Az az OE-XWY lajstromjelű bérhelikopter, amiből szombaton a szegedi repülőtéren Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát látták kiszállni, majd elhajtani két lesötétített üvegű Mercedessel, a hatvanpusztai major felé is elrepült.

Tiszteletkört tett Orbán hatvanpusztai uradalma felett a Mészáros házaspárt furikázó helikopter

Egy kis hétvégi helikopterezés. Forrás: Pixabay

Az osztrák tulajdonban lévő helikopter MLAT-vevőjének adataiból kiolvasható, hogy a gép szombaton a budaörsi repülőtérről szállt fel délelőtt tíz után néhány perccel – írja a Szegeder.

10:24-kor a gép transzponderével „történhetett valami”, mivel a jel eltűnt Kiskunfélegyháza felett, 10:35 körül, nagyjából fél órával a felszállás után azonban megérkezhetett Szegedre.

A MLAT-jel a Szegeder szerint délután három előtt tíz perccel már Kiskunmajsára mutatta a gépet. A helikopter innen egyenesen Felcsút felé ment, ám Alcsútdoboznál elfordult, elhaladt a hatvanpusztai major felett, ahol azonban nem szállt le. A gép nagyjából 15:35-re ért vissza Budaörsre – írja a hvg.

Forrás: Szegeder, hvg
Fotó: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Miért kellett két db Mercedes, nem elég a közös kocsi?
NKF
Már azt hittem,hogy Köcsögházy tudósít minket!
Dr. Proktor
Hmmm... még nem üzemelték be lopáspusztán a légvédelmi rakétarendszert?
Vagy csak úgy lehet arrafelé szabadon repkedni?
namihami
Az a transzponder egy olyan szerkezet, amivel ""úgy, véletlenül"" mindig akkor történik valami, amikor gépet a fidesz""elit"" valamelyik tagja veszi igénybe? És az csak úgy ""kikapcsolódhat?!?!
Ez nem a légiközlekedés veszélyeztetése?!?!
nezelodo
@namihami: Kapcsolgassák csak a helyzetjelző kütyüt a repcsijeiken! Megteszik ezzel azt a szívességet, hogyha egyszer valami baj érné a gépet, őket soha ne láthassuk viszont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.