A nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról és annak igazságosságáról tanácskoznak az Országos Nyugdíjas Parlament 6. küldöttgyűlésén. Arról is szó esett, hogy elkerülhetetlen a nyugdíjreform.

Már nem csak az EU kritizálja a magyar nyugdíjrendszert: maguk a nyugdíjasok is elégedetlenekMTI/Bruzák Noémi

Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke szerint a fenntarthatóság és igazságosság érdekében több elemét is meg kell változtatni a nyugdíjrendszernek – írja az infostart.hu. Elmondta, hogy véleményük szerint csökkenteni kell a férfiak és nők közötti nyugdíjkülönbségeket, meg kell szüntetni a területi különbségeket, és kell változtatni az indexálás módszerén is.

Szintén igazságtalannak tartjuk azt, hogy ugyanolyan életút mellett – dada, üzletvezető, buszsofőr... –, ugyanolyan szolgálati idő következtében ha négy évvel ezelőtt ment valaki nyugdíjba vagy ha ma, azok között is különbség van. Méltánytalan az is, hogy a nyugdíjrendszerben nagyon sok kivétel, mentesség van. Újra kell ezt gondolni

– részletezte a véleményét Karácsony.

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy az Európai Bizottság által elfogadott magyar helyreállítási és ellenálló-képességi eszköz egyebek mellett nyugdíjreformot is előirányoz Magyarországnak. Azaz a reform elengedhetetlen, ha szeretnénk hozzájutni az alapokhoz. Ezt ráadásul igen rövid időn belül, 2025. március 31-ig törvénybe is kell foglalni, hogy megkaphassuk az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatást és a 3,9 milliárd eurós kedvezményes hitelt.

Forrás: infostart.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Országos Nyugdíjas Parlament kb olyan súlyú szervezet mint a CÖF.. Hol voltak akkor, amikor a kleptokrata-nemzeti keresztény csürhe elcsalta a magánnyugdíjpánztárak tartartalmát. Se hatalma, se jelentősége csak a primitív kormányzati hivatkozások érintik. Egy dolog biztos, hogy a belengetett nyugdíjreformmmal csaka nyugdíjasok vesztenek majd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:55
Kedves ómió takonyfizikus elvtárs ki az a böszme?
csak úgy....
@Csizmás Kond: "...mongyuk azt sem kell elfeledni, hogy ezt a rendetlen nyugdíjkiszámolási izét is a zeu nyomására kellett bevezetni" :) mesélj erröl bövebben, te zseni! :)
balos
@rakitics41: Ezeknek a "pontos" elszámolás a 40%os "bónusz" zsebre tételét jelenti!Ahhoz pedig a nyugdíjasok meglopása és gyérítése is fontos szempont!
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsiék kedves szarkupaca! Ha eszed is lenne, megtudnád!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:47
Világosíts fel ómió,ki az a böszme aki ott állt és szemkilövető tevékenységét.elkövette?
Hiszern te vagy minden titkok tudója.Igaz szerénységből három mondatnyi-nem ez sok-kétmondatnyi szókincsddel leleplezed a világ titkos dolgait,akkor biztosan nem okoz megnevezni ki az a böszme aki ott állt és szemkilövető tevékenységét elkövette?
ómió
@kulabombaafityiszre: Mondom, gyagyás! Ha majd eszed is lesz, megtudod! Az pedig nem mostanság várható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.