknak az érdeke az elsőbb és felsőbbrendű, akik a természetet megbolygatják, új gyárakat telepítenek, az embereket a foglalkoztatásukkal kizsákmányojáka, a haszon jelentős részét zsebrevágva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.