A friss GDP adat rosszabb lett a vártnál, így biztosnak mondható, hogy év végére recesszióban marad a gazdaságunk.

Most is kisebb lett a hazai GDP adat, mint tavaly ilyenkor volt, az előző negyedévhez képest ugyan végre javulást mért a KSH – ilyen már egy éve nem történt –, vagyis a technikai recessziónak vége, de az idei évünkön ez már nm segít. – írja a hvg.hu.

Idén recesszióban marad a magyar gazdaság

Illusztráció: 123rf.com

A nyers adat szerint 0,4, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított szám szerint 0,3 százalékkal volt kisebb a magyar GDP az idei harmadik negyedévben, mint tavaly július és szeptember között, és az utóbbi három hónaphoz képes 0.9 százalékkal emelkedett, az elemzői várakozások azonban 1,1 százalékról szóltak.

Az, hogy négy egymást követő negyedévben is essen a GDP, ahogy mostanáig történt, egészen példátlan volt, most először történt meg, amióta 1995-ben a mostani módszertan szerint kezdték mérni.

Az ipart most a külföldi eladásra szánt termékek gyártása menti meg a totális összeomlástól: ha csak a Magyarországon eladott árukat néznénk, akkor 11, 17,6 és 16,4 százalékos visszaesés lett volna a most vizsgált három hónapban.

A szolgáltató szektorban a kiskereskedelmi forgalom ebben a három hónapban 7,6, 7,1, illetve 7,3 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest. 

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A csutkai dagadt Cigány aszonta,,,,::Előztük a Zeu-t a kanyarban ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Nehéz szakma a közgazdaság , nagyon oda kell figyelni az oktatásnál, mert nem minden definíciót ismernek az emberek közül még azok sem, akik ezzel a tudománnyal foglalkoznak.Miért mondom ezt?Mert Itt "azt írja az újság Jenő", hogy a recesszió év végéig velünk marad, tehát nem változott semmi a gazdaság fejlődésében.Délbe meg hallgatom a Kossuth Rádiót ahol bemondták ,hogy megmozdult a gazdaság, fejlődött, mert 0.1%-al emelkedett a GDP és ez azt jelenti, hogy kiléptünk a recesszióból!Eddig nem kételkedtem a KSH adataiban de tegnap óta megváltozott a helyzet mert a a kormányunk NAV-ja azt állította, hogy nem növekedett annyira az egy főre jutó átlagbér annyival mint amennyit a KSH közölt,és azután ma megint két ellenkező állítás van az újságban, s ezek után már nem vennék mérget a hatalom adat közlései után mert semmi nem biztos csak az hogy a tehén szar a lapjára esik de ezt tudtuk eddig is csak azt nem hogy ennyire!
human
@rakitics41: A dezinformálás a hatalom számára arra is jó, hogy már senkinek semmit ne higgyünk el. Így nem csak a hazugság, de az igazság is megkérdőjelezhető.
Yoda69
Majd O1G kiadja a parancsot varga fuhrerenek hogy emelni kell a GDP-n. Lam az inflaciot is lekozmetikaztak 10% ala.
A papir mindent elbir.
namihami
@KisTehen: 13.06: Ezzel a 0.9-del csak(!!!) annyi a baj, hogy olyan Orbáni statisztikai igazság! És, ha talán mégis igaz lenne, akkor se mindegy, hogy mihez képest van az a 0,9 %! Más a 0,9%, ha 10-ről és más 100-ról!
Úgyhogy, óvatosan a százalékos sikerekkel! Propagandának jó, de az eredményessége erősen kérdéses!
ómió
De azt be ne jelentsd, ám, efftárs, mint Varga, hogy végre kilábaltunk a recesszióból!
balos
@Yoda69: Az még hagyján,de amikor a kultúr-hányók még tapsolnak is a nemzethy gazsághoz az már olyan magyarosch!A szar már már a nemzethyek napi betevője!Nem véletlen ,hogy a fideSS annyit gyárt belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.