Aztán jöhetnek a pénzek.

Navracsics még mindig optimista: november végéig mindenben megegyezne az EU-valMTI/Kovács Tamás

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Bóka János Európa-ügyi miniszter az Európai Bizottság két tagjával tárgyalt a blokkolt magyar pénzekről – tudatta a hvg.hu. A megbeszélések érintették a korrupciós kockázatok miatt folyamatban lévő jogállamisági eljárást, illetve az igazságügyi reforomot is, és ezeken belül kitértek az egyetemi közalapítványon ügyére is. 

A két miniszter emellett átadta a magyar kormány válaszát azokra a kérdésekre, amelyeket az igazságügyi reform kapcsán tett fel az Európai Bizottság.

A lap kérdésére Navracsics Tibor azt mondta, hogy ezek jobbára technikai jellegű kérdések voltak, amelyek nem a kormány és az igazságszolgáltatás kapcsolatáról szólnak, hanem a Kúria, illetve az Országos Bírói Hivatal működésével függenek össze.

Ennek azért van jelentősége, mert mostantól számítva néhány héten belül a brüsszeli testület előterjeszti álláspontját erről a csomagról. Amennyiben ez az értékelés pozitív, akkor a zárolt, összesen körülbelül 33 milliárd eurós forrásból 13 milliárd euró válik elérhetővé. Ez azonban a hétéves költségvetés időarányos része, ezt jelzi az is, hogy a magyar kormány eddig 202 millió euró kifizetését kérte az EU-tól ennek a keretnek a terhére. Erre a pozitív értékeléstől számított két hónapon belül lehet számítani, vagyis idén nagy valószínűséggel nem lesz pénz.

Navracsics ennek ellenére azt mondta: „bízunk abban, hogy az eredeti menetrendet tartani tudjuk.”

Konkrét időpontokat nem említett, hanem úgy fogalmazott, hogy november végére szeretné a kormány lezárni az egyeztetéseket.

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@csicska: Csak nem tervezel valami puccsot?

Mert amíg a bánod hatalmon van addig itt pénz nem lesz, ha nem bánod.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ez már nem is vicces! Egy darabig még az volt, de mára kifújt!
Vajon mennyi lehet/lesz az a pénz, amennyiért még mindig hülyét csinál magából!
kulabombaafityiszre
Úgy várják az eus pénzeket.mint a kisgyerek a mikulást.
kulabombaafityiszre
@sgl: ma, 12:57
Ja.Vasutvonal 1km 60 milliárdért.Építi a mészaros.
telegdilaci
@Peller Anikó:Még meg sem kapták már ellopják,normális Országokban,gondolnak egy rosszabb jövőre félre kellene tenni nem azonnal a nyakára lépni ezért tart itt az Ország mert ha pénzhez jutnak azonnal elszórják égeti a mocskos zsebüket!
izéke
@telegdilaci: ez azért van mert nem a nagymamák a pénzügyminiszterek ;))) rácsapnának a fakanállal a kezükre ha bele akarnak nyúlni a kasszába
Lepényleső
Ez nem optimizmus,- hanem magyarázata a nem létező bizonyítványnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.